Budat hem den här

bärsjalen för en billig peng, va tvungen att prova, gillar ja den inte så är de ju bara att sälja den :) den e helt ny :)

Bärsjal " Mysak " Vinröd 51 cm x 5,25 m

Vinröd färg i den supermjuka trikåkvalitén, en interlockkvalité som är stickad och färgad i Sverige.

Detta trikåtyg är mjukare och lite mera töjbart än mina andra sjalar i singeljersey.

Det känns varmare än singeljerseytygerna. 100% bomull.

Denna sjal är ca 51 cm bred och 5,25 m lång.

Avsmalnad i ändarna för att underlätta knytning.

Bärsjalen är ny och tillverkad av MMH Barnkläder i Göteborg.

Knytinstruktion medföljer.


Å så va de måndag igen!

Ja har sovit bort halva dagen men gud så skönt de va, nästan en hel natt har ja fått sovit oxå. En spy paus innan ja somnade å 2 toa besök annars sov ja som en kung.
Vaknade runt kl 12 så idag e ja skapligt utvilad. har precis ätit frukost/lunch som bestod av hallon å fil samt två löskokta ägg.

kl 13.30 kommer Irene hit då ska vi röja lite här hemma. ska bli skönt, sen e de bara för mej att laga mat å de blir korvstroganoff å ris, sen ska ja nog baka negerbollar för de är ja as sugen på, vart de sen igår!

Världens bästa vän


Livet går vidare

Ibland e de så att saker och ting ändras, de blir ibland inte som man trott lr planerat. för 1 år sen visste ja absolut inte att mitt liv skulle se ut så här. Men de är så alla människor har olika mål här i livet. Alla går vi åt varsit håll för att hitta en lösning till sitt egna, de är lixom bara att acceptera och gå vidare istället för att älta och tjura.

Ja e så här att när ja mår dåligt då drar ja mej undan för ja vill inte att andra ska må dåligt av de ja känner. Men mår ja bra så vill ja gärna hjälpa andra... men till en viss gräns. Förr skulle ja hjälpa hela världen hur mycket de än de kostade mej. Men nu vet ja bättre, ja kan inte lägga min energi på alla andra. Jag måste spara min energi till mej själv och MIN familj. Ja har en dotter ja ska orka va en bra mamma för. Samt va en bra sambo till min fästman. Ja ska samtidigt orka va gravid med en helvetes graviditet hålla årdning på ett hem å sen även hinna med mej själv... å de säger väl sej självt att man måste spara på sin energi?

Det här inlägget är inte riktat till någon speciell utan de är mina känslor å tankar. Ja har lärt mej att de bättre att gå vidare än att stanna vid de gamla å älta. Ja vill inte ha negativitet runt mej, ja vill ha posetiva och fina männsikor runt mej. Sånna som ger mej livsglädje och vill leva livet med mej och min familj :)

Ja önskar er alla en fin å supermysig Söndagkväll för de ska ja ha med min älskade familj ♥

Magbild v 30 (29+0)


Onyttiga jag

ska ja va lr vi vara idag, de blir pizza lr kebab till middag å vet ni! ja e inte ett dugg ledsen över de för fy fan så sugen ja e på kebabtallrik med MASSA feferoni! MUMS

v 30

Vecka 30

Kroppen: Det är vanligt att brösten läcker råmjölk "kolostrum" redan nu. Det brukar inte vara fråga om några stora mängder, men det kan det vara bra att införskaffa en skön amningsbehå utan byglar som du kan ha om natten.
Om förvärkarna upplevs som smärtsamma är det en signal om att allt inte står rätt till. Detta inträffar vanligtvis efter en lång arbetsdag eller då du är jäktad. Ta det lite lugnare och förkorta gärna dina arbetsdagar. Om du får kraftiga sammandragningar brukar man kontrollera livmoderhalsen för att se att den inte är försvagad och öppnar sig i förtid. Om så är fallet kan sjukskrivning vara aktuellt för att man ska kunna vila. Ibland rekommenderas en kortare tids sjukhusvistelse och/eller läkemedel som stoppar sammandragningarna.
De flesta föräldrar kommer nu att börja eller har redan påbörjat en föräldrakurs eller förlossningsförberedande kurs.

Barnet: Barnet växer mycket och ökar nu från drygt ett kilo till tre och ett halvt kilo på bara tio veckor. Barnet vaggas till sömns av mammans rörelser och vaknar ofta när hon lägger sig. Den dygnsrytm som barnet har i slutet av graviditeten kan även hålla i sig efter födseln, men det är inte säkert. Barnet hör många ljud inifrån mammans kropp, bland annat ljud från mammans hjärta och mage. Ljud från magen kan i vissa fall uppgå till så mycket som 80 decibel vilket kan jämföras med en kraftigt trafikerad gata.


Renovering pågår i lilla hallen nr 2

så här ser de ut nu när de är bredspacklat nu jämnar han bara till det så de inte blir så mycket att slipa

Renovering pågår i lilla hallen

Här har martin slitit av all tapet å idag va de bredspackling av hallen som gällde

Ja asså

ja menade att den nedersta bilden få förra kolaget är magen som den ser ut idag å dom två andra va för ca 2 veckor sen

Jag tycker

Att magen har sjunkigt... va tycker ni? tycker dne sitter långt ner lixom. Å de gör ont, de lixom domnar i övre delen av magen så att säga under brösten å kanske 5 cm ner sen känns de som vanligt. Nån som har erfarenhet av de?


