Gott nytt år

bild0163 (MMS)

Gott nytt år


Kalas

vi ska på kalas snart då David blir 26 år :) Grattis mannen :) David ska även bli gudfar till bebis :)

dåligt bloggande

å så kommer de nog va ett tag, ja har lixomn tappat blogglusten å de är så mycket som händer nu, både bra å dåligt men kommer väl tillbaka med de nya året :)

På väg till stan för att se om vi hittar n...

bild0159 (MMS)

På väg till stan för att se om vi hittar några fynd


Nyårs klädseln på lilla Y

blå sammetsklänning å röd bolero :)

3 dagar kvar

♥ sen är hon här min finaste sandra ♥

våran lilla gangster


SMS-inlägg

27122010712 (MMS)


massa fula ord

vill komma ur min mun nu men ja ska va tyst eftersom ja har en liten dam som snappar upp allt. Min telefon har gjort sitt, jävla skit wivas tele. nu går de inte att få på den å ja den har fullot batteri. den bestämde sej för att stänga av sej själv å sen inte sättas på nå mer. SUCK just nu då vi har så förbannat mycket pengar menar ja :S blääää

v 25

Vecka 25

Kroppen: Placeringen av livmodern är vid denna tidpunkt ungefär 2-3 fingerbredder ovanför naveln. Barnmorskan mäter magens mått på ett speciellt sätt som kallas symfys-fundus mått. Man mäter det från blygdbenets topp upp till livmoderns övre del. Siffran skrivs upp och bildar sedan en alldeles egen tillväxtkurva. Vid den här tidpunkten är det vanligt att man får höra barnets hjärtljud på barnmorskemottagningen för första gången, genom en apparat som gör att ljudet hörs i hela rummet. Barnets puls ligger omkring 150 och hjärtljudet låter som en galopperande häst. Man mäter även sitthöjden på barnet, genom att mäta avståndet och blygbenet och övre delen av livmodern.
Om du oroar dig inför förlossningen är det dags att börja fundera över hur du kan förbereda dig och vilken hjälp du vill ha. Som partner till en gravid kvinna börjar graviditeten också bli mer påtaglig. Vissa kan känna av liknande symtom som kvinnan har haft, till exempel illamående och viktuppgång.
Blivande föräldrar kan börja fundera över om man vill gå någon föräldrakurs och eventuellt anmäla sig till det.

Barnet: De flesta av barnets organ är färdigutvecklade vid denna tidpunkt och barnet kan nu överleva om det skulle födas. För tidigt födda barn har emellertid svårt att hålla värmen och lungorna är långt ifrån färdigutvecklade. Könsorganen för både pojkar och flickor är färdigutvecklade och barnet kan knyta sina händer och få tag på sina fötter

Soffan är jävligt stor

25122010710 (MMS)

Soffan är jävligt stor


tjing

blir att ja bloggar imorgon förmiddag lr på måndag för ja mår inget vidare idag, hela familjen e genomförkylda samt att vi ska fara å handla käk nu. vi skas laga fin middag å mysa med gotta ikväll i nya soffan. Imorgon ska vi fira jul med Martins andra sida hans farmor co så vi får se va ja orkar. pussen

God jul

mina älskade läsare! imorgon hoppas ja att ja e frisk nog att blogga å har ork att lägga in lite bilder :)

Strax iväg å fira jul

Vi ska strax iväg å fira jul hos min mamma idag :) vi ska sova där, Imorgon ska vi firaq med Martins sida! återkommer efter jul :)

Bjuder på mej själv, så här julfin e ja :)


Packar

23122010700 (MMS)

Packar


en pisslång dag

ja den här dagen vart inte som planerad. ja hamnade på förlossningen fick va där i 3 timmar för misstänkt vattenavgång. men som tur va så va de fawlskt alarm. men orolig blir man ju!
sen va vi å hämta soffan i Mantorp. så nu e den hemma å imorgon ska de pusslas ihop! nu ska ja lägga mej i sängen å sova! vi hörs

Yes

Idag kommer våran soffa! fatta va lycklig ja e !!!! äntligen kan man bjuda hem folk lixom.
sen kl 13 är de BM är nervös å orolig. men hoppas de ser bra ut!  vi hörs senare med uppdateringar

WUHU

vet ni en sak :D imorgon  kommer våran soffa, den vi köpte idag på möbeltrend :D Skit snygg med dubbeldiva plats för ca 10 pers å den va billigare än den vi hade tänkt köpa på Nordik! :)
Så idag är en riktigt bra dag :)

Idag har ja även gjort nya naglar resultatet ser ni i inlägget nedan. ja e toknöjd! sen köpte ja dom sista julklapparna pluss att ja fick en heldag med min dotter å mor :) tokbra!

ja nu sover Y förhopnningsvis föör natten för hon har inte sovit nått på dagen! ja e svintrött å rätt orolig inför mötet hos bm iorgon. de känns som om allt inte står rätt till med mej, men hoppas ja har fel. aja nu ska ja kolla FB sen ringa sandra å sen softa i min säng aldeles sjäv då Martin ska skrapa snö inatt igen!

