gott nytt år

på er! nu ska vi mysa framför tvn för yrla vaknade igen! vi hörs 2010 tjing

Shit va Yrla växer

för en vecka sen stod yrla fortfarande på tå i hoppgungan å hon nåde inte ner i gåstolen så hon fick stå på tå. NU idag så fick hon testa hoppgungan den va för långt ner fick höja den 2 HELA snäpp så vart den i lagom höjd, å nyss när ja kollade så har hon BÅDA fötterna hela i när hon står i gåstolen!! alltså hur fort kan man växa. hon har smällt som bara den på längden den här veckan!

Märks att hon har ont i munnen hon gnager å allt å är jätte ledsen, inget duger. hon biter på nappen men blir arg å slänger iväg den. antar att den inte lindrar nått. bitringen har ja lagt i kylen men de hjälper inte hon gråter ändå :( man känner sej så maktlös! kanske ska ge henne en alvedon??


sötaste





Yrla rullar och försöker krypa

Yrla rullar och sen försöker hon krypa men glömmer bort att armarna ska följa med :) tokfia, sen blir hon förbannad för hon inte kommer nån stans hahaha

sista dagen på 2009

känns helt skumt att 2009 är över. de bästa å de hämskaste året ja vart med om. de bästa är ju självklart min underbara Yrla kom till världen! de hämskaste vill ja inte ta upp.
Nu har Yrla fått gröt, ja dricker kaffe med grädde å Yrla ligger å pratar med sina tår! undrar om hon får svar :P ska väl ge mej ut på en promenix vart efter å se om ica har öppet behöver köpa folie å välling. sen om tobacksafären har ppet hämta ut kläderna från lillamyran!

ha de gött så länge å om ja inte skriver sen så gott nytt år alla läsare! ja önskar er ett jätte bra slut på detta året å en kanon start på de nya :)

Precis innan badet å nattningen

Innan nattningen






Yrla utvecklas i raket fart

alltså de va typ i början av den här månaden som Yrla vände sej från rygg till mage första ggn. sen dess har hon vänt sej massor har man lagt henne på rygg så är de ju bara å vänta nån minut så ligger hon på mage helt plöttsligt! Men idag vart ja helt paff! ja lämnade Yrla på filten och gick på toa tog ca 5 min å när ja kommer tillbaka ligger hon UNDER vardagsrums bordet på ANDRA SIDAN rummet!! alltså hon hade rullat sej dit på 5 min. ja la tillbaka henne på filten å satt en bit ifrån henne å tittade på henne (glömde ju att filma å ta kort va så impad av henne) då började hon rulla igen, de gick i en jädra fart å helt plöttsligt va hon på andra sidan rummet igen! nu går de undan här! hon har blivit så himla stor på så kort tid, på en vecka känns de som om hon vuxit flera månader! nu har ja ingen liten Yrla längre :P är så stolt över henne att hon klarar allt så fort å så bra. hon e ju faktiskt ändå född i vecka 34. å när vi va ute på stan idag så skulle hon ju bara sitta så när ja satte henne upp så lutade hon sej inte bakåt utan satt rakryggad å höll sej inte i med händerna! de hände så mycket nu å så fort, man hinner inte med! men ja blir aldeles varmi hjärtat av att se henne utvecklas! de bästa som hänt mej va att bli mamma å ja som inte ens ville ha barn så kom min fina tjej till världen å de är de bästa som hänt mej! 090703, 6 veckor tidigare än räknat började mitt liv!

ivrig i gåstolen

Yrla i gåstolen :)

här tycker hon de är tråkigt att stå still å vill inte va med på kort!


här vill vi inte va med längre

Titta på dom stora blå :)


tröttis på stan

När vi va på stan så vart Yrla så himla trött så på några sekunder bara så somnade hon å då såg de ut så här! ( hon gnugga huvet precis innan hon somna så mössan hamna på sne :P)


tänder!

nu ser man Yrlas ena tand under tandköttet å man känner den precis under så nu vilken dag som hälst kommer hennes första tand titta fram ordentligt hihi så sött! Märks att de ireterar henne å de gör riktigt ont i munnen på henne för hon gråter mer än vanligt! sällan Yrla gråter nu för tiden i stort sätt bara om hon har ont i magen. Hon biter på allt å drägglar som bara den. en dräggel lapp är dyngsur efter ca 20 min :S igår bet hon mej så hårt att de faktiskt gjorde riktigt ont

Nu sitter lilla damen i sin gåstol, hur kul som hälst nu tycker hon de är när man vet hur man tar sej fram i den hahaha. en bestämd dam som vägrar låta nått komma ivägen om hon ska fram. som mej tex, hon körde på mej förut å vart arg då ja inte flytta på mej hahaha. söt unge!

Idag har ja vart på stan med Madelien å hennes dotter Melanie, de skiljer 15 dagar mellan Yrla å mellan :) Yrla e alltså drygt 2 veckor äldre. Mellan fick lite kläder av mej idag som Yrla växt ur, hoppas hon kan ha dom. sen va vi å käka å va på systemet för att köpa skåldricka tills imorgon på tolvslaget. sen va vi på lindex å där hitta ja en super mysig bodysute (stavas??) som e lite tjockare skit bra att ha på kvällarna då de är rätt kyligt här h emma på golven ibland! sen vart de 2 plast hacklappar, tycker om dom då de bara är att skölja av!


Yrla i hoppgungan


Igår





På språng

ska iväg om ca 1 timme, känns som om ja aldrig e hemma suck. men Idag ska vi träffa Madde å Melanie, har lite mer kläder till henne som Yrla vuxit ur! sen ska ja nog ta å passa på å handla lite mumsigt till Nyår, blir bara ja å Yrla vilket ska bli skönt, Fast kanske att vi ska tillbringa den med Theres, Jonas och Elvira. vi har inte riktigt bestämt nått än. men vi ska iallafall handla nå gott idag :) tror ja ska handla tacos å sen en annanas till efterätt! älskar annanas. nu ska ja klä på mej å dricka upp mitt kaffe å göra mej i årdning ha de gött!

säger godnatt

tidigt idag, har on ti armen å är jäkla trött antagligen av vaccinet! så ska ge yrla hennes kvälls välling vid kl 20 sen går vi nog båda å sover efter de! ha en trevlig kväll/natt

vaccinerad

gick till ica för att köpa mjölk efter timjan så stod de en vaccinations buss utanför så passade på att hoppa in å vaccinera mej med tanke på att yrla e prematur så va ja helt enkelt tvungen! å nu e de gjort, än så länge lever ja!

