Febrig Yrla

Yrla har 40 graders feber, hon e jätte hängig hon vill inte ens ha glass :( stackars henne, dessa dumma tänder :( hoppas de går över fort, vilken tur ja köpte suppar igår. ja la henne i sängen nu så får vi se om hon sover en stund, för hon e verkligen hängig å vill baka va mot min axel lr bröst. får se om ja hinner fixa upp lite kort från våran semester lr om hon blir så här hela kvällen. annars kommer dom så fort Yrla e piggare

converse

inhandlade ett par lila converse i str 21 till Yrla i söderhamn :P hon såg så cool ut i dom :) som sin mamma som e helt såld på converse, har 3 par :P så nu harhon snygga skor till hösten :D våran prinsessa :) hoppas hon börjAr gå snart, hon visar inte direkt nån tendens till de, hon går ett steg här å ett steg där men inget mer, hon fegar ur ;) nu ska ja mysa med min älskade man som ja älskar så mycket ♥

hemma i Norrpan

då va vi hemma igen efter våran semester, vart en dag längre än vi hade tänkt men vi ville så gärna sticka en natt till Tobo igen till familjen underbar såMartin tog en extra dag semester. de har varit otroligt underbart bode i Tobo å söderham :) synd jainte han träffa alla ja ville men de blir fler ggr :)
ja har nu packat upp allt vi handlade innan vi fort hem, vi hade ju ingen mat hemma, å sen packat upp dom två stocka hockybagarna som vi hade med oss med saker/kläder samt kastat in en maskin tvätt. så ja svättas som en gris nu, ska ta mej en dusch då Yrla somnat, hoppas hon sover bättre inatt än hon gjort på semstern, då har hon vaknat 2-3 ggr per natt, anledningen- hon har fått sin vänstra kindtand å den högra är på väg, så hon har 9 tänder nu å den 10de på väg.
imorgon ska ja försöka att lägga upp kort från semestern, har en del att fixa men de ska nog finnas tid till de, imorgon återgår man ju till varadagen med jobbsökande, och martin jobbar. men tror han e hemma i helgen de är ju så dåligt väder :)

ha de bäst

♥ Martin ♥

så är han äntligen här, min andra hälft, mitt liv, min kärlek, gud ja e inte hel utan han, har vart roliga men jobbiga dagar utan han, har så svårt att sova utan honom, man blir så fruktansvärt bortskämd då man e van att sova breddvid nån, gud vad ja älskar den mannen.

Yrla vart så tokglad då hon såg babba så hon klappa händerna å hoppa :) söt unge, hon har suttit i hans knä å pussat å kramat på han :) livet får en mening med er två vid min sida ♥

Leker med regnvattnet

24072010394 (MMS)

Leker med regnvattnet


Tittar och skrattar då mormor rensar ogräs

23072010391 (MMS)

Tittar och skrattar då mormor rensar ogräs


glömde ju bort

Yrla har fått 3 tänder medans vi vart borta :P hon har fått båda sina huggtänder å sin vänstra kindtand, så hon e jätte svullen i munnen å inte allt för sugen på att äta mat, men som tur är så går välling och vätska ner, samt frukt :)

Söderhamn

sitter ute på verandan i kylen å skriver på Åsas laptop, Yrla sitter i vagnen å kolar när min mormor alltså henes G mormor rensar ogräs.

vi har bara 16 grader idag så de är ju askallt ute :S brrr vart e min stekheta sommar?
Igår va vi ute på stan en sväng, träffade min farfars bror å snacka lite, han vart ju självklart förälskad i lilla Y, kan man bli annat?
sen handla vi lite blöjor å mat till Y sen käka ja kvällsmat hos mormor å gick sen upp där vi ska bo när vi är här. Yrla somnade väl runt en kl 20-21 på en madrass på golvet. själv va ja uppe as sent å prata med Martin på msn, saknar han så de gör ont i mej. Gud vad ja älskar den grabben! Yrla saknar han grymt mycket oxå hon kryper omkring  säger "babba" å kollar efter han. sen när hon iner att han inte är här börjar hon gråta.
men hon fick prata med han i telefon i förgår å då vart hon glad :) älskade unge mamma älskar dej så♥

Nu väntar ja på att få träffa Ingela och Peter, dom skulle komma efter kl 17 nån gång. ska bli förbannat kul att träffa dom, har inte sätt dom på 5 år minst, Ingela har en speciel platts i mitt hjärta av olika anledningar!

