Tillbakablick på 2011

Detta år har varit väldigt omtumlande, både bra och dåligt.
det bästa med detta år är ju självklart att jag fick min fina älskade son. Våran älskade Noel.
Den 30/3 kl 18.38 kom världens vackraste pojke till världen.
Våran Noel Karl Peter Svensk

Martin bytte jobb så han e mer hemma det gillas verkligen.

Yrla fyllde 2 år, jag kan inte fatta att de är sant att min lilla prinsessa har blivit så stor.

Våran fina Yrla Abra Elistabeth Svensk

Jag har även fått äan att träffa nya underbara människor som jag hoppas kommer få ha hela livet i min närhet några är ju självklart timjan brudarna, ni är underbara ♥

 


 

Motgångarna har oxå varit många, rättegångar, bråk med Yrlas pappa, skitsnak, bråk, Canser besked och dödsfall. Men jag kommer få fira Nyår min älskade Ronja och hennes snusk Ludde, våra underbara barn.

 


 

Det kan inte bli en bättre avslutning på ett väldigt kämpigt år, men nu kan de ju bara bli bättre.

Jag ser fram emot 2012 som jag ska tillbringa med mina 2 barn, min älskade blivande make och mina underbara vänner.


Semester 2011 del 2

Även dessa kort e från första dagen då vi va hos Nanne + familj

Semester 2011 del 1

Så här såg de ut första dagen på våran semester när vi va hos Nanne + familj

Vinn en vinkylare och 4 vinglashållare


Jag tävlar om en vinkylare och 4 vinglashållare från www.chillandgo.se inne hos Sara ~ Mamma till Yrla och Noel

1 vinschans: (obligatoriskt)
Svara på frågan : I hur många färger finns vinglashållarna? Lämna de i en separat kommentar här.
♦Skriv varför just du ska vinna denna vinst i en annan kommentar än den första.

2 vinstchanser: Kopiera bild och den kursiva texten under (kolla så länkarna funkar) och tipsa om tävlingen på din blogg, lämna sen den fullständiga URL adressen till inlägget där jag kan hitta ditt tips!

Lycka till!

Jag säger då de

Noel föll igår igen å slog i munnen på precis samma ställe sm innan, de blödde kraftigt en stund men avtog snabbt, han fick välling och somnade, så la han i resesängen, kolla till han 2 timmar senare å de är blod i ela sängen, de rinner ur munnen på han, snacka om att få panik!!
Då har läppsträngen gått av, så bara att ha han uppe badda å torka å roa han tills de slutat blöda.
Idag ser de bättre ut men blir tandläkaren på tisdag så allt blir dokumenterat så de finns hon försäkringsbolaget

Underbara himmel

Man får vackert välkomnande när man far uppåt i landet


I brist på annat

Så tänkte ja va onödig och visa hur mitt hår ser ut nytvättat å okammat å utan nått i. Rätt lockigt


Är inte bara Noel som somnar konstigt....

Även Yrla kan lyckas med de mest konstiga... att somna sittandespå knä å somna under bordet

Barnen på juldagsmorgonen

Dom gillade snia julklappar som ni ser :)

Gott gott med äpple


Julfirande nr 2 hos Anita


svar på tal

dinmammasugerkuk2446  (kukfader_blog@hotmail.se) om Jag blir IDIOT:
du kan suga min uk och jag ska knulla did backifrån dinmammaukar.se ps ät soperSVAR: Du kunde inte komma på nått bättre? Roligt är de att bli "förolämpad" av en som kan stava så bra så man förstår personen LOL!

Akuten och tandjouren

så ser vårat schema ut för idag, Noel måste upp till tandläkar jpuren så dom får ta kort på tänderna så vi kan ringa försäkringsbolaget. ser bättre ut idag men ett ordentligt jack i tandköttet vid ena framtanden upptill fick han.
Martin e ju fortfarande utan tand, å han kommer ju bara få en provisorisk brygga nu men är bättre än inget, MEN de kommer kosta skjortan :S

Jag ska upp till akuten sen med mina magsmärtor, nått str inte rätt till, jag vaknade med smärtor å ja somnade med smärtor, hjälper inte med katarr medicin så nått fffens e de på gång i min mage, å vi som skulle fira jul hos Martins farmor :S

Men lika bra allt skit hamnar nu sista dagarna på året så börjar vi vårt nya år med bra nyheter+ å så kan de fortsätta så?!
Eller?!

Så här snygg e man utan framtand


suck

vilken bra juldag vi har haft.... eller inte! Blir tandläkaren för både Noel å Martin imorgon. Noel ramla framå tstupa drog i övre tänderna i kistan i hallen, blodet rann kan ja lova, nu e han helt skinflodd på övre tandraden. Martin e tandlös å ja har ont i magen.

sen kom äntligen morfar

å då fick vi 2 extra glada barn ♥


Tomten

efter kalle anka så blev de tomten, Yrla va väldigt blyg ibörjan å ville inte gå in i vardagsrummet då han va där.men när ja bar in henne å hon fick sitta i mitt knä vart de genast bättre. Noel va inte ett dugg rädd, han satt tryggt hos morbror Daniel å fick inte öppna sina paket för de gjorde Daniel :p Undrar vem som hade roligast av dom 2 ;)
Yrla vart så glad å helt till sej varje gång de va ett paket till Yrla, men va så duktig å sa tack tack varje gång hon fick ett paket. Höjdpungten för henne var när hon öppna paketet med filmen "lilla röda traktorn" JAAAAAAAA skrek hon så alla stanna av å började skratta hahaha. Söt unge! Hon ville inte att tomten skulle gå när de va klart för hon trodde att han skulle ta med sej alla julklappar därifrån igen, men när vi sa att de va henne va de vinka hejdå lite snabbt å säga tack för att sen fortsätta att slita upp sina paket!