Ny gjorda

21122010695 (MMS)

Ny gjorda


SMS-inlägg

21122010693 (MMS)


ingen rolig blogg dag

ja vet, men har lixom inte orkat, allt har gått emot mej idag, men vi har iallafall fått tillbaka pengarna från Nordik så imorgon ska vi åk aå let any soffa. ska aldrig mer handla nått där!

Y har vart supergnällig idag, ingen rolig dag med andra ord, både ja å martin e svin trötta, ja har ont i skallen å magen, ja e lite orolig för om ja har öppnat mej lite grann men som tur e ska vi till BM på onsdag ska be henne känna efter då.

aja nu ska ja krypa ner bredvid min älskade blivande make, å bara mysa in mej. Förhoppningsvis är de en bättre dag för oss alla imorgon!

&¤%"#=¤?¤/#&"&")#=?¤#?#/¤¤/

kör med tecknade svordommar idag, fattas bara ett moln över huvudet å att de ska ryka ur öronen! om ja säger så här, vi e fortfarande Soff LÖSA å kossan på Nordik har fortfarande INTE ringt hon skulle ringt i fredags!!
Ja ringde hon svara inte, kanske lika bra att hon inte svarade då min agravid hormoner å min trött het samt jävligt dåliga temprament å humör i allmänhet skulle nog göra så hon aldrig mer vågar svara i telen....

lagar mat

ja håller på att laga mat så den e klar då Martin kommer hem från nattens jobb, blir korvstroganoff och ris va länge sen vi åt de! gottigt sen ska han väl sova å sen iväg å meka bil den ska ju besiktas imorgon...

11 dagar kvar ♥

Till Min finaste Sandra kommer hit :) längtar så mycket :D


v 24

Vecka 24

Kroppen:
Om du hittills inte funderat så mycket över det här med att vänta barn, blir det mer uppenbart nu när magen blir större. Du har nu gått upp 5–7 kilo, vissa ännu mer. Det är vanligt med ryggproblem, till exempel att du känner dig trött eller har ont i svanken. Foglossning är en annan vanlig åkomma under graviditeten. Det beror på att brosket i fogarna som håller ihop bäckenbenen luckras upp något av graviditetshormonerna för att ge plats åt barnet när det sedan ska födas. Man blir överrörlig i bäckenlederna och kan få smärta och inflammation när bäckenbenen gnider mot varandra. Skulle det drabba dig får du försöka ta det lugnare och anpassa dig till vad kroppen klarar av. Efter förlossningen är det extra viktigt att inte belasta bäckenet för mycket genom att till exempel bära tungt, på så sätt kan fogarna läka. Man kan känna av hur livmodern drar ihop sig och blir stel ibland, så kallade förvärkar, livmodern tränar på detta sätt upp sig inför förlossningen. Ibland kan vibrationer eller gropigt underlag från när man åker bil framkalla förvärkar, men det är helt naturligt.

Barnet: Vikten har ökat markant på senare tid och barnet väger nu runt 600 gram och är cirka 30 centimeter långt. Barnet ska de resterande veckorna femdubbla sin vikt. Nu utvecklas svettkörtlar, men huden är fortfarande så pass tunn med bara lite fett så det ljumna vattnet är perfekt. Naglar på både fingrar och tår börjar växa ut.

Mina vackra orkidéer

ja e så sjukt stolt över mina älskade Orkidéer visst e dom fina :)I Yrlas rum


Igår vart de bad med mamma

Ett riktigt skumbad desutom! de uppskattades kan ja lova :)

Kycklingsallad

vart dagens middag MUMS

Dileva Jr


gårdagens middag


Lövbiff, ris å wockgrönsaker samt beasås

Bjuder på mej självtjingeling

så va de redan lördag, vart tar dagarna vägen? imorgon går ja in i v 24 helt otroligt!
har sovit skapligt inatt fast att Martin har jobbat, tycker inte om att sova utan han.
Men sånt man får stå ut med :P
Martin har åkt iväg för att fixa med bilen så vet i tusan när han kommer hem.

Imorse när ja skulle väcka Y fick ja en mindre trevlig överaskning :S Ungen hade skitit igenom blöjan så de va ju på hela lakanet blääää så vart morgonbad för Y de uppskattades iallafall :P

men inget trevligt att få som julklapp på morgonkvisten när man e precis nyvaken.

Så va händer idag? Vi ska till Martins gammelfarmor som bor typ 10 min ifrån oss på ett äldre boende, så vi ska dit å önska godjul! sen ska vi inte göra så mycket mer. Lr ja ska köpa hårfärg för nu e mitt hår orange efter att ja duschade igår å tro de lr ej men ja vill inte ha orange hår just nu.

aja ja återkommer med lite bilder från igår osv senare idag tjipp tjipp så länge

Skit Nordik

trotts heligt lovande om att dom skulle ringa idag å säga om soffan kom osv så har pucko chefen inte hört av sej! seriöst va e de för jävla ställe? ska aldrig mer handla nått där!