Tack

Älskade fina Tuija + alla barnen för den jätte fina mössan Yrla fick i julklapp :) ♥


Just nu

nyss så lekte Yrla så bra på golvet på hennes nya filt så ja passade på att ta på mascara eftersom vi ska iväg till Timjan sen (grupp) å så när j akommer tillbaka 5 min senare så hittar ja henne så här :) min älskade sötfis ♥♥♥



tjoho

Godmorgon Godmorgon! idag är ja så jäkla urvilad! så skönt! Yrla somnade kl 20.00 igår å sov fram till kl 8.30 i morse :D hon vaknade en gång inatt runt kl 2 men bara å stoppa in nappen igen :)
fast ja passade ju inte på att gå å lägga mej tidigt men ja fick ialfall välbehövlig egentid :) fast ja va på så otroligt dåligt humör igår kväll för att Färjestad förlorade Hockeyn jävla piss!!!


GodNatt


Kan själv

tänk att för en vecka sen så har inte Yrla gjort en tendens till att vilja sitta, de är bara stå, stå å åter stå som gäller, men dagen innan julafton så satt hon i ca 30 sek, men igår såhände nått då ville hon bara sitta å satt kanske en hel minut helt själv!
Men idag då slog hon på stort :D Hon satt i säkert 10 min helt själv på Timjan i morse när vi va där å sen idag när vi kom hem så satt hon ännu längre! snacka om att mitt mamma hjärta vart stolt! Gud va duktig hon är! Hon stod även själv på Timjan i flera minuter när hon höll sej i fotöljen :) Hon e så duktig min prinsessa!





Vackert

de värmer i mitt IsHockey hjärta när ja ser världens finaste tjej i en av dom snyggaste tröjorna som finns :D


Yrla i sitt nya vrålåk!


hockey

står p¨schemat så klart som den FBK älskare ja är! Yrla har på sej sin suport tröja å hennes säng renbäddad med FBK påslakan + örngott! allt för dom ska vinna så klart!

är så förbannad

på denna jä**a skit suport, ja måste ha ett ärende nummer men ja har inget ärende än lixom!! ska veta va de är för jäkla siffer modell?? ingen aning! å då har ja inte ens fått kommit fram å pratat med en levande människa. skit va förbannad ja blir!!!! ja vill ju bara lämna in datorn som e pajj!!!! å va ja hatar suporter!!! får fortsätta att leta nummer å siffer kominationer i morgon för nu e ja för rasande för att prata med nån i telen

Just nu





tjoho

så då va man uppe med tuppen för att va oss! vi ska va på Timjan kl 11 så därför vi e uppe tidigt hehehe.
ska iväg efter timjan å kolla lite på stan. ska införskaffa mej ett nytt tanjentbord å hoppas på att få igång den stationära datorn då. vill inte va data lös då ja ska lämna in den andra! sen måste ja även köpa ett nytt usb minne då ja inte hittar de gamla! Just nu sitter Yrla i sin gåstol å skrattar åt alla ljud :P sötunge! vi hörs i eftermiddag/kväll ha de gött puss

trött

har inte så mycket att skriva idag! har inte vart hemma på hela dagen, fullt upp som vanligt! är skit trött, har precis gett Yrla sin nattvälling, ska lägga henne strax sen sk aja faktisk lägga mej själv oxå! svin trött, vi får höras mer imorgon puss hej

godmorgon

så då har Yrla fått sin morgon gröt. kommer antagligen inte att bli så mycket uppdaterande ett tag framöver då Yrla så snällt hälde ut ett glas läsk över min dator igår. tanjenterna är väldigt tröga pluss att tanjenten till capslock ramla bort. sen är dvd enheten trasig men de har den redan vart så ska lämna in datorn imorgon. lr ialfall ringa om den. ska försöka att blåsa liv i min stationära dator å hoppas på att de funkar :)
ha de gött

Godnatt min skatt


kvälls mys

väldens finaste tös har ja!!


Lek med julklapparna

sen när vi hade lekt lite i gåstolen så ville Yrla leka med sina leksaker hon fick i julklapp :)





Sen vart Yrla trött så hon somnade en snabbis i ca 20 min




efter gröt å bad

så hade ja äntligen lyckats att montera ihop gåstolen, tur inte Yrla har lärt sej prata än för då hade hon kunnat vart enda fult ord som finns! så frustrerad va ja över gostolen! Yrla når inte riktigt ner med fötterna än men de kommer väl :) men hon tyckte de va kul att lät mycket när hon träck på knapparna :D

Yrla i sin gåstol för första ggn!





fullt ös

idag har de varit fullt upp som vanligt! Farfar/GammelFarfar varit här å borrat upp hatthyllan äntligen! de vart jätte fint :) sen va vi å handlade en gåstol till Yrla för sina julklappspengar :) sen handlade ja lite nya skedar dom går ju åt! å 3 dräggel lappar, 2 s olika lila å en ljusrosa. sen va vi på Rusta för att handla batterier å tätningslister. när de bärjar töa ska vi byta lister i alla fönster eftersom dom inte är täta nu. sen på kvällen har de vart mycket lek, bus och mys :) å även ett bad har lill snuppa fått. nu ligger hon och sover för natten! Imorgon blir de att röja lite här! ska försöka hinna att torka alla golven, de behövs! sen ska vi försöka att ge oss ut på en powerwalk om vädret tillåter de :)

så ikvälls ka ja bara ta de lugnt glo på tvnörda lite på facebook men försöka att sova tidigt! ha de gött alla puss å kram

Min nya snygga hatthylla i Ek


så va denna julafton över

Julen va kanon mysig fast att yrla sov brt de mästa. men hon tykte de va kul å slita i papprena på paketen :) och hon skitade inte ner sin klänning heller :) hon va så fin i sin kläning :) här har ni lite kort från julafton, å vet ni även några på mej med hehehe

här är kort från dagen innan julafton precis innan vi åker!

här är hos farfar/gammelfarfar


Julafton va mysig :) Yrla fick kläder å leksaker och två skivor med sånger och sen en bok. den andra i serien sängkammaren! sen fick hon pengar så imorgon ska vi ut till babyproffsen å köpa en gåstol :) Och ja fick presentkort på smink å sen en makeupp rådgivning, menat att ja ska bli sminkad å sen lära mej att sminka mej proffsigt! här har ni lite kort från julafton :)

Yrla i sin fina julklänning! hur jäkla söt får man va lixom!


så här såg ja ut på julafton!