Efter maten

Så vart de ju självklart kalle anka och förfriskningar från godisfaten och kylen. Glögg bjöds de på samt nån starköl till den som ville ha, även julmust å fanta. Jag hade bakat mycket godis å även underbart goda lussekatter.
På godisfaten låg de hemmagjorda toffife, jultomtefudge, rischoklad i både ljus och vit choklad, bountybollar med både vit och ljus choklad överdrag, alla tyckte godiset och maten va jätte god, skönt när man får beröm för mödan, för ryggen har minsan talat om att den inte är allt för glad för dom sista 3 dagarna där ja bara har lagat julmat och bakat godis.

Stora tjocka släkten

Sen när våra far föräldrar åkt så ramla de in nästa omgång gäster som bestod av min mamma alltså ungarnas mormor + min ena broder, martins föräldrar och bröder. Pöa (ungarnas morfar) kom senare.
Innan allt va klart med maten så vart de bus å lek med alla gäster för barnen.Yrla va ju i paradiset, hade ju nån ny att leka med i varje rum :)

Fina fina älskade barn


Julaftonsförmiddagen

Efter julstrumpe pakets öppningen vart de ju självklart julbad. Man måste va ren å fin på julafton. Jag passade även på att klippa båda barnen.Noel hade fått så långt hår vid öronen så ja kapade lite polisonger å Yrla tog ja närmare en decimeter på i nacken då de va så ojämt där, såg ut som om hon hade en synttofs :P
Barnen kläddes i deras fina julaftonskläder som bestod av en lila klänning till yrla och blå och svart rutig skjorta till Noel å blåa chinos till Noel. Dom vart så fina så mitt hjärta smälte :)

På förmiddagen kom Martins farmor och farfar och min farmor och farfar på julfika då som skulle fira jul på annat håll. Barnen fick pengar av min sida och tandborste, tandkräm och shampo av Martins sida. Vi ska fira jul med Martins farmor och farfar på Måndag så får barnen dom "stora" julklapparna då.

Julaftonsmorgon

Jag väckte Yrla runt kl 8.30 å sa att tomten hade vart här å lämnat ett paket till henne och Noel. Hon hoppaa upp ur sängen å ut i hallen där de låg, slet upp paketet ådär va de en film med Nicke nyfiken som skulle sättas på NUUUU som hon skrek av lycka.

Noel han slet å slet å sitt papper å tyckte de va jätte skoj att äta papper, man fick hjälpa han lite på traven med att öppna sitt paket. Han fick en bitleksak som spelar olika ljud å han vart jätte förtjust i den, men roligtas va dom att slå den i bordet.


Men morgonen resulterade i 2 glada å nöjda barn ett tag iallafall. yrla va så förväntansfull å kände sån spänning så hon vart över exalterad å de resulterade ju att gnälla mer än att skratta, men de är inte lätt att va 2,5 år å få vänta på tomten i all oändlighet.

God jul kära vänner

Julaftone över för detta år och jag kan inte säga annat än att det är skönt!
Yrla har gnällt största delen sen hon gick upp, Noel får mer tänder, och stress har de vart på morgonen.
Men när tomten äntligen kom så vart Yrla glad, hon lekte med sina 1000 klappar för att sen bli gnällig igen så kl 19 va de sängen för en övertrött dam.

Nu e Noel vaken men trött så han ska oxå strax i säng, då ska ja krypa tätt intill min älskade man och bara njuta av lugnet och tystnadenå säga god jul till han!

God jul på er mina vänner, ta hand om varandra, vårda varandra och er själva och kör försiktigt, och det viktigaste tänk på att de är barnens dag så ta de lugnt med alkoholen

dagen före dopparedagen

detta är ju då ett måste!

Just nu

Har vi frukt mys, mango och starfruit riktigt mumsigt. Noel och Yrla va tokig i mangon!

Vinnarna av skyddsänglarna

Jag får inte upp mitt photoshop program så ja får säga grattis på ett tråkigt sätt men huvudsaken e ju att vinnarna presenteras!

Grattis säger jag till :

Emelie Rosendahl
och
Pappa Anders


Maila mej era adresser till och vilken färg ni ville ha på eran ängel
→frusvensk@hotmail.com←


Ni som inte vann behöver inte va ledsna, för om ni beställer en ängel av Evve å uppger mammatillyrla när ni beställer får ni smycket billigare :)

23 dec

Tänk imorgon e de julafton, Yrlas 3dje å Noels första å vi ska fira hemma med dom vi älskar mäst, vår familj och släkt.
Första ggn på M Å N G A år som jag faktiskt längtar. Nu e de våra traditioner som ska gå i arv!
Ja det ska bli underbart hoppas jag.