Lilla stora Y

Mumsar i sej tekakan å säger mmmm efter varje tugga! så nöjd så med nybakat :) älskade unge va vacker du är fast du har smör runt hela munnen ;)


Dagens skörd

Idag har ja bakat tekakor för första ggn i mitt liv å vet ni dom vart ASGODA

Idag är en sån dag

som gör att alla dagar som känns piss ändå är värda att leva! Ja fick världens bästa julklapp idag så jävla skönt! nu kan vi slappna av hela familjen! är så otroligt lycklig just nu så de går inte att beskriva med ord! å de som e ännu mer underbart e att ja får dela den här stunden med min älskade blivande make å min dotter å bebis i magen :)

hoho

valde att gå å lägga mej igen förut istället för att slurpa kaffe! tur de för lilla stora Y slog inte upp sina blå förens kl 11.15! hon har massa feber idag med så blir ju en inne dag. men tror dock inte de är magsjuka hon har, utan att de är dom 4a sista tänderna som e på väg att komma. hoppas de blir bra i rumpan på henne snart för hon gråter ju varje gång man byter blöja, stackars min prinsessa!

blä

underbara morgon? nä skulle inte tro så, har inte sovit ett skit inatt, element fan har låtit, tjutigt å droppat hela natten samt att dessa förbannade plogbilar har kört utanför sovrumsfönstret hela natten/morgonen. blääääääääääääääääää

men en positiv sak i allt skit e ju att Martin har fått sej ett par rejäla kickar från N/Z i magen, innan har han bara kännt lite svagt då bebis har vänt på sej men nu va de riktigt hårda kickar, till å med så ja fick riktigt ont så benmuskler har den allt! nej nu ska ja slurpa i mej kaffe

trotts Ys magsjuka

så har hon ätit bra, förutom blåbärssoppan hon slurkar i sej!
Dagens middag va köttbullar å potatis med sås å lingonsylt å hon åt skapligt
men de va chokladen i kalendern som slank i med en smäck :)


mitt chokladmonster :)

Mitt nya jagMan ska INTE

Reta upp en gravid kvinna som inte får sin ADHD medicin.... så Martin fick sköta snacket med kärringen från Nordik, satan i gatan så förbannad ja är, kommer inte soff fan imorgon så kommer hon veta att hon lever! chef my as lova inte saker du inte kan hålla å säg för fan inte att soffjäveln e inne då den inte är de, aja nu ska ja äta mat å lugna nerverna, tycker inte man ska behöva vänta på en soffa i en månad som tidigare stod inne på lager i Linköping enligt henne

Magsjukan härjar

lilla stora Y e då magsjuk, de bara rinner ur rumpan på henne :( inte så konstigt hon e röd å sårig då ju :( men hon e glad för de, men även feber har hon fått oxå. Så nu e de blåberssoppa som gäller tur vi handlade de igår. Tur hon tycker om de :)

men titta här

vilket litet mystroll som kom gåendes


Dåligt med bloggning igår ja vet

Va typ ine hemma på hela dagen igår, först sålde vi gamla lyan, sen köpte ja dom sista julklapparna, har bara en kvar å de är till mamma men ja vet va ja ska köpa till henne oxå.

Sen åkte vi hem för ja va tvungen att vila lite sen hämtade Martin lilla stora Y på dagis å så när vi just kommit hem så bestämde vi oss för att storhandla så länge vi får låna Mammas bil eftersom vårna e sönder å kommer antagligen inte ha bil förens nästa år.
så vi for till Ica maxi, käka en korv å sen handla vi en massa.
Y fick duplo oxå för hon e hemma från Dagis idag då hon vart lös i magen flera dagar så hon e helt röd i rumpan å har fått ett sår, så vill ha henne hemma så hon kan få springa nakenfis å så ja får smörja de röda.
De uppskattades nog av Y att hon fick va hemma för hon sov till kl 10 idag :P
De gillade ju självklart ja med :P

Idag ska de förutom att mysa med Y städas i köket så ja kan baka massa massa massa bröd i min älskade köksassisten min älskade blivande make köpte åt mej i julklapp :P (öppnade den förtidigt)
alltid mums med nybakat bröd inte sant :)
sen vet ja inte va de blir för nått, förutom att tvätta å hänga å vika tvätt som e dom dagliga syslorna :P

sälja lägenheten

idag ska äntligen lägenheten säljas! fast de är blandade känslor, för där har ju Y haft sitt första år å ja har ju fått välja allt själv där hur de ska se ut osv, fast ja älskar ju nya lyan oxå :) mer yta så skönt!
men som sagt idag blir ja av med gamla lyan! sen när de är klart, ska dom sista julklapparna inhandlas å slås in sen ör völ allt fixat skulle ja tro?
aja vi hörs sen :) nu kaffe

Just nu ligger Y å är så här söt bredvid m...