Martin kanske kommer upp imorgon om dom inte har så förbannat mycket att göra. han trodde han skulle få jobba till midnatt idag, då kanske han inte är så pigg på att köra imorgon, ja vet inte, men ja hoppas på att han kommer imorgon. för hela ja skriker efter hans närhet. har as svårt att sova utan honom. på den tiden vi vart ett par har ja sammanlagt sovit själv ca 10 dagar utan honom, och längst har vi vart ifrån varandra i 3 dagar då bilen gick sönder innan vi flyttade ihop. tänk att en annan människa kan göra å få en att känna sej så trygg å sen så otrygg när den inte är där.

Imorgon som sagt så kanske martin kommer, hoppas även på att få träffa Anneli lr Sophie då, får se, skickat sms till dom å hoppas på att få svar.
på söndag kanske Emma och lilla Viggo kommer till söderhamn och hälsar på oss :D hoppas på de gud så kul att äntligen få ses :)
Emma å ja har pratat med varandra och spelat BG mot varndra sen våra knoddar låg i magen, så nästan 2 år nu.
måndag vet ja inte än va som händer kanske bergsjö, tisdag är de den 27 då är de massa mys med älsk för de är en speciell dag :) månadsdag för oss :) sen onsdag kväll far vi hem igen

men ja hoppas på att få träffa Em oxå innan vi åker hem, har gått aldeles för lång tid sen vi sågs.

kansk ekommer en uppdatering till innan vi far hemåt om inte så kommer de bjudas på massa fina bilder från våran semester när vi kommit hem!

puss å kram

Söderhamn

22072010389 (MMS)

Söderhamn


Sover på tåget

22072010383 (MMS)

Sover på tåget


hej då

nu far vi på semester :) vet inte om ja kommer ha tillgång till nät där uppe då ja inte tar med mej min laptop de blir så mycket ändå att släpa på. men har ja de kommer ja blogga annars hörs vi efter den 28 de :) hej puss ses

STORT GRATTIS

till dej Zita till eran supersöta dotter Nowah-Li hon va jätte fin :) de har ni gjort bra :)

älskade ängel

nu ska vi åka å hämta min fina ängel strax som hafr vart hos mormor i helgen. vi ska åk aå bada å sen hem å tokmysa med Pappa martin för sen åker ju ja å yrla imorgon igen, på semester till hälsingland :D

brödet är bakat

köttet är på tining å ja väntar på mannen min som fixar bilen så vi kan åka på måndag! längtar!
är mega as trött så fundilerar på om ja ska ta å lägga mej en stund å poppa takida på höpgsta volym!
jo de får nog bli så! katjing gott folk

Bio

idag ska ja å mannen min på Bio vi ska ska shrek i 3D ska bli nice, så ja ska laga fin middag inna, blir nog peppar biff färspotatis sallad och bea sås.

sen ska ja baka bröd igen då brödet är slut så Martin har när vi är borta. så är väl bäst att sätta igång nu :P

mycket tankar i mitt huvud

ja har så svårt att somna på kvällarna, oftast ligger ja vaken till runt kl 4 å somnar då av utmattning. ja drömmer mardrömmar som får en att inte vilja sova. mycket av mitt förflutna dyker upp i drömmarnas värld samt massa annat som ja kan tänka mej kan hända. finns vissa saker som får mej att fundera på å vrida å vända på tankarna för att försöka hitta en lösning vilket igentligen är lönslöst, för ja kan inte ändra på andra människor, situationen ser ut som den gör å så äre bara,

mitt förflutna är inget ja skäms över, lr ångrar de har ju gjort mej till den ja är idag, alla människor kan ändra sej, de gjorde jag. den dagen ja plussade slutade ja med allt skit, tog min sista cigarett min sista snus, mina sista benzo tabletter osv, de va den 20 nov 08 då va ja gravid i 5e veckan med Yrla. Tyvärr så har ja ju vissa ärr på mina armar och ben som gör att ja mins vissa perioder i mitt liv som ja inte är så stolt över... men som sagt den har ju format mej till den ja är.
dom största självmordsärren är övertäckta med tatuering med yrlas namn och födelsedata på mina handleder.