Yrla leker på filten

Yrla tränar på att sitta själv :) ja är ju självklart där för att ta emot henne om hon tippar!

sen somnade Yrla lagom till kalle Anka å sov drygt 3 timmar

sen vart de mys å bus med morbror Daniel innan klapp öppning!


sen vart de paketöppning! Yrla fick hjälp av Morfar och Mormor att öppna paketen


sen vart de mys framför tvn å så somnade vi rätt så tidigt! för att sen dagen efter åka hem och städa! vart att städa klädkammaren tvåtta å hänga 2 maskiner, laga mat och städa och plocka bort kläderna som var försmå för yrla i byrålådan!
nu säger vi godnatt sov gpott alla läsare!


nu far vi snart

så då ska vi snart fara iväg för att fira jul :) ser fram emot de! men mina tankar kommer även att ligga hos Demitrius + familj idag, då min foster mamma dog på julafton när ja va 15 år så har ja svårt för den här dagen. men ja ska nog gå till minneslunden och tända ett ljus!
sen går även mina tankar till Tuija + barn då ja vet att de är jobigt att fira jul utan våran allas Matias som är så sjukt saknad!

Godjul från mej å Yrla till er alla


En liten tanke

Utsidan är det man attraheras av, insidan är det som gör att man stannar kvar.

Insidan ger utsidan sin glans men utsidan ger insidan sin chans...

zzz

e så grymt trött idag så ja dör snart. inte fått sova bra inatt å ja har ont i skallen å har vart späckat hela dagen! så blir tyvärr inte mer bloggande idag, å imorgon far vi men har med mej datorn så de kanske blir lite bloggande :) ha de gött
å GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR mina kära läsare!!

vagnen

älskar den här vagnen de bästa köp ja gjort :D


Godmorgon

skulle bara lägga in ett snabbt godmorgon innan jag å Yrla ska äta frukost! sen ska ja ner på stan och köpa sista julklappen till lillebror, sen förbi på systemet å sen till Timjan. å de är väl smockat med folk nere på stan så ska ja hinna allt är de väl lika bra att åka ner redan runt kl 11! vi hörrs ikväll puss

Svar på kommentar

Från karin :
Åhh vad duktig du är =) Vad är det du kör för diet?? Jag vill också men är alldeles för omotiverad tyvärr, skulle både vilja o behöva gå ner säkert 30 kilo men jag kan inte hur gärna jag än vill se hur det skulle vara möjligt =(

Hej Karin tack för din komentar!
Det är ingen diet ja kör, utan ja har lagt om kosten, ja äter LCHF low Carb high fet
alltså ja äter inga kolhydrater som bröd, ris, pasta, potatis m.m utan i stort sätt bara fett och protein :) det funkar kalas bra för mej :) sen så är ja mycket ute å går å de gör ju sitt!
hoppas du fick svar på det du undrade!

min gladfis

så här glad blir man när mamma busar med en


Yrla utväcklas

Det är så roligt å se dom små sakern ahon gör :) nu tex vill hon bara ligga på mage å de ville hon absolut inte innan. så lägger ja henne på rygg så tar de 1 min sen är hon på mage och försöker krypa :) hon ställer benen i krypstälning, hon har bara inte förståt att armarna ska sammarbeta med benen :P tokunge!

sen så försöker hon "sätta" sej upp när hon sitter i tex babysistern så de ser ut som om hon gör situps :P
å idag n'r hon satt i mitt knä så slängde hon sej bakåt mot mitt bröst å sen framåt å sen bakåt så hon gunga lixom i mitt knä fast jätte  mycket. svårt å förklara.

sen tjoar hon mycket mer :) hon skrattar med mer HAHA läten, sen har hon börjat suga på tummen hahaha. så söt när hon gör de :)
sen ska hon tycka mej i håret hela tiden, vilket inte är så skönt. de gör faktisk skit ont för de är inte lite löst hon drar utan svin hårt! grr nä då
Hon är rätt tidig i sin utväkling med tanke på att hon är prematur barn (för tidigt född) sa min bm när ja va där på efter koll. för man ska tydligen plussa på dom 6 veckorna som hon kom tidigare för varje sak. så man ska räkna att hon igentligen skulle bli 5 månader nu. men de gällde tydligen inte maten. sen när hon är runt året skulle hon tydligen ha "vuxit" ifatt.

Nu ligger lillsnuppa och sover. hon hade ont i magen innan hon somnade så ja fick inte i henne så mycket nattvälling så hon kanske vaknar inatt och vill ha mer, men ja hoppas hon sover hela natten!