15122010680 (MMS)

Just nu ligger Y å är så här söt bredvid mej! Älskade trollunge


dagen som varit

ja har väl vart rätt flitig faktiskt, jag har plockat undan på golven å damsugat dom i hela lägenheten förutom Ys rum för där är de leksaker överallt å ja kan inte böja mej för mycket för då blir ja yr å svimmar. har vikt å lagt in en rentvätt i garderoberna, hängt en tvätt å tvättat en till tvätt. sen har ja sovit lite å sen så satte ja upp julgranen med Ys hjälp å klädde den, ja klädde på granen dom rosa å blå kulorna å Y tog av dom lika fort så fick hänga dom högt upp :P
sen busa ja å mös med Y innan de va sängdax för henne, efter de va de planer att ja skulle slå in dom julklapparna vi har hemma, så ja satte mej på golvet å han typ slå 6 st sen fick ja sånna sammadragningar som stråla bak i ryggen att ja trodde nu va de kört, nu kommer ungen :P men ja kom upp från golvet å la mej i sängen så gick de över efter ca 1 timme.
man känner sej så jävla värdelös då man inte kan göra nått utan att få ont, ja känne rmej ständigt ivägen, å klumpig å jävlig, å hur kul är de då martin får göra allt?! fan å inte kan ja bära Y å kan inte ens gå till "centrum" vårat centrum utan att få massa ammandragningar.
fan nu vill ja inte va gravid mera! hoppas den sista tiden går fort nu!

Det är roligt att badaYrla stjäl hela showen


Bilder från lucia
underbara tisdag

Godmorgon, här är man uppe med tuppen fast man inte behöver :P Martin jobbar å Y e på dagis. Ja har sovit som en gud inatt å i stort sätt hela dagen igår så ja e utvilad :) Just nu äter ja frukost som består av mitt nyabakade bröd (bakade iförgår) å 2 stooora glas med kaffe å mjölk!
Kan de bli bättre`?

Idag ska ja försöka damsuga å slå in lite julklappar, ja å så får vi se vad dagen har att erbjuda :)
Ja ska ju lägga upp kort å film sen igår oxå :) så nu har nått att se fram emot ;)

Känsliga tittare varnas

när ja såg de här på FB trodde ja inte de va sant, ja fick sån klump i magen å ja började nästan gråta, FY FAN för vissa människor, vissa ska inte få ha barn, å ja lider med alla dessa barn, ja önskar ja kunde göra mer än att sjänka en slant lite då då till rädda barnen osv

lussefirande

så har vi vart på Ys första lucia firande hehe, ja hon e ju inte blyg å tycker om att va centrum. hon stälde sej framför alla andr barn å dansade samt smila in sej för alla med kamera. så är de nån som behöver underhållning kan vi tänkas hyra ut henne till en överkomlig summa ;)
har tagit lite kort å filmat lite, ska lägga ut de sen om ja orkar ja har sån jäkla migrän å sånna sammandragningar så ska lägga mej å vila. somnar ja inte så kommer de upp senare ja lovar :) annars imorgon!

blä

snuskigt trött e ja å ja har så förbanant ont i skallen å en jäkla halsbränna. ska vila mej en timme ca sen sk aja försöka städa lite hhär hemma, iallafall damsuga golven. sen ska vi iväg å kolla luciatåg på dagis kl 16 :) älskade unge så stor hon blivit! ska försöka komma ihåg å ta med kameran :)

sova

japp nu ska ja försöka sova, M å ja har myst i sängen framför Narnia prins caspian. ville se den för vi ska se den 3dje filmen på bio när denkommer å hade inte sätt 2an.
Imorgon ska Y till dagis hon har ju vart hemma hela veckan så skönt för henne :) hon har verkligen längtat.
så imorgon tänkte ja göra ett rejs här hemma å damma å damsuga å torka golven. sen hänga upp lite tvätt å vika rent osv så blir nog en dag med en del att göra :)
sen kommer emma hit på kvällen oxå. myspys.
aja sova va de ja :) godnatt ♥

Dagens middag

vart bacon och grönsaks omellet, å de va svin gott :)

Magbild v 23


julbak
Nybakat är mumsÄlskade tomtenissaV 23 (22+0)

Kroppen: Man kan känna hur barnet rör och vänder på sig. Ännu finns det gott om plats i livmodern. Det går även att urskilja i vilket position barnet ligger. Ibland kan det göra tillfälligt ont i sidan som kan orsakas av att livmodermuskulaturen töjer sig mycket. Många upplever den här tiden som en positiv del av graviditeten. Barnet är inte alltför tungt än och det är fortfarande långt kvar till förlossningen. Men alla är inte lyckliga och mår bra under graviditeten. En vanlig orsak kan vara oro inför hur livet med ett litet barn kommer att bli. Vissa blivande mammor är ofta sjuka. Det beror på att immunförsvaret påverkas så att det fungerar lite sämre under graviditeten.