Ska bli kul å se Yrlas min då hon öppnar sina presenter, och när Noel äter på pappret :)

Ska bli kul å se om Martin kommer tycka om presenten han får av barnen :)

Hoppas att gästerna komma tycka om min julmat, mitt julgosdis å desert. Ja jag hoppas så mycket.


Vart ska ni fira jul och hur?

Vad tycker DU är årets julklapp?

oerhört tacksam

att jag har mina fina tjejer! Glad ja hamnade i samma grupp som just er, tänk vad tråkigt ja skulle haft utan er, vilka oerhört fina vänner jag har fått å för resten av mitt liv med <3

Syskonen Forså


Noel Karl Peter Svensk


"mamma pippi ledsen"

Mamma pippi e ledsen, å nu sova, stackars pippi.

Kompisarna


"Jag ska göra som pappa"

Jag ska göra som pappa sa Yrla igår, jaha tänkte ja?!
ut kommer hon med potta å ok, hämtar sen en palla å sätter sej mitt på golvet slänger upp fötterna på pallen å ska på "ottan" som pappa.
Ja Martin sitter alltid å läser på sin "egentid" inlåst i sin egna odör.

trött Noel

Som ni vet så kan Noel somna när som å hur som, igår va ju inget ovanligt, han somnades sittandes för att sen tippa åt sidan, filmade som ja förhoppningsvis orkar lägga upp sen, men här har ni lite bilder på en väääldigt trött kille.

finns de nått finare?


Jullovs fin Yrla

Idag gick Yrla sista dagen på dagis för det här året, för nu är de jullov och självklart skulle min lilla modell va extra fin i håret idag. Hon ville ha sina nya hårspännen som hon fick i sin julkalender imorse.
Visst e hon underbart vacker min fina tös

Godis till en förbannelse

Men ja lyckas inte få gräddkolan att stelna :(


Morgonkaffe

nu blire morgon K A F F E det godaste på hela dagen, sen blir det R Ö J å efter de ännu mera julgodis bakning då gräddkolan igår vart en flopp!

Tankar på kvälls kvisten

Jag blir så förbannad och ledsen då jag tänker tillbaka på allt. Fan att människor inte kan se igenom den "snälla" och "trevliga" fasaden, saker och ting ser ju ut som dom gör av olika anledningar. Varför ska de alltid vara så Jävla hejja dej så fort en "pappa" visar "intresse" för en stund? Varför kan de inte va på lika villkor? Om jag hade gett upp mitt barn direkt då ja fött de och inte tänkte ta hand om de om jag inte fick allt ja pekade på så hade ja ju inte direkt haft samma rättigheter som "pappa" har när den kommer valsandes med snyft historier. Jag hade aldrig fått tillbaka mitt barn då, dom hade aldrig tvingat mitt barn å träffa mej mot barnets vilja eftersom en mamma ska ta ansvar direkt, de är bara så de ska va, gör ja inte de blir ja stämplad för resten av livet som en dålig mamma som inte har några rättigheter.... Varför är de inte lika dant från båda håll? Varför ska de alltid va på pappans villkor som kan valsa ut å in ur barnens liv precis som dom vill enligt rättsystemets regler? jag blir så jävla besviken ska ni veta!


fullt upp

har inte suttit ner många minuter idag, kroppen skriker, huvudet är tungt, så idag blir de ingen bloggning.
Jag har gjort rischoklad å gräddkola, lagat mat å tvättart å städat å ja allt. haft disco med barnen till julmusik. hade Sarahs barn här med Nova å Kevin.
Så nu e huvudet tungt efter 2 bonus barn å mina egna.
ska kräva masage av min make sen ska ja sova!

21 dec

julafton närmar sej med stormsteg, lite ångest ger de mej allt. måste bli klar med allt!! Mycket som ska fixas eftersom vi ska ha jlafton hemma med massa folk.

idag e de avslutning på timjan med, tråkigt tycker jag, älskar att va där med mina underbara tjejer och barn.
Men tur att jag umgås med dom utanför timjan oxå, Lynn va ju tex här igår och Sarah kommer idag :)
Hon ska låna våran tvättmaskin då hon stod i valet eller kvalet om hon skulle tvätta eller va med på avslutningen, å ja tycker att hon ska va de så hon får låna våran tvättmaskin :)
Vad gör man inte för ens vänner? :)

Ska strax klä på kidsen å så ger vi oss iväg till dagis å sen bussen till timjan!

Hörs sen vänner!

Min vackra son


Min lilla fisgris


va nån som tyckte om skumtomtefudgen iallafall :)

När vi kom hem fikade vi å smakade på fudgen, Yrla vart stormförtjust!

Julskinka


Jul stökandet e över för idag

Jag har gjort skumtomte fudge dom va goda men väääldifgt söta så de räcker med en bit sen är man mätt på dom ett bra tag :P
Men de va kul å prova på nått nytt :)

Här är receptet →
du behöver:
10 st skumtomtar
2 dl socker
1 dl grädde
50 g smör
100 g vit choklad

Strössel som dekoration

Klipp tomtarna i lite större bitar.
Blanda tomtar, socker, grädde och smör i en kastrull. Värm tills allt har smält ihop till en smet.
Tag kastrullen av plattan och lägg ned chokladen. Rör tills all choklad smält.
Häll upp i en smord form. (jag tog istället formar) Strö över strössel.
Låt svalna - först i rumstemperatur och sedan i kyl. När fudgen stelnat, skär den i lagom stora bitar. Förvara i kylen.

