Recept källarfranska
50g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1½ tsk salt
1 msk socker
12-13 dl vetemjöl
smält smöret å värm mjölken till 37 grader
rör ut jästen med mjölken å fettet i en bunke lr köksmaskin
tillsätt salt, socker och mjöl, arbeta degen tills den e smidig
och jäs degen övertäckt i 30 min.
lägg degen på mjölat bakbord rulla ut i längder å dela sen degen i bitar.
vänd brödbitarna i mjöl å lägg på plåten å låt den jäsa i yttligare 30 min
grädda sen i 10-12 min i mitten av ugnen på 225 grader. låt svalna under bakduk.
de här brödet brukar ja baka å de går hem hos hela familjen :)


5 dl mjölk
50 g jäst
1½ tsk salt
1 msk socker
12-13 dl vetemjöl
smält smöret å värm mjölken till 37 grader
rör ut jästen med mjölken å fettet i en bunke lr köksmaskin
tillsätt salt, socker och mjöl, arbeta degen tills den e smidig
och jäs degen övertäckt i 30 min.
lägg degen på mjölat bakbord rulla ut i längder å dela sen degen i bitar.
vänd brödbitarna i mjöl å lägg på plåten å låt den jäsa i yttligare 30 min
grädda sen i 10-12 min i mitten av ugnen på 225 grader. låt svalna under bakduk.
de här brödet brukar ja baka å de går hem hos hela familjen :)


Kommentarer
Postat av: Marielle
Super gott och fina. Men inte så nyttigt ;).
Postat av: Elin - Mamma till William
Hur många blir det? :)
Postat av: Maria
Tack sötaste!! =)
Och du, jag har ett sånt halsband typ, en ring som det inte står nåt på, men det ser däremot ut som om den är diamantbeströdd, sen så är det två plattor Maria/Anna.. =) Det är mkt fint.. =)
Trackback