Barnet: Barnet reagerar på olika sorters ljud som musik och röster. Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. Barnet hickar när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk.

Baka baka massa bröd

så nu är min köksassistent invigd :D de bakas bröd för fulla muggar ;) lr ja den sköter sej själv å ja ligger här bredvid min man å bloggar ;)
men nu står degen på jäsning blir källarfranska med rågmjöl :D ska nog göra en till sats sen med tekakor lr hålkakor vet inte riktigt än. sen ska de göras ungsomelet till sen lunch å ikväll blir de mamma saras köttbullar för de har herr Martin beställt.
Å de är väl klart att han ska få de då ja fick världens sovmorgon imorse, han tog lilla Y fast han inte kom hem förens kl 4 imorse, ja fick sova ända till kl 12! snacka om välbehövligt då man har denna underbara migrän ständigt å jämt!

så idag blir de fullt upp :D ska även försöka lägga upp lite kort på vårat julgodis mak sen med :) å kanske en ny magbild eftersom ja går in i v 23 (22+0) idag :D herregud så fort de går!
snart e N/Z här å vad vi längtar!

Nybadad fis

12122010672 (MMS)

Nybadad fis


Kalas

vi har vart på kalas heeela dagen först hos min älskade Farfar som fyllde 75 år! GRATTIS, bättre farfar kan man inte få, utan han skulle ja inte sitta här idag ♥
Sen fyller även min älskade mamma 53 år idag :) så grattis till hon :D

Yrla har inte sovit nån middag så hon e gris trött, ja har sammandragningar heeeela tiden så vi ska helt enkelt lägga oss i sängen å kolla på tv :) Martin jobbar för de snöar!

Å en sak till! ingen som haar en billig diselbil som dom vill bli av med? våran e pajj å behöver snarast en ny

nu e de snart IDOL FINAL

så ja e bankad framför tvn i sovrummet eftersom vi fortfarande inte har nån soffa ännu, å vi sk anog avbeställa den vi har tänkt köpa eftersom dom strular på Nordik så då köper vi hällre av några som inte strular! sen tycker ja ju att vi sätt så många snygga som e billigare oxå.
aja nog tjatat om soffan :P
ja undrar om ja ska göra mej några smörgåsar till Idol med kokt ägg på :) sen ska ja packa en påse med julgodis å ta med till mamma för hon fyller år imorgon å Min Farfar fyller oxå år :) han blir 75 år :) så vi sk ava där kl 13 på kalas, vilken tur vi fick låna morsan å deras andra bil eftersom våran gick sönder igår :S den står ute i skogen å fungeligerar ikke. skit bil bara problem med den tycker ja!
aja smörgås va de ja! ha de bäst allihopa får se om ja bloggar mer idag lr om ja deckar :)

Hejja JAY ikväll♥

Kokostoppar med choklad botten

10122010670 (MMS)

Kokostoppar med choklad botten


Yrla e glad efter att fått smakat mammas j...

10122010669 (MMS)

Yrla e glad efter att fått smakat mammas julgodis


Julgodis

står på shemat nu :D jag gör rischoklad å kokostoppar repten hittade ja på emmas blogg :) i kattegorin recept å bak :)
sen ikväll ska de göras choklad flan å knäck sen får vi se om ja ska baka nått annat för idag kommer min julklapp ja har fått av min älskling :D en köksassistent :D TACK älsklingen min ♥

Godmorgon

nu e vi vakna lr ja dom andra 2 har varit vakna ett tag ja fick sovmorgon som ja brukar då martin e hemma! älskade man.
idag är IDOL FINAL så ja har längtat! go Jay go!
så man måste ju ha lite gotta till de så ja ska baka småkakor å julgodis idag :D kan bli interesant, ska göra knäck för första ggn i mitt liv hahaha
aja nu ska ja be min karl om frukost! hörs

skit unge

det vart tyst ett tag så martin kolla va Y gjorde... jo hon lekte med martins jobbarskor....
resultatet... jo en oljig Unge


Yrla med sin bil och traktor


ja har vunnit dessa


den här ska de ju självklart stå Yrla på är valfritt namnmed frakt gick allt på 124 kr

avslutar kvällen med

att säga att den här dagen suger getpung! FAAAAAN

Jag bara ÄLSKAR den här bilden på lilla Y


Morgonkaffe

sitter just nu å dricker mitt morgonkaffe med mjölk i. å lyssnar på låten som ja la upp i tidgare inlägg! kan de bli en mer underbar morgon?
Bjur på en helsexig bild på en trött å inte alls sliten morsa med sitt morgonkaffe i högsta hugg ;)

Min nya favorit! visst e den underbar


Älskade lilla stora barn

Min stolthet de är Yrla de :) Idag kom hon inspringades i köket med en sko i vardera hand å yttligare en sko PÅ foten. hon hade lyckats få på sej skon på foten alldeles själv, å de va rätt fot oxå :) hon sken som en sol då hon stolt visade upp vad hon hade klarat alldelses själv :) Ja e så sjukt stolt lilla gumman att just jag har den turen att få va just din mamma ♥ Du e de vackraste jag har skapat, du kommer bli en helt underbar och fantastik storasyster så du vet de min finaste ängel!

kolla va ja har gjort alldeles själv mamma!


