ja här händer de grejer

Misstänkt bomb på arbetsförmedlingen

Norrköping

Uppdaterad 10.39

En misstänkt bomb har hittats i arbetsförmedlingens kontor i Norrköping. Avspärrningarna har utvidgats flera gånger och polisens bombgrupp från Stockholm har kallats till platsen.

Enligt en källa till NT fick arbetsförmedlingens personal vid 09.20-tiden order om att utrymma sin arbetsplats. En misstänkt bomb ska ha upptäckts i lokalerna, och beslut togs om evakuering.

- En ur personalen hittade ett bombliknade förmål inne i arbetsförmedlingens lokaler, i ett personalutrymme där även allmänheten kan passera, säger Gösta Landgren, chef för arbetsförmedlingen i Norrköping.

En stor polisstyrka finns på plats, och ett större område som sträcker sig över flera kvarter har spärrats av.

 

 

-Det kan vara någon form av bomb eller liknande, vi vet inte riktigt vad det är. Bombgruppen från Stockholm är på väg, säger Erik Thulin, informatör vid polisen i Östergötland, till TT.

Inget hot har rapporterats in till polisen.

-Vi står i ett väntläge just nu och har utrymt lokalerna. Vi har också kallat dit en ambulans för säkerhets skull, säger Thulin.

150 personer från arbetsförmedlingen och ett 60-tal från försäkringskassan har samlats på Nya Torget i väntan på besked om vad som ska hända.

Även räddningstjänsten står i beredskap med en fullt utrustad styrka.

-Vi är nere med en styrka och hjälper polisen med utrymning. Vi har också knackat på dörrar hos dem som bor intill, så att de inte står i fönster utan håller sig inne, säger Jörgen Larsson, insatsledare vid brandkåren.

Eftersom bombgruppen troligen inte kommer fram innan klockan 12  kommer avspärrningarna tidigast att kunna hävas efter lunchtid.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0