Tänk att en sån liten varelse där inne i  min mage som ja aldrig träffat, aldrig kännt nått av, aldrig pratat med får en att helt plöttsligt vilja leva... Utan Yrla hade ja inte legat här på min soffa just nu å skrivit ner de här.
Hon räddade mitt liv, ja vart en annan människa när ja fick reda på att ja skulle bli mamma!

3 månader innan ja fick reda på att ja skulle bli mamma åkte ja upp å magpumpades för överdos/självmordsförsök samt fyck sy mina handleder, livet SÖG verkligen då. sen förändrades allt, då menar ja ALLT.
Jag växte upp, ja bestämde mej för att behålla barnet fast ja visste att ja skulle få stå själv med de under graviditeten osv eftersom ja va singel. pappan till yrla ville inte behålla, men ja kunde inte ta bort de innom mej som gjorde att ja kunde se framåt och le igen.
Jag bestämde mej för att inte va nå jävla offer längre. ja va tvungen att tag i mitt liv, ja skulle ju få barn... den lilla i min mage ska inte behöva lida för att ja e ostabil håller på med massa självskadande saker. så ja slutade tvärt med allt som sagt, ja har inte skurigt mej nått sen ja fick reda på att ja bar nått helt underbart där i min mage. Mitt förflutna har ja försonats med så gott de går, visst gör de förbannat ont när ja vet att allt skit man fick stå ut med som liten inte går att göra nått åt å att de inte va mitt fel, för ja va ju bara ett litet barn, men så ser ja på yrla och tänker framåt, hon ska inte få min uppväxt :) hon ska få världens bästa uppväxt med mej som mamma å ja ska fixa de galant! å de tycker ja faktiskt att ja gör :) hon får kärlek så de heter duga om de av både mej och martin här hemma av alla hennes släktingar och ett tryggt hem att växa upp å utväklas i :)

hon får nyttig mat, rena kläder å allt de där, men framförallt får hon en lycklig och glad mamma som älskar att umgås med henne och vakna till en ny dag med nya äventyr med min vackra prinsessa!

Yrla du är mitt liv, mitt syre, den finaste prinsessan på jorden, tack för du har gjort mej till en bättre människa mamma älskar dej mäst av allt nu och föralltid

chili lax och färskpotatis

ta dom frysta laxfileérna och lägg i en ungs säker form.
ta 2 chili lätt creemfraich och ca 2 dl mjölk och blanda tillsammans
häll de över laxen sätt ugnen på 200 grader och låt den stå inne i ca 30 min
koka poatisen och servera de med tomat och gurka :) låt väl smaka

tyvärr glömde ja ju ta kort men ja kanske lägger in de nån dag då ja gör denna maträtt rätt så ofta då den är omtykt här hemma :)

nybakta bullar

ja har precis bakat bullar så gott! stooora vart dom oxå :D så nu har vi när vi ska åka bil till tobo på måndag :D wuhu så gott!

Godmorgon

natten har varit lugn, Yrla har gnytt till lite då och då å eftersom hon äter så dåligt i denna värmen fick vi väcka henne och ge henne lite välling sen sov hon gott för natten. hon vaknade runt kl 8 och fick ersättning då hon inte ville ha välling ör gröt. hennes kindtänder är på väg tror ja för hon e jätte svullen där å då vill hon sällan äta annat än ersättning.

idag kommer Irene kl 10, ja ska packa resväskan inför våran semester då Yrla far till mormor imorgon så vi kan fixa med bilen till resan samt att vi ska gå på bio! sen åker vi tidigt på måndag morgon så vi e hos Nanne med familj runt kl 15 :) gud vad ja längtar!

