Skottlossning i city

Norrköping

Uppdaterad 23:03

Tre personer har förts till sjukhus efter ett skottdrama i centarala Norrköping på tisdagskvällen. För en 31-årig man är tillståndet livshotande.

- Vi har satt in allt vi har, säger länsvakthavande stationsbefäl Ronny Dahlqvist.

Händelsen ska ha ägt rum utanför restaurang Deli Bar och Kök på Gamla Rådstugugatan vid 20:15-tiden.

 

På polisens hemsida skriver man att det under utredningen har framkommit att en gruppering av personer besökt restaurang Deli när en annan gruppering av personer kommit in i lokalerna. Bråk har uppstått som resulterat i skottlossning.

- Man kan tänka sig att det är gängrelaterat, säger stationsbefälet i Norrköping, Hans Borglund till nt.se.

Polisen har hämtat ett flertal personer till förhör och utredningen fortgår.

Flera vittnen har även sett händelsen och uppgifterna samlas in så fort som möjligt.

 

Enligt polis på plats har tre personer har skottskadats och förts till sjukhus.

En bulletin från Universitetssjukhuset i Linköping bekräftar att tillståndet för en 31-årig man, hemmahörande i Malmö, är allvarligt då hans skador är livshotande.

De två andra personerna som skadats har förts till Vrinnevisjukhuset. Det handlar det om en 35-årig man som är allvarligt skadad och har opererats akut, men vars tillstånd är stabilt, och en man mellan 20 och 30 år som har allvarliga skador. Även den andre mannens tillstånd uppges vara stabilt, men mannen är ändå kvar på sjukhuset för observation.

 

Ett vittne som NT:s medarbetare pratat med uppger att en person blivit skjuten i magen. Den skadade ska ha haft Outlaws-tröja på sig och i samband med händelsen ska en bil försvunnit i hög fart från platsen.

 

Ett annat vittne uppger att en lokalbuss ska ha plockat upp två skadade och överlämnat dem till ambulans, då ambulansen dröjt. Och ett tredje vittne uppger att han sett en man springa med pistol längs Trädgårdsgatan.

 

Polisen spärrade först av ett och ett halvt kvarter i samtliga riktningar och utökade sedan avspärrningen till Drottninggatan mellan Hospitalsgatan och Trädgårdsgatan.

 

Polisen har även släppt en spårhund på området i hopp om att den ska finna någonting och kallat in tekniker från Linköping.

 

Stationsbefälet i Norrköping, Hans Borglund, anser dock inte att allmänheten behöver känna sig oroad efter det inträffade:

- Nej, det kan jag inte tänka mig att de behöver vara, säger han.

 

infon e hämtad från nt.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0