Här har ni bild på magen för ca ca 2 veckor sen, ser ni nån skilnad har den sjunkigt?

v 30 imorgon


Flätat Ys hår


Barnledig

ikväll/natt ska vi va barnlediga på ja jag vet inte hur länge. Ska bli skönt, vi ska rå om varandra... lr ja jag ligger väl å sover på soffan å martin river tapet? vi skulle ju va barnlediga för att fira lite extra att vi vart ett par i 1 år men vi e nog för trötta för de.
Y py ska va hos farmor och farfar så hon kommer nog få as kul :) de brukar hon ha där :)

Grattis till min vän Madde

som för några minuter sen fick en liten Evelina! Grattis till er :)

Våran mysmiddag

Entrecote och rotfrukstgratäng som bestog av potatis, palsternacka, morötter och lök :) till de fetaost och tomat och gurka. Behöver ja säga att de va gott? De va svingott :D


har fixat några nya kategorier

men har inte orkar flytta över allt i dom olika kategorierna de tar ju lixom 100 år att göra, nån som har nå bra knep som går fort?

Hallonkaka

de va den godaste hallonkaka ja någonsin ätit! till vaniljglass va de som en orgasm fast i munnen! guud så god den va :D
här kommer receptet:

2,5 dl vetemjöl
2,5 dl socker
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 st ägg
100 gram smält smör
hallon lr vilka bär lr frukter du vill va

Gör så här

  1. Blanda samman de torra ingredienserna.
  2. Smälta smör och blanda sedan i smöret & ägget i den torra blandningen.
  3. Smörj en ugnsfast form och lägg i den/dom bär lr frukten du valt
  4. Häll smeten över hallonen och grädda i ugn 175 grader i ca 35 minuter.
  5. Servera med fluffig vaniljsås lr glass


Buzzador

ja har fått äran att buzza om santa marias texmex krydda som man ska ha till fisk :D mysigt å gott ska de bli så vilka vill komma på tacokväll??

Renovering pågår


av våran lilla hall där båda toaletterna är! vi ska måla ljus grått här sen när vi slitit tapet å spacklat å slipat

Några bra recept att bjuda på??

har ni några bra å goda recept att bjuda på? ja vill baka nå smaskigt med blåbär lr hallon! ni kanske har nå bra recept på kanske muffins? paj? lr nått annat skoj?
ös mej med förslag bara :D

nya medicinen??

fick ju då Tradolan utskrivet för min jävla migrän då ja va hos läkaren igår, sen läste ja om de å ja kommer inte ta medicinen. de står ju tydligt att barnet kan påvärkas å därför bör man inte ta medicinen då man e gravid.
e de inte lite konstigt att en läkare på spec mödra/förlossningen skriver ut den medicinen då?
ska man inte ens kunna lita på läkaren?

1 år av lycka <3


Idag firar ja å min blivande make 1 år som par, tänk så fort de går fast va mycket vi har hunnit med på den här korta tiden!
Jag älskar dej finaste finaste Martin, nu och för alltid!

Älskade Unge


Doktorn

ska till Doktorn kl 14 hoppas dom tar mej på allvar nu. Ja står inte ut med huvudvärken å den ständiga värken i rygg å mage, trött på de nu. nu får dom hitta va de är för fel på mej!

Spystuga!

Så ligger mamma sara å kräks som en full kalv! men de konstiga är att ja varken mår illa lr har ont i magen. Istället har sån värk i nedre delen av ryggen lr ja hela ryggen nu för ja spydde sönder ett muskelfäste nyss. Sen har ja mens värk å skallebank som heter duga! blä säger ja bara. ja mår verkligen inte ok nu

Dagens middag va riktigt god. Baconlindad ...

mms_img22285 (MMS)

Dagens middag va riktigt god. Baconlindad ungsfalukorv fylld med rödlök, ketchup och ost. Till de stuvade makaroner


Prata allvar

Nu e de så här lilla fis där inne i magen att du får allt stanna ett tag till, ge inte mamma massa värkar å borra dej inte så dant neråt, än är de långt kvar tills de är sagt! Mamma vill inte ha nån mensvärk nu å inga ilningar i mage å rygg å inga hugg i svanskotan är vi överens?
Mamma behöver sova på nätterna så hon orkar ta hand om storasyster... inte får man ge mamma värkar då.
Pappa blir orolig oxå då mamma måste andas häftig mellan dom fina värkarna du ger mej. så nu sluter vi fred å bestämmer att vi iallafall ska komma till v 34 ok? :)

Fy fan

ja mår som varböld i röven. Ja har sån fruktansvärd mensvärk, mår illa, svättas som ett as ont i ryggslutet så de strålar ner i benen å har säkert kissat fler än 20 ggr idag. va e de för fel på mej? ;S

ett litet klipp


Mammas genomförkylda och febriga prinsessa...

mms_img12900 (MMS)

Mammas genomförkylda och febriga prinsessa i soffan


Film på lilla Y


Dagens middag torsk potatis och holandai sås

mms_img20274 (MMS)

Dagens middag torsk potatis och holandai sås


Bakar kladdkaka med hallon i

mms_img49888 (MMS)

Bakar kladdkaka med hallon i


Vårt nya vardagsrumsbord och taklampa

mms_img30450 (MMS)

Vårt nya vardagsrumsbord och taklampa


v 29

Kroppen: Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad.
Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet.
Nu besöker du din barnmorska varannan eller var tredje vecka, beroende på hur du mår och vilket stöd du behöver. Varje besök tar cirka 30 minuter och varje gång mäter man ditt blodtryck och din mage samt lyssnar på fosterljuden.