vet inte när martin slutar idag men antar runt kl 16!? är väl rätt lugnt nu när gräset är slaget å inplastat...
kanske blir stranden då när han slutat för dagen? funderar på att baka bullar idag. har vart sugen på de sen igår kväll. å sen kanske lite kola kakor igen. aja vi får se va ja orkar med! Yrla tycker om att hjälpa till att baka iallafall :)

nej nu blir de att klä på sej å vänta på irene som kommer runt kl 10
ciao

Yrla i helgen i sin flugsvamps pool


lockigt hår


Bobbycar




Dagens lilla Y


Semester

jag och lilla Y ska på semestrer :) på måndag åker vi till Tobo å hälsar på våran Nanne med familj, i 2 dagar sen fortsätter vi till söderhamn :) där vi ska va i ca 1 vecka, martin kör oss till Tobo å kommer även upp å hämtar oss i söderhamn han ska stanna där i söderhamn med oss i 2 dagar innan vi åker hem igen, han fick lite ledigt från jobbet så vi alla kan ha en kort semester :) mycket mysigt!

Målade mina naglar så här på kvällskvisten

13072010368 (MMS)

Målade mina naglar så här på kvällskvisten


phu

fattar inte hyr ja årkar?! nu e hela lägenheten damsugad från topp till tå, bakom soffan under soffan på soffan alla kuddar i soffan osv, är så äckligt svätt att man kan tro ja precis gått ur duschen, har även maten på spisen, blir skinkstek, nu e 3dje tvätten för dagen i maskinen, har hängt 2 tvätt, vikit ihop en ren tvätt samt rensat alla yrlas leksaker, ja undrar om ja e sjuk? lr ja kanske bara har blivit vuxen?!

Busunge

min älskade busunge försvann in i köket sen vart de tyst då vet man att de är bus på gång..... ja å mycket riktigt....
Yrla hade fått tag på skötväskan på köksbordet å letat upp inytziol salvan (stavas?!) och kladdat ÖVERALLT as mysigt! så de va ju bara att slänga kladdungen i badet å slänga in skötväskan i tvättmaskinen då den va full med salva!


Tjatig mamma så vi kör med dubbla hörselskydd

12072010364 (MMS)

Tjatig mamma så vi kör med dubbla hörselskydd


lite gamla bilder

tänka ja skulle slänga upp lite gamla bilder på oss som ja inte visat :)

här är när vi ska på kalas hos Martins Farmor å vi va finklädda :)


här är martins födelsedagstårta ja gjorde i juni

dagen som varit

idag har ja å Yrla städat lite här hemma sen har vi tvättat lite, gick inte att göra så mycket i denna hette men ja klagar INTE för ja älskar sommaren å när de är varmt :) sen kom martin hem tidigt tro de lr ej, så vi åkte å badade i Yxningen å min lille bror följde även med. Yrla älskar att bada :) hon ville simma sjä'lv hehe hon simmade hundsim å pratade med vattnet :P hon doppade huvud som hon brukar :P hon blir arg då man ska gå upp hahaha

sen åkte vi hem och lagade mat, å Yrla vägrar sova antar för hon tycker de är varmt. när hon somnat ska vi nog inte göra så mycket. Martin ska väl beställa lite bil delar, han ska fixa den innan han kör upp oss till hälsingland ja å yrla ska åka dit den 19de å hälsa på kompisar å min mormor

nu hämta martin yrla för hon vägra sluta gapa så nu får ja mysa lite med min fina dotter

Underbara gårdagen

ig¨r hade vi de så mysigt! HELA familjen va ute på landet asså jag å martin å lilla Yrla, de händer inte så ofta eftersom martin sällan är ledig. men iallafall vi åkte ut till landet till martins mormor och morfar där fick yrla inviga sin nya flugsvampspool de tykte hon va kul :) Alex stod bredvid å plaska lite han ville inte bada :P (Martins lilla kusin på 1,5 år) sen lekte ju självklart Yrla med farfar de är ju hennes favorit :D man ser hur hon lyser upp när dom busar :)
sen så gick farmor och Yrla å vilade lite så ja å martin fick lite egen tid så vi drog å badade i Tjensjön, de va sååå skönt, vattnet va helt perfekt, de va mysigt att busa i vattnet lite bara vi två :) sen drog vi till ringarum å tog en glass, sen hem igen till landet för att busa med världens underbarastre Yrla. hon lekte vidare med farmor och farfar å ja martin satt å slappa i solen, sen skulle vi åka å bada igen men då tog vi med oss yrla och farmor å farfar. Yrla ÄLSKAR att bada!! hon skratta så hon kikna när vi busa i vattnet å kastade boll :) hon doppade huvudet de tycker hon är kul, knasiga unge hehe <3
sen åkte vi till hemköp å köpte jordgubbar och lite mys till kvällen då vi glodde på fotbollen sjsälvklart.
fast jordgubbarna åt vi upp på vägen hem hehehe

sen vart de mys framför tvn med baugetter å massa pålägg å efter fotbollen kröp vi till sängs å låg å prata säkert 2 timmar :) gud va ja älskar min familj :)