Killen som kan med bara en hand :0)


Vinnaren av kalendern är


Maila mej på → frusvensk@hotmail.com←

Casino djungeln

Jag har spelat väldigt mycket online poker förr i tiden, även mycket backgammon och jag tycker de är super kul.
Backgammon har jag fått lära mej på egen hand sen jag va liten även poker online, kanske hade man sluppit spela bort så mycket pengar om de hade funnits en sida där man får guidening om allt sånt ;).

http://www.svenskkasinoguide.com är just en sån sida där du hittar tips och trix för att komma igång med spelandet, även tips på vart man ska spela om man tex e ute efter hög bonus.

Även tips på vilka olika sidor de finns i allmenhet, recensioner på olika sidor, ja allt.
Så vill ni lära er om allt som har med spel att göra så ta en titt på just http://www.svenskkasinoguide.com
Finns mycket tips där som e användbara.

Finns tips om olika strategier på tex blackjack och roulette, de skulle ja behöva då jag e ute på krogen för de slutar alltid med att jag står vid spel borden :P

Så de finns verkligen allt på den sidan. Allt från spelregler till strategi till sidor där du kan spela gratis. Jag ska nog tillbringa min tid på den sidan å läsa igenom allt då vi åker upp till Norrland i mellandagarna, då har jag nått väldigt intresant att läsa :)

Brukar ni spela på casino?


Julstök

jag julstökar just nu, har den griljerade skinkan i ugnen  ska nu göra julgodis!

Han som kan somna lite hur som hälst....

Så här somnade han igår

Sådan far sådan son!?


Lite snö

Haft extremt ont i huvudet idag, värkt i hela skallen å nacken å axlarna, inte så roligt direkt!
Tog mej nog vatten över huvudet då jag beslutade mej för att ta ut två griniga och trötta ungar för att leka i snön.
Yrla började gnälla efter 10 min å Noel ville inte somna i vagnen, men en halvtimme-timme stod ja ut, inget roligt att va ute med 2 barn som enbart gnäller å säger att allt e fel.
Men Yrla byggde en liten snögubbe som hon sa va pappa iallafall :)

HAHA


trött snörpa


Yrla ville inte sova middag idag å hon har vart jätte trött å gnällig, så idag fick vi mysa i soffan, hon och jag å hennes Bert ( hennes snuttis ) även nappen fick va med. Ibland får man ha napp mitt på dagen, men de är inte ofta de händer.

Besök

i fredags hade vi fin besök av Sarah plus barn. Barnen lekta jätte fint med varandra, vart osams några ggr men klart de blir så. Här kommer lite bilder sen våran dejt

julgranen

Igår klädde jag och Yrla julgranen, hon tyckte det vajätte roligt. Hon va så duktig, hon hängde upp alla kulor och glittret. Va en mysig stund hon å ja hade ♥

Gårdagens lilljul i bilder


Strax party


VIKTIGT

Efter DEN HÄR händelsen (kniv hittad i i docka), återkallar Scanditoy sina Barbapapa dockor i plast... SPRID VIDARE!

PRESSMEDDELANDE!

Scanditoy har idag mottagit information från en konsument och en butik om att en produkt återfunnits med ett rakblad i. Ingen konsument har kommit till allvarlig skada. Produkten återfinns i artiklarna 13527930, 13527835 samt 13527837.

”Vi ser mycket allvarligt på det som hänt och vi har satt igång en undersökning för att hitta orsaken till det som skett. Vi har aldrig upplevt något liknande tidigare. Vi har kontaktat samtliga återförsäljare om att plocka bort produkterna från butikshyllorna och stoppat alla leveranser.” säger Francisca Kertzscher, marknadschef på Scanditoy AB.

”I dagsläget vet vi inte ifall det är ett produktionsfel eller något som hänt i butiken och tills vidare vill vi uppmana de konsumenter som köpt produkten att klämma och känna ordentligt på produkten att inget vasst föremål finns i.”

Scanditoy är importör för produkterna i Norden. Scanditoy AB är en nordisk leksaksdistributör och ingår i BRIO-koncernen.

Om någon konsument känner sig orolig så svarar vi gärna på frågor. Skicka ett mail till press@scanditoy.com


Asså ett skämt?

Kollade på svenska hjältar galan å tycker de är ett skämt att de va statsministern som delade ut priset till Dallas! Seriöst?! Finns säkert många moderater i Rosengård....


Sötgrisen min


Bus Fredag

Det är så här fredagrna ser ut hos oss då pappa kommit hem ;)
Fullt ös medvetslös!

Ignorera min falska skönsång, är ju inte direkt Idol jag söker till!

han som bara kan somna mitt upp i allt


Tuttar tuttar för jag ser tuttar överallt

Det är Yrlas nya favoritlåt hon går å sjunger på som ni hör!

Tv tittande

ja e inte så mycket för tv tittande ja, kollar på webben istället eller kollar då ja ska gå å läggamej. men jag följer Greys anatomi slaviskt.
har ni några speciella serier ni kollar på? eller andra program som ni måste se på?