Idag har ja äntligen bytt gardiner i köket. dom har ju vart restade på ellos men nu har ja fått hem dom :) vart riktigt fint faktiskt :)

Imorgon ska ska vi till timjan och ha julavslutning vilket ska bli himla kul :) sen ska vi hem å packa väskan för på onsdag kl 13 åker vi för julfirande :) måste köpa sista julklappen imorgon! sen ska ja slå in yrlas sista julklappar men de gör ja imorgon för ja orkar inte idag. somnade sit sent igår fast ja hade sovit så lite. så ja hoppas ja somnar tidigare idag.
Nu ska ja kolla på tv sen krypa ner med mitt hjärta.
ha de gött folket


Mina julgardiner i köket


bus och mys med mamma

idag har vi busat och myst en himla massa gofisan och ja :)


mamma och Yrla pussas

Det kittlas när du pussas mamma

Va du e rolig och busig när du pussas mamma

Jag älskar dej Mamma


Gryta på skinksnitzel och grönsaker

idag vart min LCHF middag Gryta på skinksnitzel och grönsaker

4 port.
4 stora skinksnitzel filéer
1 stor chili (om man tycker om stark mat)
1 vitlöksklyfta
1 grönsaksbuljongs tärning
5 dl vispgrädde
blandade grönsaker
färska champinjoner
maizena om man vill för att få krämigare konsistens


strimla skinksnitzel filéerna i fina strimmlor


stek köttet i pannan (ja använde wockpanna)
strimla chilin och pressa vitlöken å häll i köttet




skiva champinjonerna å låt dom fräsa i pannan med köttet å chilin



i med dom blandade grönsakerna (jag tog fryst brocoli, blomkål och ärtor)



häll i grädden och buljongtärningen och låt puttra i 20-30 min
häll i lite maizena efter ca 20 min om du vill ha tjockare konsistens



sen är de bara å äta :) hoppas de smakar!



min viktminskning

här har ni bildvevis på min viktminskning!
ja är OTROLIGT stolt över mej själv!!


Bus i soffan

Roligt att leka i soffan tycker Yrla specielt om man får leka med "nyklarna" (bitleksak)
(klicka på dom minsta bilderna för att se dom i större format)






svätt

som bara den är ja efter powerwalk i snön, blev väl inte så mycket powerwalk då de är snö ÖVERALLT vi körde i diket antal ggr hahaha. men de tog ca 1,5 timme att gå våra 8km så inte så dåligt ändå. Yrla sov ca 10 min av promenaden sen låg hon å prata med mej i vagnen :)

vi hittade även en julklapp till min morbror när vi va å hämta ut mitt DHL paket så vi skickade iväg den när vi ändå höll på :) hoppas han blir glad. vilket ja redan vet att han blir eftersom han önskat sej den saken i flera år :) de vart en IFK Norrköping kaffekopp! vi leta efter en sån när han fyllde år i sep men hitta ingen men nu så sprang på en :) så nu e den på väg upp till söderhamn med posten :D

Yrla får vänta lite med sin lunch då hon fick lite ersätning innan vi gick för hon åt inte upp all gröt i morse.
så nu ska ja hänga upp en tvätt och plocka in diskmaskinen å sen slå in dom sista julklapparna!


Lite bilder från våran promenad!







härliga vinter

jag bara ÄLSKAR vintern, snön de kalla vädret, när de blir rök när man andas i den kalla luften, lukten utav kallt å vit snö. tjocka vantar å mössor. ja jag älskar vintern om de är kallt å snö :) annars kan de va hatar blask.

Yrla har fått sin morgon gröt, vi vaknade sent idag nästan 10.30 men så skönt de va att sova efter man vart sjuk.

så va ska vi göra idag? jo vi ska ut å traska i snön :) ja ska hämta min klänning ja buda hem på tradera :) de är ca 4 kilometer dit å sen lika långt hem :) så blir en bit att gå idag :D så himla skönt!!

så vi ska väl gå runt kl 12 så vi hemm alagom tills Yrla ska få sin lunch :)

kvällen

nu har yrla fått sitt nattmål hon ligger i sin säng å pratar. ja e dyng trött och fundilerar på att gå å lägga mej. har bara sovit 4 timmar lr 5 igentligen sov ju 1 timma förut med yrla när hon kom hem.
har bestält en himla massa roliga och fina kläder idag till lillsnurpa. ska bli kul å se hur dom ser ut när dom kommer hem :)

ska nog gå å lägga mej snart bara tvättmaskinen blir klar. har spy å bajs kläder iden då Yrla fick upp allt hon ätit lika fort som hon fick i sej de. bara inte hon blir magsjuk oxå!

å idag nådde ja ett delmål i min viktnedgång. ja har nått min inskrivingsvikt. de ja väger nu vägde janär ja skrev in mej, så nu e de 10-15 kilo kvar sen så är ja där ja startade innan ja va gravid fast ja går gärna ner lite till :)

godnatt folket

mammas tjej

kommer snart :) dom skulle just åka, gud va ja längtar efter henne!!!

Vinter i Norrköping

korten e tagna från mitt köksfönster!




Godmorgon

så där då har ja faktiskt fått lite sömna äntligen :) så skönt de va :) frn ca kl 7 till nu :)
nu ska ja upp å göra mej en kopp te å hoppas på att ja får behålla den. sen ska ja ta å damsuganu när inte lillskrutt e hemma å passa på att byta sängkläder i våra sängar å sen blir de ett bad. får se om ja hinner med de tills hon kommit hem :)

sova vad är de?

ja kan inte sova, har så fruktansvärt ont i magen å mår illa, spysjukan va nog inte som bortblåst som ja trodde.
nu har ja kollat på Män som hatar kvinnor å ja måste säga att de va ASBRA film!
4√av 5 möjliga.
nu ska ja kolla på uppföljaren, flickan som lekte med elden. lika bra å va vaken nu å sova inatt sen så man vänder rätt på dygnet!

film

nu har ja kollat på the proposel (stavas??) å nu ska ja strax kolla på män som hatar kvinnor om ja kan hitta rätt program till att öppna skiten med! hoppas den är bra annars får ja leta upp nån annan film att glo på!
the proposel va helt ok :) såg även ace age 3 förut den är ju inte lika bra som 1an men de är dom aldrig.

Pepparkaksbak

Yrla och Igor leker medans mammorna bakar pepparkakor






här har vi Igors mamma Underbaraste Elin

Här är Ebbas söta mamma Lina, tyvärr vart de inga kort på ebba, ja vet inte varför ja glömde de :S

sen somnade barnen efter all lek :) helt utslagna :P


Filmtips

är ju som sagt barnledig idag å pallar inte göra nått eftersom ja e svag i kroppen sen gårdagens spyattacker. så kom jätte gärna med filmtips! ja älskar komedier!

kommer sakna

dej min älskade trollunge när du är hos mormor och morfar fast du kommer nog ha skit rolig.
min spysjuka e ju ialfall borta men febern den har ja kvar. så idag blir de enbart att vila upp sej, kolla film i soffan och mysa under mitt stora duntäcke. å om ja orkar lägger ja in lite kort sen.
ha de gött! nu ska ja börja lite smått med att försöka få i mej lite cola! avslagen. de är bra när man vart magsjuk!