:(

såg just att ja tappat två prenumenanter på bloglovin tråkigt! men gillar man inte blogg så gör man inte! ni får gärna säga hur ja ska kunna göra den bättre :)

trött

är trött efter att kollat på fotbollen vart förbannad för att holland loosa, haft en helt underbar dag med mnin lilla familj :) uppdaterar onm dagens äventyr imorgon puss å godnatt

asså varför klaga?

ja blir så irreterad på folk som ständigt klagar men inte gör nått åt saken. antingen gör man nått åt saken lr så gör man de inte, men gör man de inte KLAGA då inbte så förbannat för de är ensw eget val! de är så jävla tröttsamt att höra på de!

Bara 4a plåtar kvar nu

10072010351 (MMS)

Bara 4a plåtar kvar nu


Lördag

ja ligger i sängen å väntar på regnet hoppas de kommer ;) Martin behöver nämligen inte jobba om de blir regn :P så då blir de familje dag här hemma så åker vi ut till landet imorgon å myser där :)
idag ska de bakas bröd å paj å mera kola kakor va nämligen en viss herre som vart förtjust i både bröd å kakor så finns inget kvar hahaha

ha de gött folket

ingen bra dag

idag är de ingen bra dag, känner mej nere och vill bara gråta i stort sätt, vet inte varför, ja får sånna dagar ibland. suck

Kola kakor så jävla gott

08072010350 (MMS)

Kola kakor så jävla gott


bakar

ja är så uttråkad att ja dör snart så ja bestämde mej för att baka kola kakor de tar bara 15 min att göra allt som allt å de är svin gott :D

så här glad

vart Yrla när hon fick sin bobycar i födelsedagspresent!


Lite bilder

på Yrlas första dopp i klarsjön :)





ego


Älskar dej Martin Aronsson


smörgås är gott


amrikanska blåbärspannkakor

har fått några frågor om receptet så här kommer de :)

2 ägg
3 dl mjöl
6 dl filmjölk
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker (om man inte vill ha blåbären så sura)
lite smällt smör
blåbär efter behag

blanda mjöl och bakpullver tillsammans å låt de gro lite
dela äggen vita för sej å gula för sej
vispa äggvitan till ett halhårt skum
blanda resten av ingridienserna (inte äggvitan lr blåbären)
vänd sen i blåbären och vitan i resten av smeten å stek på medel värme så blir dom fluffiga å goda :)
ja serverade dom med glass å de blev as gott!!

Feberfri och pigg

Idag e Yrla feber fri å jätte pigg å glad :) skönt de så idag kan vi gå ut å äta glass :) hon e fortfarande lite svullen på låren efter sprutan men inte som igår.

Martin jobbar sent som vanligt! rätt trisst när man säger hejdå på morgonen får en puss han kommer hem lagom tills man ska sova å man säger hej å godnatt med en puss... men så äre på sommaren, kommer bli bättre i vinter!

nej nu ska ja ta mej nått å äta! ha de

Ligger och kollar på fotboll

07072010349 (MMS)

Ligger och kollar på fotboll


trött

nej nu ger ja upp för idag med hushållsarbetet, har lagat mat, bakat bröd, tvättat en tvätt å hängt den, vikt en rentvätt ränsat alla yrlas kläder (ungen har kläder för 5 personer) plockat ur diskmaskinen samt i igen, damsugat köket och plockat leksaker, nu ska ja dricka iskall cola å slappa resten av kvällen!

Ny bakat bröd

07072010347 (MMS)

Ny bakat bröd


Amerikanska blåbärs pannkakor blir våran m...