Kan själv

Så här hittar vi Noel allt oftare nu förtiden. min lilla skit har blivit så stor!

Spexarn


Massa tandsingar

Va visst "bara" 3 han hade i överkäken inte 4 som jag har skrivit tidigare, men de dröjer nog inte länge tills de är 4 :)

Nybadad Prinsessa


Nybadad lillprins


Pannkisar i alla dess slag

Middagen lagas. Både ugnspannkaka med bacon och tunna pannkakor så Noel med kan äta


Kära tomten

Mamma Sara vill gärna hitta detta under granen iår!
Allt är från underbara Ginatricot


Hejsan hej!

Idag ör de Trsdag å i eftermiddag efter kl 14 tar vi helg! UNDERBART SKÖNT!
Noel börjar bli bättre med snoreriet vilket e skönt!
Han utväcklas i en rasande fart! hinner inte med :(
Yrla säger några nya ord lite då å då, skönt att hon börjat prata, hoppas nu inte de försvinner när hon börjar på fenix igen.
Idag ska de tvättas, tvättas, tvättas och åter tvättas.
bäddas rent i alla sängar, dammsugas och tränas!
Ska nog gå igenom Noels garderob med, byxorna i strl 74 börjar bli försmå även bodysarna å tröjorna 74/80 och bara dom i strl 80.
våran "lilla" tjockis!

Vad ska ni göra idag?

Luciafirandet i bilder


Luciafirandet

På Yrlas dagis så hade dom inget vanligt lucia firande, Tycker de va en smart idé att göra som dom gjorde. Både föräldrarna å barnen satt i en ring å sjöng så inget barn skulle bli nervös å ledsen å springa ifrånsjungandet, bra idé tycker ja. Sen när alla hade sjungit så fick dom ställa sej i mitten så man fick fotografera dom.
Efterde så åt alla frukost där, frukosten fick man ta med sej själva.
Det va verkligen jätte mysigt å alla barnen va så fina :)

Matlagning pågår

idag blir de hemma gjort potatismos och egen panerad rödspätta! MUMS! är gris hungrig! Har även bakat vanilj russins kakor, är as trött, va upp kl 6 imorse eftersom Yrla lussade på dagis strax efter kl 7. Bilder på de kommer sen :)

Rycket

Haft ångest ett pa dagar nu å bara kännt panik i kroppen så idag ställde ja mej å skrubba hela kylen, rensa den till max å sen gnodde in sidorna med citron å ställde in en ägg kopp med ättika. sen har ja bakat russinskakor å tvättat, å plockat ur å i diskmaskinen typ 2 ggr, lagat mat å tränat Noel med att stå själv.
så en hel del har man gjort idag. Strax ska ja fixa våran frukost som vi sk aimorgon, vi ska äta den på dagis efter att Yrla har lussat :)
myyys
ha de gött kram

picknik på golvet?

Igår så fick Yrla Mackaorner och köttbullar till lunch. Hon tyckte väl att de va orettvist att inte Noel fick några för när ja sen vänder mej (jag står å steker köttbullar till julafton på 3 kg köttfärs) så har hon smitit från köksbordet å inte är de några mackaroner kvar på tallriken.
Hon hade samlat dom i sin hand lagt dom under bordet där Noel befann sej å smitit in i badrummet.
Noel fick en fest måltid bestående av kalla golv mackaroner.
men han va så nöjd så!
ja vad är de ja brukar säga tyst för mej sjäv, då hon gör sånt här?! Ja de är ju tur hon delar med sej. Sist va de ju modell lera han fick äta upp å en godisbit, men godisbiten fick han ju äta med hjälp av tvång då han syster tröck in den i hans mun, för att sen bända upp munnen på han å ta ut den igen då hon fick onda ögat å ett ajaj från mamma.

Den är så stooor och ståtlig

Tog kort på månen i söndags. Snacka om att den va mäktig! Så otroligt fin!

Syskonmys och bus


Lilla stora damen i familjen


En sjukling men glad ändå

Noel e himla snorig, å hostig men blivit bättre. Men han har varit glad ändå som vanligt :) 4 tänder har han där uppe nu med dåden 4dje bröt igenom inatt. så 6 tänder samanlagt.
Stor killen våran.
Om ni tittar på kort nr 2, 3 och 8 där han skrattar så ser man tänderna i överkäken :)

Bilder från farfars födelsedag


Just nu


På väg till dagis

Yrla tycker verkligen om sin nya overall. Den skulle hon ha på sej inomhus igår hela dagen å idag skulle de bara vara den, inga termobyxor här inte. Så jag e super nöjd med köpet, fröken med å de är huvudsaken. Mössorna som barnen har på sej har ja sytt. Dom e i flistyg


Å där kom febern

Det är verkligen inte Noels dag idag. Febern kom på kvällskvisten, 38 å den kommer väl stiga. Rosslig som bara den så molipect och ventolin har han.
Så som ni säkert förstår ine mycket bloggning idag.
Men imorgon ska ja lägga upp bilder från när vi firade min farfar å bilder på min lillkusin :D

Melissa HornEn liten olycka

Noel har varit med om en olycka idag. Han tror ju att han kan mer än vad han faktisk kan, så idag drog han i sitt öga i bordet :( vart ett litet Jack å en blåtira. Syns nog mer imorgon :( inte min lilla älsklings dag idag