Barnet: Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umgås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar.

V 29 imorgon... Ja börjar få en bula nu

mms_img31809 (MMS)

V 29 imorgon... Ja börjar få en bula nu


V 29 imorgon

mms_img31808 (MMS)

V 29 imorgon


chockad

när ja såg de här vart ja helt stum :O asså är de på riktigt? helt jävla sjukt!
kolla HÄR

Dagens middag

vart ju riktigt as god husmanskost! Stekt fläsk med potatis och löksås! de uppskattades av alla 3 (4) å alla åt så vi rullade fram :)

kort

fick lite kort av Emelie aka Lena ;) sen i somras då vi va i Norrland å hälsade på :)
1 år går fort

ja de gör de verkligen. Idag/kväll är de exakt 1 år sen ja träffa Martin för första ggn :) Marre å Nirro lura ut med på Åcafét för ett par bira å där träffa ja mannen i mitt liv. Martin 5 år yngre än mej med världens finaste leende å finaste bruna ögonen ja drunknat i!
Ja tvinga han att gå på toa med mej för ja viste inte vart den låg :P vi snacka massa han hjälpte mej att inte halka å slå ihjäl mej på väg till efterfesten eftersom ja hade högklackat å de va is å massa snö ute.
Hemma hos honom på efterfesten så snacka vi massa, vi pussades lite å snacka lite till. Han vart även då tvingad att följa med på toa haha han satte sej på sitt handfat för han inte ville sitta på golvet medans vi satt där å prata å så pajja han handfatet hahaha.

Sen gick ja hem till Morsan å sov där :) sen träffades vi varje dag efter de å 5 dagar efter den här kvällen vart vi ett par på riktigt :) ja å min blivande make :)

Jag älskar dej så sjukt mycket min fina fina prins ♥ det absolut bästa som kunde hänt mej å lilla Y va att ja träffa dej ♥ finns ingen bättre än dej, inte som sambo, fästman, blivande make och pappa!

combort

ja vi har ju då comhem som bredbandsleverantörer å just nu funkar inte vårat internet så smart ja kom ju på att ja även har ett mobilt så ja kunde ju blogga ändåå. Men iallafall comhem/bort vill inte skicka nytt modem till oss FAST vi vet att de är trasigt istället ska dom ringa å boka tid med nån tekniker som ska komma hit å kolla, men dom vet inte när de kan bli O.o tröttsamt värre. men men ja kan ju blogga nu iallafall :) de är huvudsaken

Funkar de att kommentera?

min blogg? har gått flera dagar utan att ja fått en kommentar å de händer väldigt sällan, tänkte om blogg strular som vanligt?

Arg

så här arg blir man om man inte får sitta i sin stol å kasta mat på golvet! Gud så synd de är om lilla Y

Min fina fisfjärt igår


Pappa Martin

Han e en hejjare han ;) här bygger han ihop våran lampa vi ska ha över bordet i vardagsrummet :) Duktig han :P

Blivande kocken?

så här inne e man i programet: Vad blir de för mat

Dagens middag

Vart ju då Tagelini med min egengjorda ost och skinsksås! vart populärt som vanligt :) å gott är de :D samt jätte enkelt att göra :)

smält smör blandas med mjöl sen tillsätt mjölk lite i taget ca 5 dl å vitpeppar å muskot sen när de "kokat" ihop i med osten å vispa tills den smälter sen i med strimlad skinka å låt de skjuda tills skinkan blir varm sen är de bara att hälla över pastan :)

Dagens skörd

vart 30 st källarfranska å 24 st muffins samt en apelsinsockerkaka :)
Är riktigt nöjd med min skörd. Allt va as gott som vanligt då ja fixar å styr i köket ;)

Apelsinsockerkakan!


Mina Goda muffins med hackad mörk choklad i!

Mer bakning :)

nu e brödet klart å de vart nog godkännt då Martin smälde i sej två mackor direkt då han kom hem :)
Nu står Apelsinsockerkakan i ugnen ska bli interesant att smaka den har aldrig gjort med apelsinsmak förut :) sen vart ja så sugen på muffins så blir de med hackad mörk choklad :) sen när de är klart e de dax att laga middag!