07072010343 (MMS)

Amerikanska blåbärs pannkakor blir våran middag


Febrig Yrla

ja Yrla fick feber av sprutorna hon hade lite över 39 graders feber igår så gav henne 2 suppar å nu på morgen lika så nu e hon lite piggare efter panodil :) hon sjunger med till sitt piano i en väåldigt hög stämma så man nästan får ont i öronen :)

tycker ni alla kan hålla tummarna att Martin är ledig i helgen å att Yrla inte har nånf eber för då är vi bjudna på kalas :) vi ska till landet å ha de roligt med grillning å massa lekar å bad för barnen  med Martins släkt! Ja älskar hans släkt dom gör så himla mycket roliga saker tillsammans :) så kul att vi får va med :)

BVC

så va vi hemma från bvc Yrla har vuxit MASSOR hon har dragit iväg hela 4 cm på längden på 2 månader, nu är hon 76,5 cm å väger 9760 g

födelsevikt: 2950g och 49 cm
1 månad 3770 g och 53,5
3 månader 5600g och 60 cm
5 månader 6880g och 66 cm
8 månader 8130g och 70,5
10 månader 8920g och 72,5 cm
1 år och 3 dagar 9760g och 76,5 cm

Födelsedagsbarnet på sin bästa present

03072010330 (MMS)

Födelsedagsbarnet på sin bästa present


Grattis

Grattis älskade barn på din födelsedag :) hoppas du får en kanon dag många grattis kramar från Mamma och Pappa Martin

När man använder handtagen från lilla flas...

02072010326 (MMS)

När man använder handtagen från lilla flaskan kan man hålla stora flaskan själv!


Så sjukt bra


phuu

snacka om att de är varmt ute! Idag har Yrla vart borta med farfar på förmiddagen så ja ja fick städa å de kan j alova att ja gjort, fan legat på knä å skurat överallt. så nu e de riktigt fint här hemma *stolt* Yrla hade charmat hela äldreboendet + personal :) söt hon min fina tjej :)
nu sitter hon å leker med sina leksaker å ja glor på fotboll, väntar på att få veta när min blivande man slutar... ja ska ju laga fin middag å grejer :D

Ja kan inte förstå att min snuppa fyller år imorgon, för exakt ett år sen vid den här tiden så hade ja inte ens en värk lr ja hade ju kraftiga förvärkar var å varannan dag sen v 22 :S därför ja va kollad så dant... beroende på STRESS...
men iallafall för exakt ett år sen vid den här tiden tog ja årets första och sista dopp. ja å Vonna (en före detta kompis) va å bada i klarsjön. ja höll på att packa upp här hemma å vart ju så svättig pluss att ja hade så SJUKT mycket vä'ttska i fötter å fingrar så de va skönt att svalka av sej :)

Sen runt kl 22 gick mitt vatten i köket när ja snoppa jordgubbar :P
ja hade precis vart på toa så ja trodde ja hade mer i blåsan å kissa på mej, men sen när de kom som en stor plask så förstod ja nog va de va :P

aja fortsättning imorgon lr på söndag ;)

1 juli

helt sjuk alltså att de redan är juli å om 2 dagar blir våran prinsessa 1 år. för exakt 1 år sen flytta ja till den här lägenheten ja har nu. ja trodde att ja skulle va gravid i 6t veckor till å att Yrla skulle komma som planerat. men där hade ja fel :P å ja va des utom stensäker på att de va en pojke i magen :P

ska göra en återberätelse om allt de där på lördag lr söndag. nu väntar ja på att Martin ska komma hem, saknar honom, fast han va ju ledig igår vilket va skönt, han jobba ju 23 h pass dygnet innan :/

men han skulle bara köra sin chef till linköping så skulle han komma hem sen, vilket e skönt. kan inte sova utan han ja vaknar varje timme typ. men nu skaja nörda lite unga mödrar på webben sen blir de sängen! imorgon är de mycket att göra :) tur att Yrla ska va med farfar då :D dom ska hälsa på martins gammel farmor som bor på ett hem här i närheten :) de blir nog kul för dom. aja godnatt folket

SMS-inlägg

01072010324 (MMS)


SMS-inlägg

01072010325 (MMS)


RSS 2.0