Recept på köttfärs och fetaost pajen

Pajdeg
125 gramsmör lr margarin
2,5 dl mjöl
1,5 msk kallt vatten

Fyllning
1 st rödlök
3 mskmargarin
300 gram köttfärs
salt och peppar
1 dl svarta urkärnade oliver (vi körde utan )
100 gram fetaost
2 st ägg
2 dl mjölk
1 dl riven ost


Tillagning

1. Arbeta snabbt ihop ingredienserna till pajdegen, antingen för hand eller med hjälp av en matberedare. Vira in degen i plastfolie och låt den vila 30 minuter i kylen. Sätt ugnen på 225°C.
2. Kalva ut degen och klä en osmord pajform, ca 24 cm i diameter med pajdegen. Nagga botten med hjälp av en gaffel och förgrädda pajskalet längst ner i ugnen i ca 12 minuter. Sänk sedan värmen till 200°C.
3. Skala och hacka löken . Häll matfett i en stekpanna, ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget. När bubblorna slutat bubbla - lägg i lök och färs och bryn under omrörning tills den blivit torr och smulig.
Smaka av med salt och peppar.
4. Skiva oliverna, blanda ner dem och fetaosttärningar i köttfärsen. Fyll pajskalet med köttfärsen.
5. Vispa ihop ägg och mjölk - salta och peppra. Häll äggstanningen över färsen och strö sedan ost över det hela.
6. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 20 minuter. Servera pajen tillsammans med en fräsch grönsallad.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0