"Godmorgon"

Njaa inte direkt va. Noel e S J U K , jag har torkat spya nyss, Noel hosta så dant så han kaskad spydde över mej, han själv, soffan, bordet och golvet.
Han låter otäck i halsen så blir barnakuten sen när martin kommit hem eftersom jag inte har nån som kan ta Yrla. Yrla har ju myror i brallor för jämnan å finns ju inte direkt nått att göra för henne på akuten.
VC vägrar ja då dom inte gör ett ända rätt. skickade hem Yrla då hon hade lunginflamation, å inte till jouren då dom sa att vi skulle komma tillbaka om 3 dygn om de inte blivit bättre då Yrla hade 42 GRADERS FEBER och inte ätit eller druckigt ELLER KISSAT på över ett dygn.
Så nej de blir barn direkt!
Men gett an lite Molipect nu så får vi se om de blir bättre.
Hatar när dom små mår så här. Noel kan ju inte säga vart han har ont heller :(

I väntans tider

Nu sitter vi och väntar på att komma in för att se Melissa Horn spela. Grattis kära lilla mamma på din dag


Grattis

Till min Älskade Mamma och Farfar som idag fyller år ♥


Min otroligt vackra son


Min lördags syssla


kanske jag borde sadla om och bli kock?

Morgon lek och bus


En väldigt glad buse idag


Så mycket kärlek

♥ dessa togs igår kväll ♥

Min stora ögonsten

♥♥♥

Min lilla ögonsten

♥♥♥

Noel som e full i fan

lite kort tagna på noel igår kväll, han ville inte låta bli mammas dator så han å pappa hade brottningsmatch i soffan :p Man ser hur de bara lyser bus iögonen på pöjken min ♥

Min fina tösabit


Stor städning


tjabba tjena hallå

Idag är de lördag å idag ska vi ha MYS lördag!
Jag ska iväg å gymma först bara.
Sen blir de pyssel lådan med Yrla, baka ännu mer lussebullar, kanske slänga upp julgranen. Ja vi får se.
Ja har sån jävla PMS värk med så vi får se som sagt.

Ska försöka blogga lite mer idag med. Ta lite mer kort osv.

Vad ska ni göra idag?

Mys med familjen

Martin raggla hem rent kl 10 sjungit finsk kareoke de säger en del haha. Myst med bakfull man och mina fina barn! Vi hörs imorgon


Yrla i sin nya overall och termobyxor

Passa perfekt å skitsnygga! overallen och termobyxorna e frånLager157 och kostade 550 kr tillsammans :)

Foto by Lynn


Foto by Me

♥Fina Ella


Fina Lynn och fina Noel♥

Mys fika med underbara Lynn

Idag va Lynn och ella här å mös med mej och Noel. dom följde även med och hämta Yrla på dagis. yrla föll direkt för Lynn. Lynn fick en puss på handen av Yrla och hon höll även Yrla i handen på väg hem:)
Sen visa Yrla hur stark hon va med:)
jag hade bakat russinskakor med saffran i till Lynn dök upp för moronkaffet kl 10!
Tackför idag du underbara människa!

En hel djungel

Allt detta med barnkläder är det jag menar. Vart är de billigast? Vilket är ecologiskt? Vilket märke har bäst kvalitet? Vilken affär/sida har snyggast och vart hittar man kläder som passar i storlekar och passform till sitt eget barn.
Jag vet ju tex att Lindex och Cubus har barnkläder i rätt stor storlek i jämförelse med tex H&M.
Så det är ju svårt för dom som inte är så "insatt" i barnkläder att veta sånt.
jag själv tyckte de va jätte svårt då jag letade kläder till min förstfödda när hon låg i magen.
Jag hade gärna velat se en site/internet sida där man kunde finna tex tips och råd om olika barnkläder, tvättråd, ja sånt som man behöver veta.
Hur visste ni allt detta? Hur tog ni reda på de? skulle ni kolla in en sida om alla dessa råd fanns?
Jag skulle i alla fall de. Tycker det skulle va himla praktiskt faktiskt. Tex en sida där all barn-information är samlad om hur storlekarna är, rea priser, outlets, loppis, om kläderna krymper om du tvättar dom i den storleken. Ja ni förstår hur jag menar ;)

Min lilla gosebjörn imorse


Finaste tjejerna och finaste ungarna

<3 ni e bäst oerhört tacksam att jag har er <3


Fullt upp!

Idag har vi verkligen haft fullt upp. Förstmöte 9-10 sen timjan lika underbart som vanligt.
Sen va de sjukhuset hämtamedicin, sen hem i ca 30 min sen hämta Y på dagis.
Efter de väcka morsan å fika, sen lager157 å efter mcdonalds. sen säga ejdå till morsan som skulle jobba inatt.
Jag å barnen kasta oss i badet å nu sitter jahär.HELT slut och jag saknar Martin nått ruskigt!
Ja e så trött så jag orkar inte blogga idag. men imorgon kommer de bilder :)
ha de gött folket

Så här spelar man piano i våran familj


Syskonen bus

Gud vad jag älskar er mina fina fina ungar ♥♥♥


Ibland smyger hon bara iväg

Och idag hittade jag henne så här!
Hon vart inte glad då jag tog kort på henne:P

Noel och nappen


Mamma leker papparatsi

Det är inte alltid lika kul då mamma ska ha med sej kameran i högsta hugg!
Ibland kan man va snäll å bjuda på en bild eller två, men sen får de va nog!

