1,5 msk kallt vatten
|
|
Fyllning |
1 st rödlök |
3 mskmargarin |
300 gram köttfärs |
salt och peppar
1 dl svarta urkärnade oliver (vi körde utan )
|
100 gram fetaost |
2 st ägg |
2 dl mjölk 1 dl riven ost |
Tillagning
1. Arbeta snabbt ihop ingredienserna till pajdegen, antingen för hand eller med hjälp av en matberedare. Vira in degen i plastfolie och låt den vila 30 minuter i kylen. Sätt ugnen på 225°C. 2. Kalva ut degen och klä en osmord pajform, ca 24 cm i diameter med pajdegen. Nagga botten med hjälp av en gaffel och förgrädda pajskalet längst ner i ugnen i ca 12 minuter. Sänk sedan värmen till 200°C. 3. Skala och hacka löken . Häll matfett i en stekpanna, ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget. När bubblorna slutat bubbla - lägg i lök och färs och bryn under omrörning tills den blivit torr och smulig. Smaka av med salt och peppar. 4. Skiva oliverna, blanda ner dem och fetaosttärningar i köttfärsen. Fyll pajskalet med köttfärsen. 5. Vispa ihop ägg och mjölk - salta och peppra. Häll äggstanningen över färsen och strö sedan ost över det hela. 6. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 20 minuter. Servera pajen tillsammans med en fräsch grönsallad.
|
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1497696/images/2011/181642_497287845881_731960881_6771913_7651246_n_132045083.jpg)
|
|
|
|
|