Frukost

två mörka smörgåsar med julost å paprika, till de ett glas iskallt iste

Yrla när vi käka middag korv med bröd


nya lyan

Yrlas dörr

Våran dörr

vårat sovrum


Hallen

Bara jag vaken

Martin å Yrla la sej å sov en sväng, ja sitter här i min ensamhet framför datorn ;) idag har vi fått lite gjort iallafall SKÖNT!
fått upp spegeln i hallen som ja tog magbilder mot i ett tidigare inlägg.
har fått upp Yrlas klädhängare, samt borrat fast Yrlas bokhylla. ja ska sätta upp  några vägg ord sen med. har ju även fått en rentvätt vikt å inlagd samt hängt en ny å slängt i en ny som tvättas nu. sen ska ja sätta in lite kort i en ram som ska upp. men vet inte vilka kort än men de märks :)
nej nu ska ja fortsätta kolla runt lite, dom andra sover väl en stund till dom vill väl smälta middagen ;)

När man e sjuk får man äta glass

Yrla e ju sjuk så hon fick en glass efter lunch de uppskattades av fröken kladd

Titta mamma så fin ja är nu när ja ätit upp glassen :D Älskade unge♥

v 22 (21+3)Dagens andra kopp kaffe va lika god som den första


Just nu
En liten film


Ensam i min stora säng inatt

blää hatar när Martin måste jobba natt. han började kl 6 imorse kom hem i 2 timmar för att äta å sen duscha å mysa lite med mej å Y. han åkte typ precis å ska köra snö hela natten så ja får snällt ligga här i min renbäddade säng aldeles själv! Men kan va skönt att man får breda ut sej över hela sängen :P Annars tar han ju så förbannat mycket plats ;)
Förlåt darling mohaha ;)
brukar mobba Martin för han tar så jävla mycket plats har vaknat flera ggr att han ligger på mej :P

Ja hoppas ja somnar tidigt å att Y sover hela natten men de tvivlar ja på hon e så rosslig hon har redan vaknat en gång fick höja huvudändan på sängen med två böcker å en exktra hög kkudde, stackars min prinsessa. blir nog att ringa doktorn imorgon vill att dom kollar så hon inte har lunginflamation igen.

aja de blev inget baka idag men de får vi göra imorgon, Martin e ledig imorgon eftersom han jobbat dygn idag då. han kommer väl hem framåt 4 inatt lr så så får han sova lite sen är de upp å han ska packa upp sina tekniska kartonger som ja vägrar röra å sen blir de nog kakbak å julgodis bak :) blir knäck å Rischoklad :) asså INTE ISchoklad :P

bjuder på några fula bilder som ja nyss tog då ja inte hade nått å göra :P
man måste ju kunna bjuda på sej själv ;)sängläge från å med snart

Nu tänker ja banne mej strejka resten av kvällen, ja har vikt rentvätt å lagt in tvättat en maskin å hängt den, bytt sängkläder, städat min svinstia till kök, plockat ur å i diskmaskinen , skrivit 100000000 julkort typ ;) å nu lagas de mat! så ja förtjänar banne mej sängläge resten av kvällen!

En liten skvaller paus innan jag tar tag i...

07122010666 (MMS)

En liten skvaller paus innan jag tar tag i köket


Ren bäddat roligare med lite färg lr vad s...

07122010665 (MMS)

Ren bäddat roligare med lite färg lr vad säger ni?


skrivkramp

i armen har ja så nu vet ni de ;)

Ny vaken prinsessa

07122010663 (MMS)

Ny vaken prinsessa


godmorgon

lr nått. de är bara ja vaken, lr ja herrn i huset är å jobbar. Y sover bra de så hon kan bli frisk nån gång mitt älskade hjärta. Ja har ju haft en underbar morgon! ja har fortfarande en jävla migrän, har vart uppe inatt å tagit tableter för att ja vakna stup i kvarten för denna huvudvärk och nu har ja en helt underbar halsbränna som tydligen inte vill släppa.
Så min underbara frukost vart ju då en påse samarin och en tuggis Link MUMS ;)

Martin har vart uppe med Y inatt lite då å då för hon har vart ledsen. hon e så tept i näsan stackrn å snoret rinner som aldrig förr, hon har svårt å andas å hostar, men tror hon har sluppigt feber än så länge men de kommer nog. Ventolinet å Bisolvonet samt nässugen e ständigt framme då hon mår så här. min älskade lilla tjej vad ja tycker synd om dej ♥

så de är väl rätt självklart för dom flästa att Y inte e på dagis idag å vi ska va hemma å INTE gå ut så blir inget fenix idag.
Y träffar sin biologiska Pappa på Fenix varannan tisdag men idag är hon som sagt sjuk så de blir inställt.