Idag bjuds de på Tagelini med min hemmagjorde Ost och Skinksås! den e väldigt populär här hemma hos alla :) lätt att göra å svingod :) Bilder kommer senare :)

Bakar bröd

vårat bröd va slut så fick ta å baka nytt, gjorde två satser så de räcker ett litet tag :) blir källarfranska på fulkornsmjöl :)
sen ska ja baka en sockerkaka så vi har fikabröd tills svärisarna kommer imorgon :)

Sen har ja vikt två rentvättar å slängt in en ny tvätt samt städat vårat sovrum så ska vila lite nu medans brödet är på sin sista jäsning, får så mycket sammandragningar annars. Sen ska ja nog ta å göra ett ryck å städa toaletterna om ja orkar :)

Middag

idag blir de korv å pomme till middag. Ja har ingen ork att göra nå mer avancerat då ja knapt vart hemma idag. men imorgon blir de nog pasta med ost och skinksås :) Å på fredag kommer svärföräldrarna hit på middag så då blir de nog nått kalasigare. I utbyte mot fika å middag ska ju ja få masage av svärfar :D

bebis så fin du e

idag har vi fått se bebis igen :) den har blivit större där i magen :) å den har fortfarande huvudet neråt :) den spark apå å va livlig å ja hade bra med fostervatten å har inte öppnat mej S K Ö N T!
Älskar att se livlig där inne :) undrar om de är en pojk lr flicka :) spännande men snart får vi nog se :) älskade lilla sak där inne storasyster, mamma och pappa längtar efter dej ♥

tröööööööööööööööööööööööööööööött

å gud så trött ja e, känner mej död! å nu ska ja strax på möte sen sova middag med Y

Magbild v 28 (27+2)


Dagen som varit

Idag är de ju Tisdagen den 18 jan å de betyder umgänge på fenix. De är ju inte direkt nått ja ser fram emot eftersom ja å Martin får sitta i ett litet rum utan luft typ i 2 timmar. tur man har mobil som man kan kolla fb på ;)
Ja idag va de blandade känslor för mej som mamma. Hörde hur ledsen Yrla va typ halva tiden av umgänget å mitt mamma hjärta skrek å ja ville bara ut å hämta henne men de får ja ju inte göra....
När umgänget va över så kom hon glatt in till oss iallafall å gav Martin en puss :) sen fick mamma en kram :)
Å eftersom vi inte hemma förens kl 18.30 så blev de hämt mat från Spice hot svin gott!

Innan umgänget så han vi med att storhandla ja å martin samt hämta ut hans IFone! han e kär i den haha

Imorgon e de möte kl 9.30 så jävla segt men ska ju bli kul å se va dom har att komma med.
Sen ska vi till 3 butiken så Martin får rätt simkort å samtidigt hälsa på Jenny som jobbar där :) sen ska ja hem å mysa med min fina dotter ♥ vi ska baka bröd å lite sånt smått å gott :) kanske lite bullar med vi får se :)

Å i veckan ska ja få masage av svärfar!! fatta va underbart! han e ju masör så ja ska njuta kan ja lova. min rygg e pajj som fan!

Helgen i bilder del 5


Helgen i bilder del 4


Helgen i bilder del 3


Helgen i bilder del 2


Helgen i bilder del 1Helgen

Som sagt i helgen va vi hps Sandra :) de va underbart skönt å roligt! Ja fick så mycket avlastning med Yrla att ja inte behövde byta en enda blöja :) ja behövde inte laga mat å ja fick kaffet serverat :) Ungefär som hemma ;)
Vi mös å kolla på alla avsnitt som kommit ut av solsidan :) hade inte sätt den innan så de va kul :)

vi kom rätt sent på fredagskvällen, så vi gjorde inte så mycket då.
Martin min älskade blivande make körde oss till Sandra så skönt att slippa ta tåget :)

Men iallafall på fredagen då så lämnade Martin oss vart ett snabbt hejdå då han ville hem skapligt å de kan ja förstå! Sandra fixade med tacos super gott å de vart många goa skratt :) Yrla åt jätte bra :) sen lite avsnitt från solsidan å Yrla vägra sova, hon somnade as sent å eftersom envisades med att va vaken halva natte trodde vi att vi skulle få sovmorgon, men ack så fel vi hade....
Yrla sov kanske 2 timmar på hela natten hon gallskrek om vart annat å slumra till lite av ren utmattning, hon hade både ont i magen å i munnen jävla tänder!
Kl 9 gick sandra ut på en timmes promenad med Y så ja skulle kunna få sova lite, Tack älskade du :) Du e bäst ♥

På lördagen så gav vi oss av till Sandras Mamma å hälsade på henne samt tog en fika på waynes en kaffe latte e ett måste :) Efter de begav vi oss hemåt å lagade mat! Kött å rotfrukter samt potatis i ugn å vitlöksbea sås :)
Sandra som e beroende av Ketchup förstörde ju självklart maten med massa Ketchup ;) skojja bara (A)

Söndagen hälsade vi på sandras arbetskamrater å handlade ny snygg FBK mössa till Y. Sen sprang vi på Nina så vi fikade med henne hos henne så fick ja träffa alla ungarna oxå! 3 år sen ja såg dom sist stora å fina har dom blivit hela BUNTEN ♥

sen kom Martin å hämta oss vid 21.30 ca vi skulle stannat till Måndagen men eftersom de hade snöat å skit så ville ja inte riskera att inte komma hem på måndagen å behöva ta tåget med värsta väskan å vagn å unge å stor gravid mage så han kom på söndagen.