Noel och hans udda sovstilar

som ni alla märkt vid de här laget kan min kära son somna hur som hälst :P


Bilder sen pepparkaksbaketGräsänka

jopp jag e de till på fredag, känns dö konstigt då jag faktiskt inte sovit många nätter utan min Martin.
mamma skulle sovit här inatt för ja behövde henne imorgonbitti, jag ska nämligen va på möte kl 9 samtidigt som Yrla ska va på dagis...
Men hon vart inringd på jobb så de gick inte. men hon kommer hit direkt efter jobbet å lämnar Yrla på dagis ändå, det går ju då hon jobbar natt.
sen sover hon här på dagen då ja e på mina möten.
När vi sen hämtat hem Y ska vi till Lager157 som precis har öppnat å se om dom har några termobrallor till Yrla hennes gick nämligen sönder i morse :S
dragkedjan gick av å de är sånna man knäpper i sidan som går ner på låret så dom måste ju funka där.
aja så ser de ut iallafall.

jag har blivit förkyld igen :( ont i halsen och huvudet jävla skit rent ut sagt!
jag hatar att va sjuk!

Vad har ni gjort idag?
Gillar ni Lager157?


BTW Pappa anders skaffa blogg så jag kan svara på dina goa kommentarer :) du gör mej alltid så glad med dina snälla ord :)

Vinn en skyddsängel

nu kan 2 personer vinna en varsin underbar skyddsängel från underbara Evve
Änglarna finns i alla färger och former. All material som används är nickelfritt.Dessa små änglar går att fästas på halsband,armband,nyckelring,mobilsmycke,handväskan,mm.

Alla kan delta i tävlingen med eller utan blogg!


Jag tävlar om en skyddsängel från evve inne hos Sara ~ Mamma till Yrla och Noel

1 vinst chans : (obligatoriskt)
♦ Gå in på Evves blogg och välj vilken färg du skulle vilja ha på din skyddsängel om du vann. skriv det sen här i en kommentar.
♦ Skriv varför just du ska vara en av 2 som ska vinna dessa skydds änglar.

2 vinst chanser: Kopiera bilden och den kursiva texten under och tipss på din blogg alt facebook, lämna sen den fullständiga URL adressen där ja kan finna ditt tips.

3 vinst chanser: Lägg till Evve på bloglovin det gör du HÄR skriv sen här i en kommentar vilket följar nummer du fick.

Lycka till nu alla

Pyssel eftermiddag på dagis

Yrla gjorde fina julkort och jag gjorde snögubbe

 


cha cha

sitter å dricker kanelkaffe med grädde i och nuter av tystnaden. Bara Noel vaken ska strax väcka prinsessan så hon får frukost i sej sen är de dagis

surströmming

min lilla surströmming vid namn Noel får tänder så de knakar i munnen på han.
3nya har de kommit! båda huggtänderna uppe å ena framtanden uppe.nu har han 5 dt gaddar så inte så konstigt kanske att han inte vart så glad.
Nu försöker jag sövalilleman men går inge vidare, så ja kommer blogga mer imorgon! natti

Mer bilder sen i förmiddags


LCHF cheescake

2 dl grädde
2 äggvitor
3 äg ggulor
2 dl sukrin eller annat sötningsmedel
2 dl turkisk yougurt
300 g philadelphia ost
3 lime saften och skalet (rivet)

vispa ägg gulorna med sötningsmedlet kraftigt i en stor bytta.
häll sen i saften från limen och det rivna skalet. häll sen i philadelphiaosten och den turkiska yougurten och blanda till en slät smet.
Vispa en grädden och äggvitan tillsammans till ett vitt fast skum i en annan bunke.
när skummet är fast och vitt vänd ner de i den andra smeten. häll sen i en form med avtagbar kant (jag hälde i lite kokos i botten på frmen för jag älskar kokos)
in i frysen i 8timmar.
hälst över natten. låt den va framme ca 1 timme innan den serveras.
ät och njut!


Noel somnade....


Mamma och yrla tidigare idag

♥♥♥

pepparkaksbak

Vi har bakat pepparkakor idag! Det va roligt Yrla va så duktig hon åt knapt nån deg och inte slicka hon på den de här året heller :P Vartsamanlagt ,5plåt så 2 plåtburkar med kakor :) tänkte vi ska ha kristyr på dom på onsdag, för imorgon ska vi på pysseldag på dagis.

Bilder på baket kommer sen, men här har ni några bilder från tidigare idag

Utebus

Vi har vart ute nu på förmiddagen, gick en promenad så Noel kunde sova i vagnen och Yrla springa av sej lite.
va svin kallt ute, jag kan ju som vanligt inte klä mej efter vädret för jag får panik om jag svättas.
Men barnen va ju självklart klädda varmt.
Det luktar snö i luften, hoppas vi får nån snö snart.
Vi va iallafall å köpte lite frukt och pepparkaksdeg på affären så vi har nått å göra då vi e ensamna störra delen av veckan. Pappa Martin e i finland på kurs så ja e gräsänka till fredag kväll.
Har lite små panik över de!