Idag har jaingen aning om vad vi ska göra... jo ja ska lägga i dom nya sängkläderna ja köpte på Ikea sist i våran säng :) så de blir lite färg här hemma :) å bädda rent i Ys spjälsäng som hon sover i nu för tiden då vi inte riktigt kommit i årdning än eftersom Martin jobbar typ jämt eftersom de snöar konstant å ja får ju inte lyfta å ska ju igentligen hälst va sängliggandes :S

sen kanske vi tar å bakar lite ;) ja e ju så sjukt sugen på vanilj drömmar :P så de kanske de blir :P å sen kanske ja gör choklad drömmar oxå haha å i helgen ska vi baka julgodis :)

Många besökare

vad roligt att de tittar in fler å fler här :) å att de är hela 20 st som följer mej med BL :)
ni får jätte gärna berätta vilka ni e som läser min blogg, vilka som e stammisar lr bara kollar in ibland :)
kul att ni läser å hoppas ni gillar bloggen oxå :)

Migrän

ja har sån jävla migrän så orkar ju tyvärr inte blogga idag, Yrla e sjuk oxå snoret bara rinner å hon hostar å hon har svårt att andas så är ventolin som gälle rigen, hon va hemma från dagis å kommer va d eimorgon oxå... vilket innebär inget fenix tyvärr :S

men men barn blir sjuka men nu säger ja godnatt!

föresten har ni tips på gott julgodis man kan göra?

Våran lilla tomte tjej

06122010660 (MMS)

Våran lilla tomte tjej


tävla


Jag tävlar om ett par valfria tofflor från Bobux inne hos Milliez
Var med och tävla HÄR du med!

——————————————————

stolt som tuppen

Idag har Yrla nämligen sagt sin första 2 ords mening :) Titta här sa hon å pekade på sin badanka! :) sen gick hon omkring å sa titta här å peka på allt så skulle ja berätta vad de va hon peka på :)

V 22

Vecka 22

Kroppen:
I takt med att du blir tyngre kan du också få fler graviditetskrämpor, som till exempel vadkramper, främst på nätterna. Benen kan svullna under dagarna. Svullnaden kan minska om du använder stödstrumpor som bland annat finns på apoteket. De sista veckorna har brösten kanske börjat förändras, mjölkkörtlar har mognat och blodkärlen i huden på brösten har blivit tydligare. Det kan också komma lite vätska från brösten, särskilt om du är omföderska.

Barnet:
Från och med vecka 22 kallas det lilla livet barn istället för foster, även om den medicinska termen fortfarande är foster. Runt denna tidpunkt börjar barnet ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser. Mängden fostervatten är ungefär 600 milliliter.

Ryser


de här är en sann musikalisk talang! så underbar!

Jag älskar dejensam

ja e ensam hemma förutom Yrla då :) hon ligger å sover som en liten gris! Martin kör David å några mer till Harrys, sen ska han hem igen :) Saknar han lite faktiskt ;)

Imorgon kommer svärföräldrna förbi, nice tycker mycket om dom :) Martin å Peppe ska köra skräp de sista som finns i gamla lyan så att städfirman kan komma in på måndag!
Hoppas på att få lite årdnin ghär hemma imorgon, har ju vart så mycket nu Martin har jobbat eftersom de snöat så inte blivit nått gjort. men imorgon kanske :)

Yrla e sjuk så hon går nog inte till dagis på Måndag snoret bara rinner på henne å hon kliar ständigt i ögonen så kanske ögoninflammation på gång?
Ja hoppas hon e frisk till på Tisdag för hon får ju tydligen inte va sjuk varannan tisdag :S

Baka baka massa bullar och lussekatter


Dom små kanelbullarna

04122010636 (MMS)

Dom små kanelbullarna


traderat

vunnit två väggdekalare :)
10 kr

12 kr
sammfraktar så de går på 15 kr i frakt för båda :)

baka baka ännu mera kaka

jajjamen nu ska de bakas igen :) Martin sätter deg åt mej då ja har lite ont i magen. blir att baka lussekatter å STOOOORA kardemumma bullar :D bilder kommer sen :)

tävling


Jag tävlar om ett presentkort värde 250:- från LittleFairies inne hos Milliez
Var med och tävla HÄR du med!


tillsägelse

hahaha fick tillsägelse av Sandra att ja skulle skriva med henne i förra inlägget så ja lilla Y Sandra älskar dje oxå om du nu misssat de ;) men tror knappast de för ja får ju hälsa de varje dag med pussar å kramar oxå ;)