Magsjuk

är mamma Sara, fy fan säger ja de är ingen höjdare, sen kan vi lägga på 39 graders feber på de med :S spydde nyss så mycket att ja svimmade! tur att mamma kommer och tar Yrla imorgon så ja får vila upp mej. nu har ja absolut ingen kraft att göra nått. ska vänta på att Yrla ska läggas för natten sen blir de att krypa ner i soffan och glo på film och spy om vartannat

sjuk

blir inte mycket bloggande idag då ja ligger med 39 graders feber och migrän, har även spytt som en kalv, men får bita ihop å ta hand om Yrla ändå :) nu ligger hon leker ja ska krypa ner under täcket å titta på :) ha en trevlig helg alla

mår inge vidare

börjar bli sjuk så återkommer imorgon med bilder från pepparkaksbaket! godnatt


fler tomtenissar

söta Ebba

söta Igor och Ebba

alla barnen


Lussekatter och pepparkaksbak

blir de imorgon :) då kommer nästan alla min tjejor hit :) T e sjuk så hon kommer ikke + att ja måste ju va försiktig med sjuka runt Yrla eftersom hon e prematurbarn :)
vi ska iallafall baka lussekatter (beroendeframkallande att äta) och pepparkakor med mina tjejor å alla söta barn :) så vi blir 4 mammor å 4a barn med mej å yrla :) å vi ska dricka glögg. fast ja dricker nog julmust istället :P

Yrla somnade tidigt idag :) ja la henne när hon va vaken i sin säng å hon låg å pratade i ca 15 min sen sov hon :) har fått va inne en gång å gett henne nappen för hon vaknade annars har de vart ovanligt lugnt. min ducktiga tjeja :) ser frAm emot imorgon. nu ska ja glo lite på one three hill har tatt ner hela sesong 7 så ha de gött folket!!

dom små tomtenissarna

Yrla till vänster och Agust till höger (dom är ett kärlekspar)

Här har dom fått span på BosseBus (en liten docka som hoppar upp å ner i lampan)


Här har vi Igor Yrlas andra kandidat till eventuelt giftemål



resultatet

så vart resultatet med gardinerna :) vart så sjukt mycket mysigare nu tycker ja :) ska ju upp öite kort å tavlor på väggen sen, har ju precis mublerat om så inte kommit på hur ja vill ha de än :) men de kommer :) Nu ska ja dricka glögg å lyssna på julmusik å mysa med min älskade dotter :) har vart mycket för oss båda idag :) först massa borrat å fixat å sen va vi å storhandla med älskade farfar/gammelfarfar min superhjälte de som ställer upp i vått å tort ♥♥♥♥♥


teknikens värld

ja då va teknikern här för att fixa mitt bredband som VÄGRAR fungera. tror ni han fick årdning på de??
nä så klart inte. han skulle gå ner i källaren å glo å fixa nått sen hämta hans "super" dator å kolla nått. han sa själv att dessa nya modem är skitkonstiga å att dom inte riktigt vet va dom jobbar med..... smidigt lixom å skicka ut sånna modem då! IDIOTI!!!! ja vill ha ett fungernade bredband! hatar mitt de mobila som dör var 5e minut!

för övrig åt Yrla en hel portion gröt vilket är ovanligt för att va henne, eftersom vi inte hittat nån gröt som hon direlt tycker om. men den här värkade gå ner, sempers äpple och pärongröt från 6 mån. hon åt en hel portion igår med så kanske (håller tummarna) att denna gillas. de dryga är ju bara att den inte finns på vårat "skitICA" här utan ja måste ta mej ner till stan om ja ska hitta den å inte alltid den finns där heller.

Idag kommer även min älskade Farfar hit alltså Yrlas GammelFarfar och ska borra upp lite saker som min nya hatthylla i Ek och min svarta gardinstång :) sen hoppas ja att dom sista julgardinerna kommer idag :)

nej nu ska ja dona lite här och vänta på att tekninkern kommer igen å förhoppningsvis så funkar bredbandet sen. håller tummar och tår!

inför jul

vi ska ju inte va hemma på jul ja å lilla Yrla, vi har inte bestämt vilken dag vi ska bort än men ja tror de blir ca 2 dagar innan å vi e väl inte hemma igen förens kanske den 26e, de ska bli så skönt å få åka bort å fira min dotters första jul :) är de snö då ska vi nog allt åka lite pulka :)
ska bli skit skoj å se hennes reaktion på tomten :) å få god julmat å dricka glögg å äta hemmagjord knäck :) ja ska börja göra våra egna jultraditioner som ja å Yrla ska hålla fast vid sen :)
ja kan faktiskt säga att ja älskar julen just nu! å de har ja aldrig gjort annars. men nu har man en anledning att fira jul, tack för du finns mitt ♥

snö snö snö å ännu mera snö

nu e de vitt på backen :) så himla kul :) ÄLSKAR snö, när vi stod å vänta på bussen idag så han vagnen bli helt vit innan vi kom in hehehe. Yrla såg konstigt på de vita. men ja älskar de :)

idag innan vi gick på bussen va de så här mycket snö :)


och nu på kvällen va de ännu mer eftersom de snöat hela dagen :)


snö

det snöar massor här :D ja älskar snö! de är nog ända ggn ja saknar hälsingland (att bo alltså) är när de är vinter. vintrarna där är så mycket bättre än här. sen självklart saknar ja ju mina släktingar <3

vi ska strax iväg till timjan å leka med dom andra små barnen :) idag ska vi julpynta om ja inte mins fel :) ska försöka å ta nått kort på hur mycket snö vi har :D

nu ska ja fixa iårdningen mej de sista :) vi hörs ikväll

mamman dårå

bjur på en bild på mej själv vilket ikke är så vanligt :P mäst är de för ja har köpt en ny snygg tröja i storlek L :D är svin lycklig! gått från XXL till L :D


