1 st lax och spenat pajs recept



Pajdegen

25 g margarin
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,75 dl mjölk


Fyllning

200g färsk lr tinad fryst spenat
200g lax
3 ägg
3 dl mjölk
lite salt, vitpeppar och riven muskot


Arbeta ihop ingredienserna till pajdegen, för hand eller i matberedare. Kavla ut degen till en rund platta och tryck ut den i en pajform.
Skär bort eventuella grova stjälkar på den färska spenaten. Skär den i grova strimlor och förväll i kokande vatten 1-3 minuter, den kortare tiden för späd spenat. Låt rinna av. Eller tina och krama ur vätskan på den djupfrysta.

Varva spenat och lax på pajdegen. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och kryddor och häll över.

Grädda i ugnen på nedersta falsen 30-35 minuter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0