Ja de va min helg de :) kompliterar med lite bilder imorgon om ja kan få dom av Sandra :)
Puss på er mina läsare

Dagens middag torsk,potatis,äggsås och kok...

mms_img27368 (MMS)

Dagens middag torsk,potatis,äggsås och kokta grönsaker


Så här ser de ut ovanför våran tv nu :) är...

mms_img18474 (MMS)

Så här ser de ut ovanför våran tv nu :) är jätte nöjd


igår va de v 28 (27+0)

Vecka 28

Kroppen: Livmodern är nu så stor att den påverkar hur du kan röra dig. Du kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om du tar i för mycket. Då kan du få sammandragningar vilket innebär att livmodern drar ihop sig och blir hård. Det kan komma när du går fort eller är kissnödig. En sammandragning håller i sig i 10–30 sekunder, för att den ska släppa behöver du stanna upp. Om sammandragningarna börjar göra ont kan det vara ett tecken på att livmodertappen håller på att mjuka upp sig. Det bör kontrolleras hos läkare eller barnmorska.
Framöver blir besöken hos barnmorskan allt tätare. Man ser över att Symfus-fundusmåttet går uppåt i den takt som det ska och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud.
Nu kan du få humörsvängningar igen, när kroppen börjar kännas tyngre och magen mer otymplig.

Barnet: Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 centimeter och fötterna mäter fem centimeter. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet ökar nu i vikt cirka 27 gram per dag och har börjat drömma. Vad tror du att ditt barn drömmer om?


Vi lever å ingen bebis

som tur e så har bebis stannat :) men ja har ju små värkar från å till å de trycker som fan neråt, undrar om den tänka komma tidigt som storasyster? Hoppas den väntar till V 30 iallafall så de är lite säkrare.
Idag går ja in i v 28 (27+0) så vi kommer ju lite säkrare tider för varje vecka som går. Nu ska vi ge oss ut till MQ med stil så Sandra får visa upp oss för sina arbetskamrater ;)

Nu så är vi framme

Hos fina Sandra :) tog rätt lång tid resan då ja va tvungen att pinka stup i kvarten.
När vi kom innanför dörren började de ju självklart lysande ja fick värsta värken som ja va tvungen andas igenom hängandes över diskbänken i sandras kök, å efter de kom 2 till lika starka. ja tog två alvedon å nu har de inte vart nå mer sen dess å ja hoppas de så förblir. Men ja har ju drömt massa ggr att bebis vill komma imorgon med datum å dag å allt skit skumt! men hoppas den stannar för vill ju gärna ha med mej Martin då ja ska föda å just nu e ju han på väg tillbaka till Norrköping.

Konstigt de kommer bli att va utan han så många nätter, har ju bara hänt en gång innan å de va ju i somras då vi va på semester :) fast han kom ju upp till norrland efter 5 dagar å de va då lilla bebis vart till ;)
Ikväll ska ja å Sandra å Y Py äta tacos p glo på solsidan sesong 1 ja har aldrig sätt de så de ska bli kul :)
sen ska vi sova gott :)
men vi hörs mina fina läsare å håll tummarnA för att bebis stannar lite längre ♥

Nu strax

far vi mot skogarna! nu ska ja bara klä på fisfjant å mej själv å leta upp kameran plus dens laddare å min mobil laddare! sen är vi g

Älskade lilla busfjant

vad vi älskar dej :) du e Mammas å Pappa Martins allt ♥Tjejnamn

så nu va även tjejnamnet bestämt :) då får vi se va de är som gömmer sej där inne :) undrar om de blir blåögd lr brunögd! nyfiken som bara den är vi :)

Dagens middag kassler och pasta sallad

mms_img19988 (MMS)

Dagens middag kassler och pasta sallad


bebis namn

vi har ju pojknamnet klart redan, så hoppas bebis ser ut att heta de sen :) sen har vi 3 tjej namn som vi lr ja bollar emellan ja har börjat fastna mer å mer för just ett namn men vet inte om Martin går med på namnet, ska höra med han sen när han kommer hem :)

En fråga till er läsare

När tror ni bebis kommer? kommer ja få gå över lr kommer den ha bråttom ut?
Y fick ja i v 34 genom att vattnet gick utan förvarning

Godmorgon i stugan

lr ja vi gick upp för ca 1 timme sen. Y vaknade kl 6.30 men då vägrade ja gå upp för ja har vaknat massa ggr inatt, Martin fick åka å jobba kl 3 skrapa den här förbannade snön så självklart vaknade ja då å hade svårt att somna om. Så ja gick å hämta Y å så fick hon sova på min arm i våran säng de va riktigt mysig så vi sov till 9.30 :) skönt! vart väckt av en puss :)

Sen vart de frulle, en yougurt, en halv banan, lite mjölk å en halv hårdmacka för Y Pys del å för mamma Sara 2 koppar kaffe, 1,5 hård macka å en halv banan å ett glas oboy!
Imorgon far vi till Sandra.
Längtar :)

men va ska man göra idag förutom att packa väskan? ja vi får se, ska iallafall hänga en tvätt å laga mat :)