du e så fin mitt hjärta

tittar lite på tv innan nattmålet

ja vill så gärna smaka på fossingarna men ja når inte


kan själv

titta mamma ja kan stå själv :D


imorse lekte vi i hoppgungan




kräkmonster

Yrla va ju då vrå¨lhungrig å så skulle hon få en ny grötsort för den hon brukar äta va slut å fanns inte på mitt ica. hon skulle få prova risgröt äpple och mango, hon tog typ 4 tuggor as snabbt mellan gråtatackerna å sen sa de bara blöööörk så va allt hon hade ätit på hela dagen i hennes knä, på bordet, över mej och på golvet. så de va ju bara å avsluta matandet å bada den lilla solstrålen. sen fick hon 180 ml ersätning å nu sover hon.
tror inte hon börjar blir sjuk kan va tänderna som spökar lr så va inte gröten nån höjdare för magen. men den gröten väntar vi nog med å ger igen.

så nu är de ytligare en maskin tvätt i maskinen, ja har även passat på att posta mellans julklapp idag vart 2 stora paket :) svindyrt med porto men så får de va de är ju bara jul en gång om året :) sen så passade ja på att byta gardiner i sovrummet så nu e ialfall julgardinerna upp der :) kanske dyker upp ett foto sen vem vet :P å så har ja hunnit städa köket. fårt fortsätta imorgon för nu e ja grymt trött. ska göra mej en ägg wrap sen oxå med tonfisk å rödlök å creamfraich

God Morgon

ja har precis slängt i en tvätt å fler lär de bli idag! Yrla va lite i hoppgungan förut men hon har inte riktigt kommit på hur den funkar än så hon tröttna efter en stund. hon försöka lite senare igen för ja måste få städa. ska även iväg å lägga på Mellans julklapp :) sen måste ja köpa timjan för ja krydda Yrlas köttbullar med de som ja ska laga idag lr imorgon.
på onsdag blir nog mitt bredband klart, så jävla skönt så man slipper sitta på deta urdåliga mobila, å då kan ja ha den stationära datorn oxå så ja kan lämna in den här som är trasig.

vann föreseten lite annat på tradera igår. en massa leksaker å ett maracas ägg å en annan maracas. säånna har vi på timjan å de tycker barnen om så de ska bli kul :)

sen såg ja att min arestade gardiner är på väg äntligen :) å på onsdag eftermiddag kommer min farfar hit å ska borra upp den sista gardinstången :D sen åker alla julgardiner upp hehe. bättre sent än aldrig :)

Nu ska ja lägga mej och mysa med min tjej lite innan de blir lunch å sen blir de att ta tag i allt de andra :)
see you later

traderat

3 st klänningar för 2 kr


hoppgungan

Lillfisan står i hoppgungan. de tog ett tag innan hon kom på hur man gjorde, men nu har hon jätte kul :) roligast är ju att man kan snurra runt i den *S* sötnosa min ♥



nu är de jul här i vårt hus

Nu har ja satt upp granen å pyntat den :) de vart fint tycker ja. har inte lagt alla julklappar under granen än då ja inte slagit in alla. men de kommer :) när ja får tid *S*


Äggwrap

lunchade med en äggwrap förut, här har ni receptet

1 wrap
2 ägg
1 msk fiberhusk
3 msk vispgrädde

blanda äggen, fiberhusken och grädden. (krydda som du vill, ja tog cayenpeppar)



stek smeten i en klick smör tills den blir gyllenbrun, som en pankaka, vänd den sen å stek på andra sidan oxå



sen är de bara å lägga på fyllning, idag tog ja cream fraich , kyckling, rödlök och tomat, kanon gott,
lägg på fyllningen och rulla ihop wrapen sen är den klar för att äta, MUMS


Jag älskar dej så de gör ont i mej!



Yrla i sin säng

godnatt min älskade skatt, hoppas du sover gott. vi ses imorgon älskade du ♥


Paket

Nu har j aplockat ihop ett paket som ja ska skicka iväg på måndag till Melanie från Yrla, en liten julklapp till Yrlas kompis :) hoppas kläderna kommer att passa. Nu ska ja försöka få min tjej att sova men kommer nog bli svårt då vi båda va så trötta så vi somnade runt kl 16 å vaknade kl 19 :S


mat

nu är fläskfilén i ugnen snart ska ja börja å gräddstuva blomkålen. å till de blir de sallad. sen ska ja mumsa som fn

glasbit

aj som*** ja har glas i foten ja inte får bort. ja tappa ett glas förut å när ja skulle damsuga upp de fick ja glas i foten. typiskt! gör svin ont kan ja lova.

nu har vi ätit lunch Yrla fick kyckling och pasta hon åt nästan hela burken. ja gjorde mej en äggwrap med kyckling, champinjoner, philadelphiaost ocg tomat. smarrigt som bara den. nu ska ja försöa söva ett övertrött barn!
tjingeling

tidigare idag

Yrla tidigare idag innan vi åkte å firade mamma/mormor



igår kväll

Yrla Igår kväll innan läggdax


våran dag

har blivit dåligt med uppdaterande idag då vart å firat mamma.
först på morgonen så kom Irene hit som vanligt på fredagar. hon gullade lite med Yrla så ja kunde få göra mej i årdning. sen åkte vi ner till stan där ja träffade mamma/mormor. ja bjöd henn epå fika å gav Yrla mat.
hon åt en hel burk slotspuré sötnosen. å en halv fruktbägare :)
sen gick vi på stan å letade kläder åt mamma hon skulle ha på julfesten men hon hitta inget till en början. men ja därimot hittade 3 leggins i storlek (håll i er nu) L som ja KUNDE ha!! vart så otroligt glad :) har gått från XXL till L på 12 veckor! fy fan va stolt ja är över mej själv :)
sen hittade ja pyamas shorts å ett sov linne å sen trosor å strumpor å 2 tröjor :)
ja fick nämligen en julklapp av min mormor idag å de va pengar så nu har ja handlat upp dom:P Yrlas julklapp av hennes Gammelmormor pkte in på hennes konto :)

