Recept på Philadelfia bullar
Recptet har ja hittat hos fina Malin :)
5 dl mjölk
150 g rumsvarmt smör
1 pkt jäst
1 dl socker
½ tsk salt
10-12 dl vetemjöl
Till fyllningen:
150 g rumsvarmt smör
200 g philadelphiaost
3 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
Gör såhär:
Värm mjölken så att den blir ljummen och rör ut jästen i.
Tillsätt det rumsvarma smöret, sockret, saltet och nästan all mjöl.
Arbeta degen smidig anntingen med maskin eller för hand.
Degen ska vara ganska kladdig.
Ta en ugnsplåt med höga kanter och täck med bakplåtspapper,
häll ner degen på plåten och tryck ut över hela plåten.
Täck med en bakduk och låt den jäsa 30 min.
Under tiden den jäser rör du ihop ingredienserna till fyllningen.
Gör sedan små hål jämt fördelat över hela degen när den jäst färdigt.
Fyll alla håll med fyllningen och pensla hela degen med uppvispat ägg.
Strö över pärlsocker
In i ugnen på 200 grader i cirka 15-20 min.
Låt stå ett tag och skär sedan i fyrkanter

5 dl mjölk
150 g rumsvarmt smör
1 pkt jäst
1 dl socker
½ tsk salt
10-12 dl vetemjöl
Till fyllningen:
150 g rumsvarmt smör
200 g philadelphiaost
3 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
Gör såhär:
Värm mjölken så att den blir ljummen och rör ut jästen i.
Tillsätt det rumsvarma smöret, sockret, saltet och nästan all mjöl.
Arbeta degen smidig anntingen med maskin eller för hand.
Degen ska vara ganska kladdig.
Ta en ugnsplåt med höga kanter och täck med bakplåtspapper,
häll ner degen på plåten och tryck ut över hela plåten.
Täck med en bakduk och låt den jäsa 30 min.
Under tiden den jäser rör du ihop ingredienserna till fyllningen.
Gör sedan små hål jämt fördelat över hela degen när den jäst färdigt.
Fyll alla håll med fyllningen och pensla hela degen med uppvispat ägg.
Strö över pärlsocker
In i ugnen på 200 grader i cirka 15-20 min.
Låt stå ett tag och skär sedan i fyrkanter

Kommentarer
Postat av: Malin - Mamma till Nova & Bebis i magen ♥
Visst blev dem grymt goda?
Trackback