Foton

mina foton ja har beställt från fuji har kommit :D jätte fina som vanligt :) å förstoringarna va as fina så idag blir de att pyssla med ramarna :) roligt roligt :) kommer bli så himla fint med alla kort på våran prinsessa å snart på lillasyster/lillebroor :) underbart :)

snö snö snö å ännu mera snö

suuuck sluta snöa! va snöstorm i morse så Y fick va hemma från dagis. så vi har haft en mysmorgon bara hon å ja :) vi åt yougurt å vindruvor till frukost :) å ja drack en stoooor kopp kaffe!
Y py e trött typ hela tiden, bara hon inte håller på att bli sjuk igen, stackars lilla fisefjärt!
vill att hon e frisk så vi kan åka på fredag! Vi ska ju åkta till bästa Sandra om vädret tillåter de! å de hoppas vi verkligen att de gör :) Y py å ja ligger i soffan nu å myser å kollar på bompa å lyssnar på P!nk! sjukt bra artist de där.
Men bara för ja skrev de så ville hon inte ligga kvar å mysa mer, busfian min.

mobilbilder

bjuder på några bilder från nya mobilen
Dagen har varit

så jävla seg, ja mår inte bra, men ja har iallafall orkat laga mat, hämta fisfjärt på dagis, hängt en tvätt, vikt en tvätt å lagt i en ny tvätt, plockat ur å i diskmaskinen så ja anser att ja har gjort mitt. å visst ja jag har hjälpt en gammal dam upp som ramlade här ute på gatan eftersom dom inte kan salta lr grusa lr va fan de heter i denna stad. ja gjorde ne vurpa på väg till dagis oxå å olyckligt vis slog ja i magen men de värkar ju ha gått bra ändå.
Nu ska ja strax ta å ta fram alla mediciner ja äter mot denna jävla bihåleinflammation å knapra i mej de för att sen lägga mej å förhoppningsvis sova en hel natt!

Dagens middag. Tacoköttfäärssås och fullko...

mms_img53029 (MMS)

Dagens middag. Tacoköttfäärssås och fullkorns spagetti


nu så

nu ska ja gå iväg å hämta fisefjant på dagis :) saknar henne min lilla prinsessa :)

♥ 95 ♥

♥ tänk 95 dagar kvar :) gud så fort de går. tyckte de va nyss ja plussade på stickan. inte långt kvar innan bebis e här hos oss :) vi längtar efter dej ♥

molvärk

ja har molvärk å mensvärk å de går mot ryggslutet :( inte som vanliga sammandragniongar då magen blir stenhård som en boll å inte att de hugger som de brukar, de här är anoslunda. ja hoppas verkligen inte att de blir mer strul nu, pallar inte med de.

Ja vill ha mer kaka mamma

mms_img53025 (MMS)

Ja vill ha mer kaka mamma


Doktorn

har ja vart hos nu, dom körde upp en lång jävla slang med kamera på upp i näsan kändes som om dom skulle peta ut hela hjärnan, ena näsborren gick skapligt bra men den andra gjorde förbannat ont!! å där va ja as svullen sa hon. Dom kan inte spola rent mej i bihålerna heller för de är i dom i pannan å bakom ögonen som ja e igentäpt å dom når dom inte. men fick som sagt nytt penicillin ig¨r å de va de ja ksulle äta i 10 dagar å sen nått mer nässpray ja skulle använda som va för att slämmhinnorna inte skulle va så svullna.

sen de att nästippen tappat all känsel å att den sjunkigt in samt ändrat färg hade dom ingen aning om va de va :S
om de inte blir bättre om en vecka ska ja gå dit å så får dom göra en biopsi/ provtagning på området där ja har problem. hoppas ja slipper de, kul att dom skär bort en bit hud lixom :S nä fy fan:S

Nu håller vi alla tummar å tår att mamma Sara ska bli frisk å bli som vanligt igen! Så ja kan va den goa å glada Sara som ja brukar va annars :)

Vad tycker ni om Kameran?

på nya mobilen? tog kortet nedanför med den på busfia när hon åt vindruvor. ja tycker den e skit bra :) Älskar nya mobilen alltså. älskar tanjentbordet, går ju asfort att skriva sms nu :) total nöjd med mitt köp :)

Äter vindruvor till mellis

mms_img63514 (MMS)

Äter vindruvor till mellis


Doktorn strax

ska å kolla mina bihåler igen nu då, hoppas dom kan spola så ja slipper skiten, sen vill ja ha svar på varför näsan är insjunken å har ny färg :S aja vi hörs sen pussen

hemma

hemma igen fick först besöka förlossning sen akuten sen jouren, ja e så tät i bihålerna så de finns lixom inget utrymme. fick nytt penicillin då de andra inte har hjälp nått samt nått annat nässpray, ska till öron / näsa / hals imorgon å höra den nya dommen.... dom viste inte varför ja har förlorat känseln i näsan lr varför den ändrat färg ör varför den sjunkigt ihop på ena sidan men vi får hoppas att dom har svar på de imorgon! är så jävla trött på att va sjuk nu så önskar bara ja kunde få föda å sen bli frisk å kunde få va de längre än en vecka!