sen gick vi å åt mat på Olerys puben. ja tog plankstek å mamma gös. de va väl inte direkt värt pengarna men de slank ner.
sen gick vi en sväng till på stan för ja behöver ett par skog som inte sitter åt för tårna men de hittade vi inga. men mamma därimot hittade 2 tröjor till sist :)
sen kl 19 åkte hon hem å ja hem med Yrla å så kollade vi på idol :D å RÄTT person vann. Erik har en fantastisk röst!
Grattis Erik din skiva kommer gå varm här :)

nu till nått helt annat. ja fundilerar på att klippa av mej allt hår. svin kort funderar ja på att klippa mej. å sen färga de med henne färg så de blir orange :) har lixom tänkt mej svin kort i nacken å bak på huvet å sen luggen lång å slickad ner i snebena. svårt å förklara hur ja menar men ska försöka leta upp nån bild nån dag. men ja har inte bestämt mej än så vi får se.
nu ska ja kolla färdigt på Borat som går på Tv4100 så godnatt på er

godnatt

nu ska ja försöka få min dotter att somna, vi får se om de går, hon e väldans pigg. sen ska ja med gå å lägga mej för ska upp imorgon med :) Irene kommer kl 10 sen ska ja träffa mamma som fyller år :)
godnatt den här dan har varit kanon!

sjukt glad

Efter dagens nyheter kan ja inte va annat än LYCKLIG!!!!

lycklig

guuud ja kollade mej just i spegeln å insåg att ja inte har så mycket putmage längre!! snacka om att bli glad :D mitt slit ger resultat ÄNTLIGEN

har ju gått ner 24 kilo sen den 3/7-09 å av dom 24 så har ja tappat 8,4 kilo på 12 veckor :)
hejja sara

godmorgon

nu e vi vakna i huset :) fick väcka Yrla kl 9.30 så hon han få i sej lite gröt hon va inte så jätte sugen. får inte bli så sent vi kliver upp för vi ska iväg idag på ett viktigt möte kl 14 å då vill ja gärna att hon har lunch i magen så de inte blir panik mitt upp i allt :)

Imorgon fyller MIN ÄLSKADE MAMMA år :) GARTTIS älskade underbara lilla mamma :)

Jag har köpt en limegrön mixer till henne :) å Yrla har köpt en fin ring å en tröja :) ja ska slå in de lite senare till henne.

Nu ligger Yrla i sitt babygym å leker lite :) har tyvärr inge bateri i kameran ska lägga den på laddning så ja kan fota lite ikväll sen. ha de bäst alla puss


trött

då blire snart sängen. Yrla somna just å ja ska lägga mej strax med. sk aupp imorgon med å på massa möten :) himla massa nu :) sen måste ja planera lite inför Jul eftersom ja å Yrla inte ska va hemma :) vi ska ju iväg å fira våran lilla jul. ska bli spännande å se hur hon reagerar på tomten :P nej godnatt!


Oopsis pizza

gör Oopsis receptet

låt dom kallna lite lägg sen på tomatsås

ja gjorde tomatsåsen på krossade tomatet, vitlök och oregano (mixade ihop med stavmixer)

lägg på fyllningen

ja hade champinjoner och paprika toppade de med mozarella ost smaskens!!

sen in i ugnen i ca 15-20 min på 200 grader tills osten är gullenbrun!

låt det smaka :)

Oopsis

ett bra alternativ till bröd fast utan mjöl, det går utmärkt att frysa dom å sen rosta i brödrosten!

3 ägg
100 g Philadelphia ost (valfri smak)

sätt ugnen på 150 grader

dela äggen i vita för sej och gula för sej.
vispa vitan stenhårt precis som man gör när man ska göra maräng
ta 100g philadelphiaosten och vispa ner med ägg gulan.
vänd sen försiktit i gulan oc osten i vitan
klicka ut 6 lika stora högar på ett bakplåtspapper och kör in i ugnen i ca 30 min

avnjut varm som kall med tex smör lr ost :) komentera gärna va ni tyckte om receptet :)


bilder från imorse

innan vi gick till mötet i morse

bild på nya vagnen har ju glömt att visa hur den såg ut :)



Yrlas nya tröja

Yrlas nya supersnygga tröja!!!!


mycket idag

idag försov vi oss så vi han inte handla innan möten, mötet varande i 1,5 timma sen efter de vart de willys å handla lite olika barnmater :) kul kul. sen träffade vi Jenny i ca 10 min å snacka lite. vi ska luncha nästa vecka!
sen åkte vi hem å mötte upp Malin, hon började röja lite här hemma eftersom de såg ut som en orkan hade dragit fram. jag gav Yrla mat hon åt en halv STOR burk med köttfärsås å spagetti, alltså blir de en hel liten burk :P sen fick hon en halv frukt bägare till efterätt :) hon har blivit så himla duktig påatt äta :)
sen började även ja att röja så nu e de faktiskt städat här :) svinstolt över mej själv :)
så imorgon lr senare så ringer ja till comhem å bestämmer en dag dom ska komma hit å ficka störningarna.

nu ska ja fixa lite mat :) på återseende hare gött

migrän

har en fruktansvärd migrän idag så ja pallar inte blogga. ska lägga mej tidigt idag å glo på film å hoppas på arr den går över. imorgon ska ja iväg på massa möten så får blogga på kvällen! ha de bra folket godnatt

8 kilometer

har vipowerwalkat idag ja å Yrla, fy fan va trött ja va efter å dyngsur för vi gick ju självklart ut i spöregnet. va ju tvungen att hämta nya modemet som självklart inte funka! fy fan va ja hatar internetskiten. de blir ALLTID så här!!! sen har vi vart iväg påen del saker. vi va hemma runt kl 19 å då fick Yrla kvällsgröt. hon åt faktiskt en hel portion, å lite fruktpure å katrinplommonpuré till efterätt (å för magen)

nu ska ja nog ta å slänga på en film blir nog ICE AGE3 kollade på en chiwawa från beverlyhills imorse när Yrla sov, den va rätt rolig fast de va en typisk fjantfilm.