Grattis min älskade unge

på din 17 månaders dag Jag å Pappa Martin älskar dej ♥

Lite kort på min busa idag
Bakat massa mumsDagens middag

råstekt potatis, kassler och wockgrönsaker

Baka baka liten kaka

ja håller på att baka, har en mjuk pepparkaka i ugnen å en morotskaka sen när dom e klara ska kladdkakan in :) MUMS så nu finns de fika till grabbarna imorgon när dom ska leka handyman :P

Min lilla pulk tjejYrla åker pulka


läcka

imorse när ja gick upp för att byta blöja på Yrla så möts ja av ett plaskvått badrum.. vi hade fått en läcka så de va bara för mej att leta upp den, fixa den å sen ställa mej på alla 4 å torka golvet (läs då att ja e gravid, klumpig å stor som en flodko) ja e ju inte allt för smidig, men men efter ca 1 timma har ja torkat upp de värsta å min rygg å knän känns som ja vore 90 år minst.
sen åt vi frukost bara ja å Y då Martin fick jobba de snöar ju...
Sen bestämde ja mej för att jag å Y skulle till affär för att köpa jäst så vi kan baka lussebullar i morgon å även kanelbullar :)
Så vi tog pulkan till affären de va roligt tyckte Y :)

de gick jätte bra att åka Pulka dit å hem, sen när vi kom hem städa ja köket för 100000 ggn sen vi flytta hit så nåde herr Martin om han stökar till nu när han kommer hem.
Nu ligger lilla Y å sover middag å vet ni! ja tänker göra precis lika dant! ja har sovit skit dåligt inatt då ja har hostat!
kommer bilder sen på pulka turen!

mys kvällsmat

lagade ja till min blivande make idag. kokade ägg å gjorde varm choklad, samt skar upp massa goda grönsaker å kom med när han låg i sängen! ja kan om ja vvill ;) ja tror de uppskattades! va as gott iallafall.
är rätt trött idag å har ont i skallen efter allt, men ska strax lägga mej och sova.
Imorgon är de operation röjning så vi kommer igång nån gång så de blir fint här hemma :) sen ska ja nog ta ut Yrla på en liten pulk åkning för de älskar hon :) min älskade lilla fisgumma! ja men vi hörs imorgon! ska nog kika in lite på tradera innan ja stänger mina blå för idag! kanske hittar man nått "fyndigt" ;)

Yrla i sin nya overallnu har vi ÄNTLIGEN diskmaskin!

ja asså den här dagen har varit händelserik hahaha. El Rune å min farfar va här idag för att fixa våran diskmaskin å sen "svartbygget" av våran spis/ugn. ja asså puckot som bodde här innan har ju dragit egna ledningar å byggt nå konstigt skit med sladdarna m.m
så när vi ÄNTLIGEN fått allt på plats efter x antal timmar så skulle vi ju prova då Rune å farfar åkt hem. ja va händer då? ALLT blir svart.... vi går å byter alla proppar å slår på å av jordfräsbrytaren osv men de hjälper typ inte. för strömen i Yrlas rum å lamporna till stora badrummet , diskmaskinen och spisen/ugnen är svart de går inte att fixa. vi ringer till Rune å farfar igen så dom får komma tillbaka... ja de visar sej att ena huvudledningen lr huvudproppen va de nu heter har gått. KUL bara ner i källaren å leta efter huvudproppskåpet osv men efter många om å men får vi de ÄNTLIGEN att funka! så nu kan vi diska i maskin :D vi e så bortskämda efter att haft diskmaskin ett år så nu vill man ju gärna inte diska förhand :P
aja nu sk aja kolla julkalendern med lilla Y

tävling


ag tävlar om en av fem sagoboxar  från Sagoboxen.se inne hos Milliez
Var med och tävla HÄR du med!

vunnen aktion

väggdekor 9 kr frakt 15 kr men är från samma som dom andra så blir bara att ja betalar frakt en gång!

Magbild v 21

magbild v 21 (20+3)


bry er inte om mina fula bristningar å kaoset runt omkring vi har inte riktigt kommit i årdning än

bada skumbad med mamma


Bada med mamma e roligt :)

jag å Yrla har badat de va mys med massa skum! tyvärr går de inte att lägga in kort då idiot comhem strular med allt åantar att blogg strular oxå! tröttsamt

Recept risotto

Lök
färska champinjoner
kött (vi använde fläskytterfilé)
frysta ärter och morötter
matlagningsgrädde
kalvfond
ris

skiva lök, färska champinjoner och kötter
stek de tills de blir fin färg på de
koka riset
häll i grädde hade i ca 7 dl (men gjorde till 6 personer)
i med dom frysta ärtorna och morötterna låt de koka ihop så ärtorna och morötterna blir färdiga
sen i med riset å låt de skuda i pannan sen är de bara att servera! krydda gärna med de ni vill!
jag använde vitpeppar och alroundkrydda

Dagens middag, risotto

01122010635 (MMS)

Dagens middag, risotto


RSS 2.0