akuten her we come

ahh vi ska upp dit så fort farfar peppe kommit å ska va barnvakt.
min migrän e olidlig å ja har typ tappat känslen i näsan , samt att dne e blå/lila på ett ställe som sjunkigt in. så ja ringde upp till förlossningen å dom sa att ja ksulle dit så skulle dom kolla barnet å sen skulle dom ringa runt till andra läkare. så vi får se hur många timmar vi får sitta där nu då!
ahh men vi hörs

Den absolut enklaste

Maträtten ser ut som gorme middag på våra nya tallrikar :) ja älskar dom :)
Idag bjöds de på Pappa Martins köttbullar å Tagelini gott tyckte vi alla 3 :)Yrla provar

Nya korgarna vi köpte till förvaring i badrummet haha, hon lekte nog potta :)

v 27

Vecka 27

Kroppen: Livmodern har vuxit och dess översta del finns nu en bit ovanför naveln. För många fortsätter brösten att vara spända och lite ömma under hela graviditeten och det kan rinna lite vätska från dem. Extra fett lagras i brösten och dess körtlar växer.
Många kvinnor blir andfådda, då de fått en ökad blodmängd i kroppen.
Man kan sova lite oroligt på nätterna när man har kommit en bit in på graviditeten, ofta störs man av att man måste gå upp och kissa. Många upplever också att de drömmer mer nu, ofta om förlossningen eller om barnet. Det är troligen kroppens sätt att förbereda sig mentalt, man kanske inte drömmer mer, men eftersom man vaknar oftare så kan det vara så att man kommer ihåg drömmarna bättre.

Barnet: Musklerna på armar och ben blir starkare och ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont.
Nu har barnet stora chanser att klara sig om det föds för tidigt, men varje vecka, och även dagar, gör stor skillnad. Barnet väger mellan 900 gram och ett kilo. Om det skulle födas kan det andas luft och tarmarna klarar av att ta emot modersmjölk.

Förlossningsförberedelse:
För att ha gott om tid att mentalt och fysiskt förbereda sig inför förlossningen är det bra att boka en kurs nu. Det finns mycket att välja på, till exempel yoga, vattenträning eller profylax. Innan ni väljer kurs så prata med din partner om vad ni behöver och vill ha. Profylax fokuserar till exempel mycket på partnerns roll medan yoga kan vara bra fysisk träning.

Vänner

vissa "vänner" e jävligt falska så ska ni ca mina vänner beteer som de då annars lämna mej å min familj ifred!

de här är kärlek

min bästa vän och min vackra underbara dotter ♥ Finns inget bättre ♥
Förutom min älskade blivande make då :)

Bio

Idag har ja å Martin vart på bio å kollat på+ Narnia :) den va helt ok, bjöd på en del skratt :) sen vart de mat från Spice´n hot super gott som alltid! nu ska Pappa Martin å Mamma Sara ha myskväll :) med vindruvor å kolsyrat vatten :) vi köpopte massa olika smaksätningar till vattnet idag på ica kvantum, hoppas dom e goda :)

Ny mobil

en xperia x10 mini pro :D å ja älskar den! har även beställt Martins IFone idag :) den kommer om 6 veckor :)
min Vivas dog ju så de fick bli ny tele för mej :)

vissa saker gör mej jävligt förbannad

å de va de ja vaknade till, ffs lämna  mej ifred!!
vi ska till ikea idag sen lämna Y hos mormor

IKEA

idag har vi varit på ikea, vi shopa loss som bara fasn, så fint de kommer bli här hemma :) men tyvärr fick ju martin bli inringd för att jobba inatt då de snöar så vi får fixa upp de nya imorgon :) men bilder kommer va så säker på de :)

100 dagar kvar

vi e så förväntansfulla på dej där inne, vem du är, om du kommer va lik storasyster, om du blir blå lr brunögd, vad du har för personlighet. tänk bara 100 dagar kvar till bf :) stannar du inne så länge? du kanske stannar längre?
Mamma och Pappa längtar efter dej lilla plutt. Yrla oxå :) världens stoltaste storasyster :)
100 dagar är ju ingenting, går ju jätte fort, tänk att snart är du här älskade unge♥

Imorgon är de 100 dagar kvar :)

Min graviditet - BF Lör 16 apr 2011

Din graviditet startade Sön 11 jul 2010.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Sön 25 jul 2010 (ägglossningen).

Du är på dag 179 av 280. (63,9%).

Du är i vecka 26.
Du har gått 25 fulla veckor och 3 fulla dagar (v25+3).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Lör 16 apr 2011
Du har 101 dagar kvar till beräknad förlossning.

bebis i magen

e livlig idag å igår på ultrat hade han/hon flyttat på sej så bebis låg på sidan. så de är därför magen ser helt sne ut när ja ligger på rygg :) idag har den som sagt inte sovit mycket så har ja tur blir de en lugn natt.

Är folk som undrar om de inte e skadligt för barnet att man blir röntkad då man e gravid å jo de är de, men eftersom bebis e färdigutveklad å ja e så pass långt gången samt att dom valde att baras röntka huvudet på mej så utsattes inte bebis för så mycket sstrålning. dom tykte de va viktigt att ja röntkades då mina symtomer va desamma som en propp i huvudet å de är ju livsfarligt så dom tog den risken. Men nu va de ju inte de som tur va å ja har fått medicin å hoppas den försvinner nu min bihåleinflammation.