blir att sova tidigt idag får ja hoppas, för imorgon ska vi börja ändra min medicin ska ta den på kvällen istället plus att den ska höjas för att de om ja kan hålla min koncentration bättre på dagarna så ja inte blir så trött så fort. hoppas de blir bättre nu. sen ska vi till timjan imorgon å leka med dom andra barnen :)

ha de gött folket å godnatt

modem

ska snart iväg å hämta mitt nya modem nu har ja ju fixat fast internet för ja e så jävla tröttpå att de mobila dör hela tiden. så nu kommer ja få 100mbit wuhu ska bli så nice. men nu ska ja först glo på en film för yrla somnade efter gröten så får vänta tills hon vaknat :) ska även slänga in en tvätt nu :) ha de gött

lite bilder från helgen

lite bilder sen helgen :) här på Yrla som leker på golvet ♥


här är Yrla med extra mormor Åsa å va dom myser

Yrla med Natalina å dom myser massa dom med


Yrla 5 månader 3/7-09





hemma

så va ja å lillfis hemma från värmländska skogarna. vi har haft de hur jäla mysigt som hälst! men tyvärr så vacinerades ju Yrla (5 mån vacinationen) i torsdags å de gjorde så hon fick  Feber å ont i låren så ja kände inte igen min annars så glada å goa tjej. man fick gå å bära på henne konstant. men igår så kom hon fram igen min solros!!
Igår kom även Natalina hem till mej å Åsa å hälsade på mej å Yrla, ja har ju inte träffat Natalina på ca 3 år se de va sjukt trevligt. hon vart nog lite kär i Yrlisen tror ja :P

Vi va hemma vid ca kl 18 å då fick yrla en hel portion persika och banangröt, de är den ända gröten hon faktiskt tycker om. dom andra går ner ett par skedar sen spottar hon ut. sen fick hon några skedar katrinplommon för magens skull, å den har blivit kanon bra sen vi började med gröt å barnmat :) minst en blöja varja dag :)
Hon har absolut inte lika ont i magen :)

Nu ligger hon i sitt babygym å leker å vi har precis badat. en maskin tvätt är igång. och den ska hängas.
ja har precis utmanat Stefan efter nyår om LCHF å han tog emot den så nu ska här bli tävla av :P

ikväll blir de mys framför tvn men ja vet inte va ja ska glo på. nån som har nå förslag om va som finns att kolla på ikväll?

nu ska ja plocka upp lite saker ha de gött pöss

bästa finalen

kommer de bli nästa fredag mellan erik och calle. nu ska ja sova för ska upp i morgon å åka å shopa en ny FBK body till min älskade tös

5 månader

idag blir min STORA tjej, vi har precis kommer hem från BVC där hon fick sina 2 sprutor, hon vart jätte ledsen
:`( ja med. men sen somna hon nästan direkt. hon är jätte lång min tjej :) hon e 66cm lång å väger 6880 g stor kickan min :)

Nu har ja packat inför resan, kl 16.00 går tåget :) ser fram emot de. skönt å komma bort ibland. yrla sover fortfarande, när hon vaknar ska hon få lite lunch :) blir grönsaker å kalvkött.
kommer inte uppdatera nått i helgen kan ja tänka mej kommer ha fullt upp med annat men hör av mej på söndag kväll när vi e hemma. ha de bäst alla puss å kram

mums

dagens lunch vart en halv burk biffstroganoff :) va lite sura miner i början men sen gick de allt hem :) till efterätt några skedar frukt puré äpple och mangooch självklart vart de lite vatten till som alltid uppskattas




just nu

lek och mys på golvet :)


godmorgon

nu har yrla fått frukost å ja ska klä på mej sen bär de av till timjan igen å på eftermiddagen kommer malin, så kommer bli dåligt med uppdatering på bloggen men kommer förhoppningsvis i kväll om ja orkar! är gris trött somna inte förens kl 4 imorse å sov nada natten innan. aja ha de gött pöss

tänder

har kännt att Yrlas första tand är på väg :) allt kännt en liten tagg där nere:) kul kul men blir många b blöjor :P

lite bilder


duktig kikka

min dotter är så duktig alltså. när vi kom hem runt 17.20 så åt hon en halv burk med grönsaker och kalvkött! så himla duktig e hon sen fick hon 120 ml ersätning å några skedar katrinplommon för magens skull. hon e så duktig idag, har fått B blöja 3 ggr idag :) gröten å katrinplommenen gör undervärk med en kolikmage har ja kommit underfund med :)

idag blir de en tidig kväll då Yrla å jag ska va på timjan imorgon redan kl 10 på morgonen. så vi måste sova :) ja sov svin lite inatt så inatt får ja hoppas på mer sömn. mitt huvud skriker sömn behövs för ja har en förbannat jobbig huvudvärk.

å så måste ja bara säga en sak MALIN ja e så sjukt stolt över dej att du vågade övervinna dina egna demoner :) älskar dej så mycket ♥

kanske uppdatera med lite kort lr nått sen. ha de gött hej puss ses

Yrla vart trött på kalaset


Jag och Yrla hos lillebror som fylde 14 år :)


Yrla innan vi åkte på kalas




hej hej hallå

suck skrev värsta långa inlägget å så försvann de =/
men ialfall så sitter ja med min första koppkaffe för idag och poppar idols nya skiva på spotify!
spotify är fan en av dom bästa uppfiningar som som sverige kommit på :)
Tack älskade systeryster för kontot!
Yrla har precis somnat i babygymet hehe söthöna!

Idag ska vi till timjan och träffa dom andra mammorna och barnen :) ja älskar tisdgagar för ja trivs så dant i vårna grupp. vi är så sammansvätsade. vi gör massa roliga saker utanför gruppen :)
som efter lucia tex då ska vi ha glögg (alkoholfri) kväll här hos mej :) med lussebulls bak med alla barnen :) de ser ja fram emot!

Å en glad nyhet är att ja har lyckats gå ner 2 storlekar i kläder :) fick på mej jeanslegginsen ja fick av min mamma. är så sjukt stolt över mej själv :) dom e jävligt tajt men men, ja lyckades få på mej dom :P

nej nu blir de att klä på sej å sen ska ja slänga in lite kort om ja hinner. ha de gött pöss

RSS 2.0