Dagens LCHF Middag Moussaka
Moussaka ala LCHF
ta å skiva 2 st Auberginer och stek dom i olja så dom får får färg,
Skiva 1 gul lök och låt den svättas i stekpannan, ta ca 400 g köttfärs och låt den brynas med löken.
häll i 2 msk tomatpuré och ca 1,5 dl grädde med köttfärsen och löken.
låt de puttra ihop ett tag.
Ta en ungsfast form och lägg hälften av auberginskivorna omlott.
lägg på köttfärsröran. Ta sen resten av Auberginen å lägg omlott på köttfärsröran.
ta sen 2 ägg och vispa upp, häll i 1 dl majonäs med äggen och 3 dl riven ost, blanda ihop allt
och häll på allt på sista lagret med Auberginerna. In i ugnen på 225 grader tills de blir gyllenbrunt
(krydda köttfärsen med dom kryddorna tycker om. Ja tog även 3 vitlöksklyftor å hade in å kryddade med salt, peppar och oregano)
ta å skiva 2 st Auberginer och stek dom i olja så dom får får färg,
Skiva 1 gul lök och låt den svättas i stekpannan, ta ca 400 g köttfärs och låt den brynas med löken.
häll i 2 msk tomatpuré och ca 1,5 dl grädde med köttfärsen och löken.
låt de puttra ihop ett tag.
Ta en ungsfast form och lägg hälften av auberginskivorna omlott.
lägg på köttfärsröran. Ta sen resten av Auberginen å lägg omlott på köttfärsröran.
ta sen 2 ägg och vispa upp, häll i 1 dl majonäs med äggen och 3 dl riven ost, blanda ihop allt
och häll på allt på sista lagret med Auberginerna. In i ugnen på 225 grader tills de blir gyllenbrunt
(krydda köttfärsen med dom kryddorna tycker om. Ja tog även 3 vitlöksklyftor å hade in å kryddade med salt, peppar och oregano)
Kommentarer
Postat av: Beatrice, mamma till Devin och Lili ♥
Mmm, ser gott ut!
Postat av: Diana - 2barns mamma
den här bara måste jag prova, tror det blir fredagens mat
Trackback