Min älskade Sandra skickade sms idag å berättade att även hon har bihåleinflammation å haft de jätte länge :P så ja undrar vem av oss som smittat vem :P vi e som gjorda för varandra lr hur hjärtat :)

Äntligen hemma

från sjukhuset, vart många timmar där, har rönktat huvudet, gjort balanstest, gjort ultraljud samt tagit blodprover. resultatet vart en as kraftig bihåleinflammation som satt sej bakom vänster öga, å ja har haft den i ca 10 veckor för tydligen vart ja inte frisk sist ja fick penicilin.
så nu ska ja äta svin starka mediciner sen upp till öron/näsa/hals om 1 vecka. läkarna ja fick va otroligt duktiga å tog mverkligen allt på största allvar, dom kollade allt, dom räntkade å kollade efter tumörer å blodproppar i hjärnan eftersom ja inte kunnat öppnat ögat ordentligt.
men som tur va så va de ju "bara" bihåleinflammation.
aja mer uppd. imorgon nu ska ja vinka av min älskade mamma som kom direkt då ja ringde å va barnvakt till Y å tack älskade Martin som tog ledigt från jobbet för att sitta på förlossningen hela dagen/kvällen med mej. vi var lixom där i 8 timmar!

Gud så kul ligger och väntar på att få åka...

Gud så kul ligger och väntar på att få åka till röntken för att röntka huvudet. Vart här sen kl 12.30 börjar bli trött på allt strul


Migrän

Fy fan för migrän, e 6e dagen nu som den bråkar. Inatt hade ja de värsta anfallet ja ngonsim haft. ja kunde inte öppna ena ögat för ja hade sånt tryck bakom de å vid tinningen. å nu börjar de bli värre å värre. Ja hatar de. får nog ringa 1177 å fr+ga va ja ska göra blir kanske att åka upp till avd 16 för att få hjälp lr nått

BLÄ

Ja vill inte att Sandra ska åka hem idag, de blir så jävla tomt då. Älskar att ha henne här, hon ger mej så mycket, hon ger mej energi, kärlek å många skratt. Tiden hon är här är så jävla mysig men går alldeles förf ort. Har Vart den absolut bästa Nyårsafton i  mitt liv som ja har fått delat med min familj å mina bästa vänner.
Yrla älskar Sandra å dom kommer så bra överrens.
Till å med Martin tycker bra om Sandra då har hon lyckats ;)
Men Sandra kommer ju snart tillbaka som tur e :) Du e ALLTID välkommen hit hjärtat de hoppas ja du vet ♥
Vi älskar dej ♥Grattis älskade unge

på din 18 månaders dag :) kan inte fatta att du redan e 1,5 år :) vart tar tiden vägen?

Yrlas dockvagnNya vagnen vi fått av älskade SandraNyår

Annandag jul firades med Martins Farmor coTomtenissan vid sitt nya bordJulafton i Vallby
Julafton hos svärföräldrarna


23 dec

då vi firade jul hos mammaMagbilder v 26
V 26

Vecka 26

Kroppen:
Det är vanligt att man får häftig kramp i till exempel vaderna när man är gravid, ofta när man sover. Undvik att sträcka på tårna. Om man trots allt känner en begynnande kramp kan man motverka det genom att vinkla foten uppåt eller trycka den mot fotändan av sänggaveln. Det är inte ovanligt att du får ryggproblem och måste vila mer. Be din partner om massage, avlasta genom att ligga på golvet med underbenen på en stol.

Barnet: Nu är barnets hud lite tjockare och inte lika genomskinlig längre, skelettet hårdnar alltmer och lungorna utvecklas. Barnet kan nu öppna och stänga sina ögon. Huden är ganska röd och skrynklig men skyddas av vernix-lagret.

1 jan 2011

jajemänsan de är ju de fortfarande, gårdagen va helt underbar med god mat å sällskapet va toppen, allt som allt va vi 14 st med Yrla. Yrla va ända barnet men hon stal hela showen å vad hon dansade. Hon vägrade sova så hon sov inget förens vikom hem framåt kl 3. men de är ju bara nyår en gång om året.
De bästa med hela gårdagen va när Martin hångla upp Kula å han föll BOKSTAVLIGEN pladask.
Sen självklart att världens bästa Sandra firade med oss ♥

Vi firade Nyåret hos D&D är alltid lika trevligt där ute, alla som va där tog så väl hand om Y som sagt så man vart bortskämd då man inte behövde göra nått själv. Men rätt skönt ändå för ja hade typ sammandragningar hela dagen/kvällen/natten.
Imorgon ska jag å Y å Sandra ge oss ut å provköra nya vagnen :) sen kanske de blir en tripp till stan vem vet :)
Men imorgon ska ja försöka att lägga in massa kort från jul å Nyår :)
God fortsättning på er alla iallafall å ja hoppas att 2011 har mycket bra att erbjuda :) vet ju iallafall att ja kommer få ett toppen år med Y å min blivande make samt den lilla knodden i magen :)
Å så har vi ju anställt Sandra som extra mamma så de kan ju inte bli bättre :)

RSS 2.0