Här kommer några bilder!
Bilderna e tagna med iphonen så inte så bra kvalite på dom!

Nu kör vi

Båda barnen e vakna nu, Yrla har precis ätit en banan, de va tydligen de hon ville ha till frukost, men jag e nöjd så länge hon äter nått.
Noel klättrar överallt.
Jag och Yrla har bakat en LCHF cheescake med smak av lime nu på morgonen, får se hur den blir sen. blir den bra lägger jag ut receptet :)

Godmorgon i stugan


Bara jag och Noel vakna. Jag vaknade innan han så känner mej relativt utvilad idag! vaknade runt kl 7 så sovit i stort sätt kanske 7-8 timmar! NICE
Nu dricker jag kaffe och Noel klättrar på allt.
Ska strax väcka lillsnörpa!
Idag har vi massa saker jag har planerat! Lite bakning och annat skoj!

Vad ska ni göra?

Gårdagens middag!

Gott och enkelt! Fläsk är ju förbaskat gott


Idag va vi på busfabriken


Tappat suget

Har lixom tappat suget att blogga, vet inte hur jag ska få tillbaka den. E ständigt as trött å känner att ja bara vill gräva ner mej i en vecka :S

Mamma har varit snäll iår


Mamma Sara har varit snäll i år


trevlig 2a advent önskar Yrla Och Noel


Vilken är eran jullåt?

Vilken jullåt är ett måste för er? vilken tycker ni gör så ni känner extra julstämmning?
den här är min

Jag har tagit semester

Idag från bloggen haft sjuuukt mycket att göra men imorgon återkommer jag


Dagens middag plus efterrätt

Efterrätten vart min LCHF cheescake som vart helt ok smakade lite väl mycket saffran


Spexarn


Killen som kan

Idag fick jag äntligen med på kort då Noel står själv utan stöd. Inte dom bästa bilderna men man ser att han står där :)
Liten börjar bli stor!

En förmiddag i pysslandes tecken

Idag har vi pysslat och fikat på färmiddagen. Vi har haft nejlikor i appelsiner. Lite pilligt tyckte Yrla men hon hade facktiskt rätt bra tålamod. Hon kastade de inte på golvet som hon brukar.
Sen fikade vi på lussebullar och drack lite must. Noel fick smörgåsrån han!

Vad har ni gjort?

kocken i mej själv

Jag leta fram den idag å har slängt ihop en LCHF cheescake med safran från eget huvud, får se imorgon om den vart god annars får jag försöka på nytt :)

Smörgåsrån till mellis e gott


Lucia kläder ~ Check

Vi tog fram två olika Lucia kläder som Yrla fick välja på. Pepparkaks gubbe eller tomteflicka.
Hon valde tomteflicka och vart såååå fin min lilla prinsessa.
Hon vägrade ta av sej de igår så hon for i denna klädsel på kalaset :)
Visst e hon fin :)

Igår fyllde min lillebror 16 år

Så vi va ju där och grattade han. Vi åt tårta och bullar å kakor, och Noel fick spelet på en tomte som skrattade hahaha.
Gud så han höll på med den :P  Grattis på din dag Älskade Daniel
Här kommer ett video klipp och några bilder från igår kväll!Normalt 1dec?


Nu ska vi hämta tösen

Och hon ska få öppna luckan på hennes kalender


Han sover alltid så roligt


Vinnare av presentkortet från kalaspinglan


Maila mej på → frusvensk@hotmail.com ←

Brunch time


så där ja

Har lagt till min blogg påMatbloggstoppen
hoppas folk vill använda mina recept :)

1 dec

Skumt att det bara e 23 dagar kvar till julafton!
Min första jul som 2 barnsmamma och våran första jul hemma hos oss med folk vi älskar!
Jag ber och hoppas innerligt att "någon" inte ska förstöra den här julen med.
Vem vet kanske Yrla får sitt första julkort av "någon"
Ja det är så, hon har varken fått julkort eller födelsedagskort av den personen.

Men men så är de.

I jul ska vi iallafall va här hemma, Ungarnas mor och far föräldrar kommer. Min farfar och farmor kommer på förmiddags fika.
Alla dyker upp framåt 11-12.
Sen åker min farfar och farmor hem till sej där de kommer släkt till farmor.
Vi kommer dela ut paketen som ska till mor och far föräldrarna på förmiddagen men dom som vi ger barnen delar vi ut sen efter kalle anka, annars blir de så mycket.
kl 14 ska vi äta mat. Vi har knytkalas. Vi delar upp det för jag har varken ork, lust eller råd att stå för hela julbordet.
Sen sitter vi alla och kollar på kalle anka tillsammans, sen åker ungarnas farmor och farfar till landet där dom ska fira med Martins mormor och morfar samt moster och morbror med respektive och barn.

sen stannar nog barnens mormor och morfar en stund till men sen åker hemåt. Mamma ska antagligen jobba på natten.
Ja sen får barnen paketen från oss å sen är de mys och tv kväll för våran lilla familj :)

Det är på ett ungefär hur våran jul kommer se ut :)

Hur kommer eran jul se ut?Bilder från förra julen då vi firade på 4 olika ställen

RSS 2.0